რეცეპტები

შუ ფსტის კრემით

შუ ფსტის კრემით

შუ ფსტის კრემით

დესერტი
clock icon 120 წუთი pie chart icon 643 კალორია
შუს ცომი: 125 მლ წყალი 125 მლ Le Gall-ის რძე 5 გ შაქარი ¼ ჩ.კ მარილი 100 გ Le Gall-ის კარაქი 150 გ ფქვილი 4 ცალი საშუალო ზომის კვერცხი კრაკელინი: 50 გ კარაქი 62 გ ყავისფერი შაქარი 62 გ ფქვილი ფსტის საკონდიტრო კრემი 750 მლ Le Gall-ის რძე 6 კვერცხის გული 180 გ შაქარი 90 გ სიმინდის სახამებელი 300 გ Le Gall-ის კრემ ყველი 45 გ ფსტის პასტა შუს ცომი: სქელძირიან ქვაბში მოვათავსოთ წყალი, რძე, შაქარი, მარილი და კუბებად დაჭრილი კარაქი, მივიყვანოთ ადუღებამდე, ჩავყაროთ ფქვილი და კარგად ავურიოთ. ვურიოთ განუწყვეტლივ, ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი. ცომი გადავიტანოთ მიქსერის თასში და დავიწყოთ თქვეფა, როდესაც შეგრილდება, დავიწყოთ კვერცხის დამატება ეტაპობრივად, ვთქვიფოთ, ვიდრე ერთგვაროვან ცომს არ მივიღებთ. ცომი მოვათავსოთ საკონდიტრო ტომარაში და შევინახოთ გამოყენებამდე. კრაკელინი: ოთახის ტემპერატურის კარაქი, შაქარი და ფქვილი გადავურიოთ, უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი ცომი, რომელსაც გავაბრტყელებთ ორ პერგამენტს შორის ძალიან თხლად და შევინახავთ საყინულეში რამდენიმე წუთით, რომ გამყარდეს. ვაცხელებთ ღუმელს 180 გრადუსზე. პერგამენტ დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე დავსვამთ დაახლოებით 3 სმ დიამეტრის შუებს. შემდეგ გაყინული ცომიდან ამოვჭრით წრეებს, 1 სანტიმეტრით დიდს, ვიდრე შუებია, დავალაგებთ შუს ცომზე და ვაცხობთ 35-45 წუთი, ან ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება. ამ რაოდენობის ცომით გამოგივათ 2 ფირფიტა, სანამ პირველი ფირფიტა ცხვება, დარჩენილი ცომი შეინახეთ საკონდიტრო ტომარაში. კრემი: გააცხელეთ რძე, პარალელურად გათეთრებამდე ათქვიფეთ კვერცხის გულები და შაქარი, დაუმატეთ სახამებელი და გადათქვიფეთ. ადუღებული რძის ნახევარი დაასხით კვერცხიან მასას, ათქვიფეთ, დაასხით დარჩენილი რძე, აურიეთ და დააბრუნეთ ქვაბში, მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე განუწყვეტელი მორევით 3-4 წუთით. კრემი გადაიტანეთ ჯამში, შეფუთეთ სამზარეულოს პარკით და გააგრილეთ. როდესაც შუები გაგრილდება, კრემი ათქვიფეთ ვიდრე ერთგვაროვან, პრიალა მასას არ მიიღებთ, დაუმატეთ კრემყველი და ფსტის პასტა, გადათქვიფეთ. შუს, ხერხიანი დანით მოაჭერით თავები. კრემი გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში და ამოავსეთ ნამცხვრები, დაახურეთ “ქუდი”, სურვილისამებრ მოაყარეთ დაჭრილი ფსტა და შაქრის პუდრი.
ბრინჯის ორცხობილის და მიწისთხილის კრემის ფილები

