რეცეპტები

პასტის ნიჟარები პომიდვრის სოუსით

პასტის ნიჟარები პომიდვრის სოუსით

პასტის ნიჟარები პომიდვრის სოუსით

იტალიური სამზარეულო
clock icon 60 წუთი pie chart icon 455 კალორია
250 გ პასტა Gragnano Conchiglioni 500 გ რიკოტა ან ნადუღი 50 გ Valio-ს პარმეზანი 100 გ მოწალული ისპანახი 10 გ ბაზილიკის ფოთლები მარილი, პილპილი გემოვნებით 1 ლიმონის ცედრა 1 კბილი ნიორი 400 გ პომიდვრის სოუსი Pomi Basilico   10 გ Valio-ს პარმეზანი მოსაყრელად 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი   პასტა მოვხარშოთ მარილწყალში 10 წუთის განმავლობაში და გადავწუროთ წყალი.   ჯამში ავურიოთ რიკოტა, ან საცერზე გაცრილი ნადუღი, წვრილად გახეხილი პარმეზანი, მოწალული, გაწურული და წვრილად დაჭრილი ისპანახი, დაჭრილი ბაზილიკი, გაჭყლეტილი ნიორი, მარილი, პილპილი და ლიმონის ცედრა.   გავაცხელოთ ღუმელი 190 გრადუსზე.   ცეცხლგამძლე ყალიბში ჩავასხათ პომიდვრის სოუსი, ნიჟარები ამოვავსოთ გულსართით და ჩავალაგოთ ყალიბში, მოვასხათ ზეთი და მოვაყაროთ წვრილად გახეხილი პარმეზანი, გამოვაცხოთ 30-40 წუთი, ან ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება.
მარწყვის მარტივი დესერტი

მარწყვის მარტივი დესერტი

მარწყვის მარტივი დესერტი

დესერტი
clock icon 15 წუთი pie chart icon 350 კალორია
500 გ მარწყვი ყავისფერი შაქარი 3 ს.კ. შაქრის პუდრა 300 გ ვალიო ვალსა 2 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი 2 ს.კ. კაკაო 2 ნაჭერი ტოსტის პური დარიჩინი   მარწყვი დავკეპოთ უხეშად, მოვათავსოთ ქვაბში დავამატოთ ცოტა წყალი და მოვაყაროთ 2 ს.კ. ყავისფერი შაქარი. შიგადაშიგ ვურიოთ. დავამატოთ 1 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი. როგორც კი ბუშტები შესქელდება და ქაფი გაქრება, დავამატოთ 50 გ ვალიოს სპრედი და გავაგრილოთ. მოვამზადოთ კრემი. 200 გრამ ვალიოს სპრედს დავუმატოთ შაქრის პუდრა და ავთქვიფოთ. დავამატოთ 1 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი. ნელ-ნელა დავამატოთ კაკაო. შევბრაწოთ ტოსტის პური ვალიოს სპრედში. შაქარს დავამატოთ დარიჩინი, მოვაყაროთ პურებს და მოვბრაწოთ. ავაწყოთ დესერტი. მოვასხათ თეფშზე კრემი, მოვაწყოთ პურები, დავამატოთ მარწყვის კონფი და გავაფორმოთ მარწყვებით.  
ხამონის და ბრის სალათა

ხამონის და ბრის სალათა

ხამონის და ბრის სალათა

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 175 კალორია
• 200 გ რუკოლა • 1 მსხალი • ხამონი Elpozo Legado • 125 გ დანიური ბრი Dairy land • მარილი, პილპილი • 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი • 2 ს.კ. ბალზამირებული ძმრის სოუსი   გარეცხეთ და გააშრეთ რუკოლა. მსხალი დაჭერითთხელ ნაჭრებად.   სალათის ასაწყობად განიერ თეფშზე დაალაგეთრუკოლა, დაჭრილი მსხალი, დაჭრილი ბრი დახამონის ნაჭრები.   მოაყარეთ მარილი და ახალდაფქული პილპილი, მოასხით ზეითუნის ზეთი და ბალზამირებული ძმრის სოუსი.გემრიელად მიირთვით!
უგლუტენო ნამცხვარი ჟოლოთი

უგლუტენო ნამცხვარი ჟოლოთი

უგლუტენო ნამცხვარი ჟოლოთი

დესერტი
clock icon 60 წუთი pie chart icon 345 კალორია
400 გ ჟოლო 3 ს.კ. თაფლი ან შაქარი 1,5 ს.კ. სიმინდის სახამებელი ½ ლიმონის წვენი   ცომისთვის: 120 გ უგლუტენო ფქვილი ნამცხვრისთვის Balviten 220 გ უგლუტენო შვრია Helsinki Mills ½ ჩ.კუგლუტენოგამაფხვიერებელი მწიკვი მარილი 80 გ შაქარი 150 გ კარაქი 100 გ მაწონი ½ ჭიქა დაჭრილი ნუში   ვიწყებთ ჟოლოს მომზადებით. გარეცხილი და გამშრალი ჟოლო ქვაბით დადგით ცეცხლზე, დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები, ურიეთ და ადუღეთ 5 წუთი. გამოყენებამდე გააგრილეთ.     გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე.   ცომის მოსამზადებლად მოზრდილ ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, შვრია, შაქარი, გამაფხვიერებელი, მარილი და კუბებად დაჭრილი ცივი კარაქი. ცომი დაამუშავეთ, ვიდრე ფხვიერ მასას არ მიიღებთ. დაამატეთ მაწონი და მოურიეთ. ცომი არ უნდა შეიკრას და უნდა დარჩეს ფხვიერ მდგომარეობაში.   18-20 სანტიმეტრიან კვადრატულ ყალიბში ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი, ჩაყარეთ ცომის მასის 2/3 და ჩატკეპნეთ კოვზით ან ხელით. გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში.   გამოიღეთ ღუმელიდან ნახევრად გამომცხვარი ნამცხვრის ძირი, დაასხით ჟოლოს მასა, მოაყარეთ დარჩენილი ცომი და დაჭრილი ნუში. შეაბრუნეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 20 წუთით ან მზადყოფნამდე, ვიდრე ზედაპირი არ მოიბრაწება.  
შვრიის ორცხობილები

