ლიმონის კექსი

იტალიური სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 340 კალორია

ინგრედიენტები:

1.    280 გრ ხორბლის ფქვილი

2.    120 გრ ნუშის ფქვილი (შეიძლება ჩაანაცვლოთ ხორბლის ფქვილით)

3.    ½ ჩაის კოვზი მარილი

4.    225 გრ კარაქი, ოთახის ტემპერატურის

5.    450 გრ შაქარი

6.    2  ცალი ლიმონის ცედრა, წვრილად გახეხილი

7.    4 კვერცხი

8.    125 მლ რძე

9.    50 გრ ყაყაჩოს თესლი

10.    ლიმონის სიროფი

11.    200 გრ შაქარი

12.    125 მლ ახალი ლიმონის წვენი (დაახლოებით 2 დიდი ლიმონი)

 ლიმონის მინანქარი

 1.    175 გრ შაქრის პუდრი

2.    2 სუფრის კოვზი ახალი ლიმონის წვენი  

 მომზადების წესი:

 1.    შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი, ნუშის ფქვილი და მარილი და გადადეთ გვერდზე.

2.    ათქვიფეთ კარაქი, შაქარი და ლიმონის ცედრა მიქსერის მაღალი სიჩქარით, დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.

3.    ათქვიფეთ კვერცხები სათითაოდ.

4.    თანდათანობით დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები და რძე ცომში, პერიოდულად ურიეთ.
5.    დაამატეთ ასევე ყაყაჩოს თესლი და კარგად მოურიეთ.

6.    ცხიმიანი დიდი ზომის 24 სმ (2 ლიტრიანი) ტორტის ფორმაში ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი და ჩაასხით მასში ცომი.

7.    გამოაცხვეთ დაახლოებით 1 საათი და 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ხის ჩხირით შეამოწმეთ შუაგული, კარგად გამოცხვა თუ არა.

8.    კექსი გააგრილეთ, სანამ ცხელ ლიმონის სიროფს დაასხამთ.

 ლიმონის სიროფი

 1.    პარალელურად, შაქარი და ლიმონის წვენი მიიყვანეთ ადუღებამდე. ხარშეთ დაახლოებით 1 წუთი, შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი.

2.    დაასხით კექსს სიროფი თანაბრად, სანამ ფორმაში იქნება.

3.    დაელოდეთ, რომ კექსი მთლიანად გაცივდეს.

 ლიმონის მინანქარი

 1.    შეურიეთ შაქრის პუდრი და ლიმონის წვენი, ერთგვაროვანი კონსისტენცია უნდა მიიღოთ.

2.    ამოიღეთ ნამცხვარი ფორმიდან და მოასხით მინანქარი. მასტეხინის დახმარებით თანაბრად წაუსვით. 

3.    მოაყარეთ ყაყაჩოს თესლი.
ეს ციტრუსის არომატის მქონე დესერტი, კლასიკური ბრიტანული რეცეპტია, რომელიც განსაკუთრებით გამოიყენება ჩაისთან ერთად.  ლამაზი ფინჯანით ჩაი და ამ უგემრიელესი კექსის ნაჭერი ლიმონის მინანქრით,  ზაფხულის ცხელ დღეებს გაგილამაზებთ.

ისიამოვნეთ მეგობრებთან ან ოჯახის წევრებთან ერთად.