რეცეპტები

ჩიზქეიქი კენკრით

ჩიზქეიქი კენკრით

ჩიზქეიქი კენკრით

დესერტი
clock icon 80 წუთი pie chart icon 357 კალორია
18 დიამეტრის ფორმისთვის   დაგჭირდებათ: 200 გრ ორცხობილა 100 გრ კარაქი 800 გრ კრემყველი 200 გრ არაჟანი 20 %იანი 100 გრ შაქარი 40 გრ ფქვილი 3 ცკვერცხი 1 ლიმონის წვენი + ცედრა 5 გრ ვანილი   ჩიზიან საცხობ ფორმას მჭიდროდ შემოახვიეთ ფოლგა და დადეთ საცხობ ლანგარზე, რომელზეც დაასხამთ წყალს, შემდეგ კი მოათავსეთ ჩიზი წინასწარგახურებულ ღუმელში 160 გრადუსზე 1 საათი და 10 წუთი.   გამომცხვარი ჩიზი გააჩერეთ ღუმელში 2-3 საათი ისე, რომ ღუმელის კარი არ გააღოთ, შემდეგ გამოიღეთ და შედგით მაცივარში. გააცივეთ 4-5 საათი.   დრესინგისთვის დაგჭირდებათ: 200 გრმარწყვისჯემი 150 გრ ცოცხალი ან გაყინული მარწყვი 150 გრ გაყინული ლურჯი მოცვი 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი ( რათა კონფი შეიკრას და შესქელდეს)   ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ სქელძირიან ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ გამუდმებით, რათა არ მიიკრას. როდესაც ადუღდება, ქურაზე გააჩერეთ კიდევ 3-5 წუთი, გადმოდგით და შეაგრილეთ.   გემრიელად მიირთვით
ვეგანური პასტა ნაღებით და სოკოთი

ვეგანური პასტა ნაღებით და სოკოთი

ვეგანური პასტა ნაღებით და სოკოთი

შერეული სამზარეულო
clock icon 25 წუთი pie chart icon 235 კალორია
ინგრედიენტები: 300 გრ Riscossa-ს სპაგეტი 550 გრ Bella Contadina-ს სოკოს მარინადი 200 მლ ვეგანური ვალიოს ნაღები ნახევარი ლიმონის წვენი მარილი/პილპილი ოხრახუში მომზადების წესი:   პირველ რიგში მოხარშეთ პასტა, შეფუთვაზე მითითებულ დროში. ტაფაზე გადაიტანეთ სოკოს მარინადი, გადაუწურეთ ნაწილი წვენი, ნაწილში კი შუშეთ სანამ დაბრაწვას არ დაიწყებს. წყალი რომ ჩაშრება, დაუმატეთ ნაღები, მარილი, პილპილი, მოხარშული სპაგეტი თავისივე ნახარშ 50 მლ წვენთან ერთად. დააწურეთ ლიმონი, ბოლოს მოაყარეთ ოხრახუში და კარგად გადაურიეთ ერთმანეთში.  გემრიელად მიირთვით
სტაფილოს ნამცხვარი

სტაფილოს ნამცხვარი

სტაფილოს ნამცხვარი

ევროპული სამზარეულო
clock icon 60 წუთი pie chart icon 406 კალორია
ინგრედიენტები: კვერცხი 4 ცალი შაქარი 400 გრ წვრილად გახეხილი სტაფილო 250 გრ ოთახის ტემპერატურის კარაქი 250 გრ რძე 250 მლ მოხალული ნუში, ან ნიგოზი 120 გრ ფქვილი 550 გრ მწიკვი მარილი დარიჩინი 1 ჩაის კოვზი 10 გრ გამაფხვიერებელი ერთი ჩაის კოვზი სოდა   კრემისთვის დაგჭირდებათ: 600 გრ კრემ-ყველი 200 გრ ნაღები 90 გრ შაქრის პუდრა   მომზადების წესი:  შაქარი და კარაქი ერთად ითქვიფება მარილთან ერთად და სათითაოდ ვამატებთ კვერცხს. შემდეგ დავამატოთ გახეხილი სტაფილო,  რძე და ფქვილი მონაცვლეობით. ბოლოს კი, გამაფხვიერებელი, დარიჩინი და მოხალული ნიგოზი. ცხვება 180 გრადუსზე დაახლოებით 45-50 წუთი. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. გაციებულ ნამცხვარს ვუსმევთ კრემს. ნაღები კარგად უნდა აითქვიფოს, ასევე ვთქვეფთ კრემყველს, რომელსაც ვამატებთ შაქრის პუდრს და ვაერთიანებთ ნაღებთან. ვჭრით სტაფილოს ბისკვიტს შუაზე, თავსაც ვაჭრით, რომელიც არ გვჭირდება და ვუსვამთ კრემს.   გემრიელად მიირთვით
სიმიტი

