რეცეპტები

სენდვიჩები ვალიოს კარაქით

სენდვიჩები ვალიოს კარაქით

სენდვიჩები ვალიოს კარაქით

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 180 კალორია
დაგჭირდებათ:   პური კიტრი Valio - ს ყველის ფირფიტები Berreta-ს პროშუტო Valio-ს პარმეზანი ატამი Ile de France - ის ყველი ბრი Valio-ს წასასმელი კარაქი   სენდვიჩი N1   პურს გადავუსვათ მარილიანი ვალიო კარაქი, დავადოთ ყველის ფირფიტა და დავალაგოთ თხლად დაჭრილი კიტრი, მოვაყაროთ ბაზილიკის ფოთლები, მწვანე ხახვი და პილპილი გემოვნებით.   სენდვიჩი N2 პურს გადავუსვათ ულაქტოზო კარაქი, მოვახეხოთ ულაქტოზო ყველი სურვილისამებრ, დავადოთ პროშუტო და მიკრო მწვანილი ან სალათის ფოთლები.   სენდვიჩი N3   პურს გადავუსვათ ნაკლებმარილიანი კარაქი, გავხუხოთ ცხელ ტაფაზე ორივე მხრიდან, დავადოთ ყველი ბრი, დაჭრილი ატამი და მოვაყაროთ დაჭრილი თხილეული, მწიკვი მარილი და პილპილი.
ულაქტოზო მაჭკატები

ულაქტოზო მაჭკატები

ულაქტოზო მაჭკატები

დესერტი
clock icon 40 წუთი pie chart icon 230 კალორია
ინგრედიენტები:  4 კვერცხი 100 გ შაქარი 260 გ ფქვილი 10 გ საცხობი პუდრი (გამაფხვიერებელი) 100 მლ Risso Scotti-ს ულაქტოზო ბრინჯის სასმელი 80 გ Valio-ს ულაქტოზო კარაქი მწიკვი მარილი ½ ჭიქა მოცვიგაადნეთ კარაქი და გააგრილეთ. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაუმატეთ ფქვილში არეული საცხობი პუდრი, კარგად გადაურიეთ.ცომში ჩაასხით ჯერ ბრინჯის სასმელი, შემდეგ გაგრილებული კარაქი. აურიეთ, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.სულ ბოლოს დაუმატეთ მოცვი.შეწვით ტაფაზე ორივე მხრიდან, საჭიროებისამებრ დაუმატეთ კარაქი.
მაკარონის სალათა პესტოთი

მაკარონის სალათა პესტოთი

მაკარონის სალათა პესტოთი

იტალიური სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 321 კალორია
2 ულუფისთვის დაგჭირდებათ: 200 გ პასტა Delverde 80 გ Monti-ს პესტო 200 გ პომიდორი ჩერი 200-300 ყველი მოცარელა მარილი, პილპილი, ზეითუნის ზეთი გემოვნებით   პასტა მოვხარშოთ მარილწყალში მზადყოფნამდე.   საწურზე გავავლოთ ცივი წყალი, შევურიოთ პესტო, დაჭრილი ჩერი პომიდორი და მოცარელას ბურთები.   სურვილისამებრ დავამატოთ მარილი, პილპილი და ზეითუნის ზეთი.
ბელგიური ვაფლი

ბელგიური ვაფლი

ბელგიური ვაფლი

დესერტი
clock icon 20 წუთი pie chart icon 235 კალორია
1  3/4 ჭიქა ფქვილი 2 ს.კ შაქარი 1/2 ჩ.კ. მარილი 1/3 ჭიქა Elle & Vire-ის გამდნარი კარაქი 2 ც. კვერცხი ვანილი Schwartau-ს კარამელის, მარწყვის, შოკოლადის, მარილიანი კარამელის სოუსები   მომზადება:   ფქვილს დავამატოთ შაქარი, მარილი და კარგად მოვურიოთ. დავამატოთ კვერცხი და გამდნარი კარაქი. კიდევ ერთხელ კარგად მოვურიოთ, ჩავასხათ ვაფლის საცხობში და გამოვაცხოთ. გადმოვიღოთ თეფშზე და მოვასხათ ჩვენი გემოვნებით Schwartau-ს კარამელის, მარწყვის, შოკოლადის ან მარილიანი კარამელის სოუსები.
ბერძნული სალათა თინუსით