შვრიის ორცხობილები

შვრიის ორცხობილები

დესერტი
clock icon 60 წუთი pie chart icon 258 კალორია
დაგჭირდებათ:   120 კარაქი VALIO 190 გ ფქვილი 1 ჩ.კ. საცხობი პუდრი (გამაფხვიერებელი) ⅓ ჩ.კ. სოდა მწიკვი მარილი 140 გ შაქარი 1 პაკეტი ვანილის ფხვნილი (8 გ) 1 კვერცხი 1 კვერცხის ცილა 140 გ შვრია Helsinki Mills 90 გ მოხალული და დაჭრილი თხილი 80 გ ქიშმიში 50 გ შვრია ამოსავლებად   დაადნეთ და გააგრილეთ კარაქი.   მოზრდილ ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, საცხობი პუდრი, სოდა, მარილი და აურიეთ.   მეორე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილი, დამდნარი და გაგრილებული კარაქი. თქვიფეთ ვიდრე მასა არ გაორმაგდება მოცულობაში.   ფქვილიან ჯამში ჩაასხით კვერცხის და შაქრის მასა, აურიეთ და ჩაყარეთ შვრია, დაჭრილი თხილი და ქიშმიში. მოურიეთ.   შეფუთეთ ჯამი და შეინახეთ მაცივარში 30 წუთით.   გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე.   საცხობ ფირფიტას დააფინეთ საცხობი ქაღალდი ან სილიკონის ხალიჩა. გაგრილებული ცომით გააკეთეთ ბურთები (დაახლოებით 18-20 ბურთულა გამოგივათ), ამოავლეთ შვრიის ფანტელში, გაანაწილეთ 2 საცხობ ფირფიტაზე და მსუბუქად დატკეპნეთ ხელით.   გამოაცხვეთ ჯერ 1, შემდეგ კი მეორე ფირფიტა. ვაცხობთ 11-13 წუთის განმავლობაში.  
ბლომანჟე

ბლომანჟე

ბლომანჟე

დესერტი
clock icon 20 წუთი pie chart icon 274 კალორია
ინგრედიენტები: 2 ს/კ წყალი 1 შეკვრა ჟელატინი 2 ჭიქა მაღალპროცენტიანი ნაღები 1 ჭიქა რძე 80 გრ შაქარი ვანილი   პირველ რიგში ჩავალბოთ ჟელატინი წყალში და როდესაც ამოფუვდება, შევურიოთ ნაღების და რძის გაერთიანებულ მასას. მოვაყაროთ შაქარი და დავადგათ ქვაბი დაბალ ცეცხლზე. ვურიოთ ვიდრე შაქარი არ გალღვება. დავამატოთ ვანილი. მივიყვანოთ ნაღები ადუღებამდე და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.   ოდნავ გაგრილებული მასა გადავანაწილოთ ჭიქებში.   დავაყოვნოთ მაცივარში რამდენიმე საათი და სასურველ კენკრასთან ერთად გემრიელად მივირთვათ.
სენდვიჩები ვალიოს კარაქით

სენდვიჩები ვალიოს კარაქით

სენდვიჩები ვალიოს კარაქით

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 180 კალორია
დაგჭირდებათ:   პური კიტრი Valio - ს ყველის ფირფიტები Berreta-ს პროშუტო პარმეზანი ატამი Ile de France - ის ყველი ბრი Valio-ს წასასმელი კარაქი   სენდვიჩი N1   პურს გადავუსვათ მარილიანი ვალიო კარაქი, დავადოთ ყველის ფირფიტა და დავალაგოთ თხლად დაჭრილი კიტრი, მოვაყაროთ ბაზილიკის ფოთლები, მწვანე ხახვი და პილპილი გემოვნებით.   სენდვიჩი N2 პურს გადავუსვათ ულაქტოზო კარაქი, მოვახეხოთ ულაქტოზო ყველი სურვილისამებრ, დავადოთ პროშუტო და მიკრო მწვანილი ან სალათის ფოთლები.   სენდვიჩი N3   პურს გადავუსვათ ნაკლებმარილიანი კარაქი, გავხუხოთ ცხელ ტაფაზე ორივე მხრიდან, დავადოთ ყველი ბრი, დაჭრილი ატამი და მოვაყაროთ დაჭრილი თხილეული, მწიკვი მარილი და პილპილი.