სიმიტი

სიმიტი

შერეული სამზარეულო
clock icon 60 წუთი pie chart icon 274 კალორია
ინგრედიენტები: 200 მლ ნელთბილი რძე 200 მლ ნელთბილი წყალი 170 მლ ზეთი 15 გრ ახალი საფუარი 2 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჩაის კოვზი მარილი 680-700 გრ ფქვილი 1 სუფრის კოვზი (15 გრ) კარაქი თითო გუნდაზე სეზამის მარცვალი 2 კვერცხის გული მომზადების წესი: ღრმა თასში მოათავსეთ ცომის ინგრედიენტები. ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი და კარგად მოზილეთ. დააფარეთ და დატოვეთ ამოფუებამდე დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში. ცომი გადაიტანეთ სამუშაო ზედაპირზე. გაყავით 12 ცომის ბურთულად და თითოეულს წაუსვით 1 ჩაის კოვზი კარაქი.  ცომი ხელით გააბრტყელეთ თეფშის ზომაზე და რულეტივით გადაახვიეთ. დაიწყეთ პირველი რულეტით, გადაატრიალეთ ორივე მხრიდან საპირისპირო მიმართულებით, შეაერთეთ ორი ბოლო და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. დააფარეთ ნაჭერი და გააჩერეთ 20-30 წუთი. ამასობაში გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. კარაქის რგოლებს წაუსვით კვერცხის გული და გამოაცხვეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. ღუმელიდან გამოღებისთანავე დაუყოვნებლივ დააფარეთ ქსოვილით (დაახლოებით 10-15 წთ), რომ კიდევ უფრო დარბილდეს.  გემრიელად მიირთვით.
საშობაო ღვეზელი

საშობაო ღვეზელი

საშობაო ღვეზელი

ქართული სამზარეულო
clock icon 90 წუთი pie chart icon 269 კალორია
გულსართისთვის დაგჭირდებათ:   ✔ 400 გრ იმერული ყველი ✔ 200 გრ მოცარელა ან სულგუნი ✔ 1 ცალი კვერცხის გული ✔ 3-4 ცალი მოხარშული კვერცხი   ყველი გავხეხოთ, დავუმატოთ კვერცხის გული და გადავზილოთ, გავაკეთოთ 3 ცალი 200-გრამიანი გუნდა.   ცომის ინგრედიენტები: სტერილგარდას რძე 300 მლ (თბილი) საფუარი 8 გრ შაქარი 1 ს/კ მწიკვი მარილი კვერცხი 1 ლურპაკის დანიური კარაქი 50 გრ (გამდნარი) ნაღები 3 ს/კ ფქვილი 500 გრ (+50 გრ )     რძეს დაუმატეთ შაქარი, საფუარი და კარგად მოურიეთ. დაამატეთ დამდნარი კარაქი, ნაღები, კვერცხი, კვლავ გათქვიფეთ და დაამატეთ ფქვილი, მარილი. მოზილეთ ჰაეროვანი ცომი, ისე რომ ხელზე არ გეკრობოდეთ. გადააფარეთ და დაელოდეთ ამოფუებას 1 საათი. დროის გასვლის შემდეგ გაორმაგებული ცომი ჩაზილეთ. გადაიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე და გაყავით 3 ტოლ ნაწილად. გუნდა უნდა გამოვიდეს 300-320 გრამი. გულში მოათავსეთ 200 გრამიანი ყველის გუნდა და მოხარშული კვერცხი. შეკარით გვერდები, მიეცით მთვარისებური ფორმა და გადაუსვით კვერცხის გულისა და ნაღების მასა.   გამოაცხვეთ წინასწარგახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-35 წუთი. ცხობა არეგულირეთ თქვენი ღუმელის შესაბამისად.   გემრიელად მიირთვით
ფორთოხლის გლინტვეინი