ბერძნული სალათა თინუსით

ბერძნული სალათა თინუსით

ბერძნული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 145 კალორია
სალათის ფურცლები 1 დიდი პიმიდორი 2 საშუალო კიტრი ზეთისხილი წითელი ხახვი Dardanel-ის თინუსი ფეტა წითელი ხახვი   სოუსისთვის: 2 ს/კ ლიმონი 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი მარილი 1/2 ჩ/კ Bornier-ის დიჟონის მდოგვი ორეგანო   სალათის ფურცლები დავაქუცმაცოთ და მოვათავსოთ ღრმა ჯამში. სოუსისთვის საჭირო ინგრედიენტები ერთმანეთში ავურიოთ და დავასხათ სალათის ფურცლებზე. ფრთხილად ამოვურიოთ და გადავიტანოთ სერვირების ჭურჭელზე.   შემდეგ დავამატოთ საშუალო ზომაზე კუბებად დაჭრილი პომიდორი, კიტრი,თხლად დაჭრილი წითელი ხახვი, ზეთისხილი, თინუსი, ფეტა.  მოვაყაროთ პილპილი, ორეგანო და გემრიელად მივირთვათ!
ორცხობილას ტორტი კენკრით

ორცხობილას ტორტი კენკრით

ორცხობილას ტორტი კენკრით

დესერტი
clock icon 120 წუთი pie chart icon 365 კალორია
დაგჭირდებათ:   100 გ კარაქი Elle & Vire 50 გ შაქარი 150 გ ფქვილი მწიკვი მარილი   კრემისთვის: 160 გ ნაღები Elle & Vire 35% 140 გ კრემ ყველი Elle & Vire 50 გ შაქრის პუდრი ½ ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი კენკრა გასაფორმებლად   ოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ მიქსერით, კარგად გავათეთროთ.   დავუმატოთ ფქვილი, მარილი და მოვზილოთ ცომი. გადავფუთოთ საკვებ პარკში და შევინახოთ მაცივარში მინიმუმ 1 საათით. შეგიძლიათ ცომი წინა დღესაც მოამზადოთ.   გავაცხელოთ ღუმელი 190 გრადუსზე.   ცომი გავაბრტყელოთ ფქვილის დახმარებით, ამოვჭრათ 18 სმ დიამეტრის რგოლი, შუა გული კი ამოვჭრათ 8 სმ დიამეტრის ყალიბით ან ჭიქით.    საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ საცხობი ქაღალდი, ფრთხილად გადავიტანოთ რგოლი და დავაფაროთ პერფორირებული ხალიჩა ერთგვაროვანი ზედაპირისთვის. (თუ არ გაქვთ, გამოაცხვეთ ჩვეულებრივ).   ვაცხობთ 14-15 წუთი.   გამომცხვარ ფენებს ვაგრილებთ სწორ ზედაპირზე, რადგან ცხელ მდგომარეობაში რბილია, გაგრილებული კი ხრაშუნა ხდება.   ვაცხობთ 3 ფირფიტას.   კრემის მოსამზადებლად ყველა ინგრედიენტს მოვათავსებთ მიქსერის ჯამში და ავთქვეფთ ვიდრე მასა არ შეიკვრება, ზედმეტად არ გადათქვიფოთ.   კრემს გადავიტანთ საკონდიტრო ტომარაში და ვანაწილებთ ფირფიტაზე, ვაფორმებთ სხვადასხვა კენკრით.
ჰოთდოგი

ჰოთდოგი

ჰოთდოგი

ამერიკული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 180 კალორია
ინგრედიენტები: QUICK BURY-ს ჰოთდოგის პური  ELPOZO-ს უგლუტენო სოსისი მჟავე კიტრი ხახვი წითელი კომბოსტოს მწნილი ROLESKI-ს ყვითელი მდოგვი   ჰოთ-დოგი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კერძია მთელს მსოფლიოში, რომელიც ხიბლავს ბავშვებსაც და მოზარდებსაც. განსაკუთრებით ფეხბურთზე ქომაგობისას. ამ კლასიკური და უგემრიელესი კერძის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია და ამითვის მხოლოდ 20 წუთია საჭირო. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე და გახუხეთ ჰოთდოგის პური. მოხარშეთ სოსისი და მოხრაკეთ ზეთში წვრილად დაჭრილი ხახვი. დაიწყეთ ჰოთდოგის აწყობა. მოათავსეთ პურში სოსისი, მოაყარეთ მოხრაკული ხახვი. მრგვლად დაჭრილი მჟავე კიტრი და კომბოსტო. მოასხით მდოგვი და სხვა სოუსები გემოვნებისამებრ.
ბანანის მაჭკატები შოკოლადით და კენკრით

ბანანის მაჭკატები შოკოლადით და კენკრით

ბანანის მაჭკატები შოკოლადით და კენკრით

დესერტი
clock icon 30 წუთი pie chart icon 328 კალორია
4 ულუფისთვის დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:   170 გ ფქვილი 2 ჩ.კ. საცხობი პუდრი (გამაფხვიერებელი) მწიკვი მარილი 2 ს.კ. შაქარი 240 მლ რძე 2 ს.კ. ზეთი 1 მოზრდილი კვერცხი 4 ბანანი SCHWARTAU-ს შოკოლადის სოუსი კენკრა მოსართავად   ფქვილი, შაქარი, საცხობი პუდრი და მარილი გავაერთიანოთ ჯამში.    მეორე ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხი, ზეთი და რძე.    გავაერთიანოთ ორივე მასა, მოვურიოთ ხელის სათქვეფით.   ბანანი დავჭრათ რგოლებად.   ტაფა გავაცხელოთ, საჭიროებისამებრ მოვასხათ ცოტაოდენი ზეთი.   ბანანი ამოვავლოთ ცომში და შევწვათ ორივე მხრიდან, მოვასხათ შოკოლადის სოუსი და მოვაყაროთ კენკრა.
ნაღების საზაფხულო დესერტი

ნაღების საზაფხულო დესერტი

ნაღების საზაფხულო დესერტი

დესერტი
clock icon 50 წუთი pie chart icon 530 კალორია
ELLE & VIRE - ის 2 შეკვრა კრემყველი 1 ჭიქა შაქარი 3 ჭიქა ELLE & VIRE -ის ნაღები ვანილი კენკრა: მაყვალი, ჟოლო, მოცვი ორხცხობილა   ერთად ავთქვიფოთ კრემყველი და შაქარი.   ცალკე ჯამში ამოვიყვანოთ ნაღები ვანილთან ერთად, სანამ არ გახდება ფუმფულა და ჰაეროვანი. ნაღების კრემი გადავიტანოთ კრემყველის მასაში და სილიკონის ჯოხით ფრთხილად ამოვურიოთ. სერვირების ჭურჭელში ძირზე გადავანაწილოთ კრემი, მოვაყაროთ ორცხობილა და კენკრა. ასე გავვიმეოროთ კიდევ ორჯერ. გავაციოთ ცოტა ხნით მაცივარში და გემრიელად მივირთვათ.
მარწყვის ტირამისუ

მარწყვის ტირამისუ

მარწყვის ტირამისუ

დესერტი
clock icon 35 წუთი pie chart icon 288 კალორია
ინგრედიენტები 500 გ Giglio-ს მასკარპონე 2 ჭიქა Giglio-ს ცივი ნაღები 1 ჭიქა შაქრის „პუდრა“ ვანილი სავოიარდის ორცხობილები ბევრი მარწყვი 2 ს/კ/ არაყი/ კონიაკი/რომი ½ ლიმონი 2 ს/კ შაქარი     1 წუთის განმავლობაში ვთქვიფოთ მასკარპონე, დავამატოთ შაქრის პუდრა, ვანილი და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ნაღები. ამ უკანასკნელის დახმარებით განსაზღვრეთ კრემის სისქე. ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ 1 ჭიქა მარწყვი, ალკოჰოლი, მოაწურეთ ლიმონი და დაამატეთ შაქარი. კარგად დააბლენდერეთ და გადაიტანეთ პატარა ჯამში, რომ ორცხობილები კარგად მოთავსდეს. ამოავლეთ სავოიარდის ორცხობილები მარწყვის პიურეში და გადაანაწილეთ სასურველ ჭურჭელში. შემდეგ გადაუსვით კრემი და დაალაგეთ მარწყვი. გაიმეორეთ შემდეგაც იგივე რიგითობით.