ფორთოხლის გლინტვეინი

ფორთოხლის გლინტვეინი

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 175 კალორია
დაგჭირდებათ: • 1 ბოთლი (750 მლ) წითელი შავი ღვინო - ბოტეგა • 300 მლ ფორთოხლის წვენი (აჯობებს ახალგამოწურული) - სტერილგარდა • 1 ფორთოხალი • დარიჩინის 2 ღერი • ანისის ვარსკვლავი 1 ცალი • 120 გ ყავისფერი შაქარი - ნატურალისის მომზადების წესი: ქვაბში მოათავსეთ ფორთოხლის კანი, ნაჭრები, ყავისფერი შაქარი, სანელებლები დაასხით სტერილგარდას ფორთოხლის წვენი, 250 მლ ბოტეგას ღვინო, აურიეთ და დადგით დაბალცეცხლზე, 10-15 წუთით, რომ წამოდუღდება გადმოდგით დაამატეთ დარჩენილი ღვინო დაკვლავ დადგით ქურაზე, თუმცა არ აადუღოთ მიიყვანეთ ადუღებამდე. გადაწურეთ, გადაანაწილეთ ჭიქებში და გემრიელად მიირთვით.
უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყი

უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყი

უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყი

ქართული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 380 კალორია
ინგრედიენტები: ნიგოზი - 100 გრ ლურპაკის კარაქი - 25 გრ არლას ნაღები 33% - 150 მლ არლას კრემყველი - 150 გ ალჩენეროს კაკაო ნიგოზი წვრილად დაჭერით და ტაფაზე გადაიტანეთ, დაუმატეთ ლურპაკის კარაქი. ხშირად ურიეთ, რომ არ დაიწვას. ყავისფერ ფერს რომ მიიღებს, გადაიტანეთ ჯამში გასაგრილებლად არლას 33% ნაღები ამოიყვანეთ მიქსერით, დაუმატეთ ცოტა თაფლი სიტკბოსთვის, შემდეგ ათქვიფეთ კრემყველი. მიეცით გოზინაყს მრგვალი ან სასურველი ფორმა და ზემოდან მორთეთ კრემით გააგრილეთ მაცივარში მინიმუმ 3 საათით.
ლობიანი ლორით

ლობიანი ლორით

ლობიანი ლორით

ქართული სამზარეულო
clock icon 45 წუთი pie chart icon 274 კალორია
ცომი: 30 მლ Zucchi-ის ზეთი 0.5 ჩ/კ ნატურალისის მარილი 500 გრ ფქვილი, 200 გრ დაგჭირდებათ სამუშაოდ 300 მლ წყალი 10 გრ საფუარი   შიგთავსი: 1 კგ ლობიო ლურპაკის კარაქი მარილი გემოვნებით   მოზილეთ ცომი და დაასვენეთ 40-50 წუთი, რომ კარგად აფუვდეს. კიდევ ერთხელ მოზილეთ ცომი და გაყავით ოთხ ნაწილად. კარგად მოხარშეთ ლობიო, დააბლენდერეთ, დაუმატეთ ლურპაკის კარაქი და ნატურალისის მარილი. გულსართი გაყავით ოთხ ტოლ ნაწილად, ჩადეთ ცომში და მოახვიეთ. კარგად გააბრტყელეთ, გადაიტანეთ ტაფაზე და გამოაცხეთ ორივე მხრიდან საშუალო ტემპერატურაზე. ლობიანს ზემოდან წაუსვით ლურპაკის კარაქი.