ბრინჯის ორცხობილის და მიწისთხილის კრემის ფილები

ბრინჯის ორცხობილის და მიწისთხილის კრემის ფილები

სამარხვო საჭმელები
clock icon 60 წუთი pie chart icon 225 კალორია
დაგჭირდებათ:   100 გ Whole Earth-ის მიწისთხილის პასტა 70 გ აგავის სიროფი (ან თაფლი) 50 ნიგოზი ან სხვა თხილეული 30 გ Sonko-ს ბრინჯის ორცხობილა 50 გ ქიშმიში 100 გ Cachet-ს შავი შოკოლადი 1 ს.კ. ზეთი მწიკვი ზღვის მსხვილი მარილი   მიწისთხილის პასტა და აგავის სიროფი შემოდგით დაბალ ცეცხლზე ქვაბით, შეათბეთ, რომ მიიღოთ თხევადი მასა.    ჯამში მოათავსეთ ხელით დაფშვნილი ბრინჯის ორცხობილა და დაჭრილი ნიგოზი, დაასხით მიწისთხილის და სიროფის თბილი მასა, კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ ქაღალდჩაფენილ ყალიბში (15X20 სმ), ჩატკეპნეთ კოვზით. გაანაწილეთ ქიშმიში მთელ ზედაპირზე.   წყლის აბაზანაზე დაადნეთ შოკოლადი და ზეთი, მოასხით ქიშმიშს, გაანაწილეთ თანაბრად და მოაყარეთ მარილი.   გააცივეთ მაცივარში 2-3 საათი, დაჭერით კუბებად და ისიამოვნეთ. 
შუ კრაკელინით

შუ კრაკელინით

შუ კრაკელინით

დესერტი
clock icon 180 წუთი pie chart icon 582 კალორია
  კრაკელინისთვის დაგჭირდებათ: 50გრ. Lurpak-ის კარაქი (დარბილებული) 50გრ. ყავისფერი შაქარი 50გრ. ფქვილი ყველა ინგრედიენტი მოვათავსოთ ჯამში. თავიდან იქნება ფხვიერი, შემდეგ კი ცომი შეიკვრება მარტივად. მზა ცომი დავდოთ პერგამენტის ქაღალდზე, ზევიდან დავაფინოთ ისევ პერგამენტის ქაღალდი და გავაბრტყელოთ. გავაჩეროთ მაცივარში 1 საათით. შემდეგ ამოვჭრათ რგოლები და მზა შუს ცომს დავადოთ თავზე.   შუს ცომისთვის დაგჭირდებათ: 250 მლ. წყალი 60გრ. Lurpak-ის კარაქი მწიკვი მარილი 150 გრ. ფქვილი 3 ც. კვერცხი წყალი, მარილი და კარაქი წამოვადუღოთ, ჩავაყაროთ ფქვილი ერთიანად და მოვურიოთ ხის კოვზით, სანამ ცომი გუნდასავით არ შეიკვრება, ქვაბს აღარ მიეკვრება და მის ძირზე თეთრ ნადებს არ გაიკეთებს. ცომი გადავიტანოთ სათქვეფ ჯამში და სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხი. მზა ცომი უნდა პრიალებდეს. ცომი მოვათავსოთ საკონდიტრო ტომარაში და პერგამენტ დაფენილ საცხობ ფორმაზე დავსვათ სასურველი ფორმები. ზედ მოვათავსოთ ამოჭრილი კრაკელინის ცომი და ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 20-25 წუთით. გამზადების შემდეგ ღუმელი ოდნავ შეაღეთ და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთით,  კარგად რომ გამოშრეს. გაითვალისწინეთ, ცომი გამოცხობისას იმატებს და  ერთმანეთზე არ მიგეკრათ. შუები გავაციოთ და შეგვიძლია დავკრემოთ შოკოლადის და ნაღების კრემით. ნაღების კრემი Sterilgarda-ს ნაღები 36%-იანი შაქრის პუდრა 4ს/კ ნაღები კარგად რომ ამოვიდეს, ყველა საჭირო ნივთი უნდა იყოს კარგად გაციებული. ნაღები უშუალოდ მომზადების წინ უნდა გამოვიღოთ მაცივრიდან. ვთქვიფავთ დაბალ სიჩქარეზე და ნელ-ნელა მოვუმატებთ სიჩქარეს. კრემისებრ მასას რომ მიიღებთ, დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი. მასა როგორც კი გამკვრივდება შეწყვიტეთ თქვეფა და უგემრიელესი კრემიც მზადაა. შოკოლადის კრემი 250მლ. Sterilgarda-ს რძე 150გრ. შაქარი 2ს/კ კაკაო 3 ს/კ ფქვილი 100გრ. Lurpak-ის კარაქი 50გრ. Cachet-ს შავი შოკოლადი რძე, ფქვილი, შაქარი, კაკაო ავურიოთ ერთმანეთში და მოვხარშოთ ფაფა. გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ შავი შოკოლადი და 50გრ. ლურპაკის კარაქი. ავურიოთ და გავაციოთ. გაციებულ ფაფას შევათქვიფოთ 50გრ. რბილი ლურპაკის კარაქი. შოკოლადის კრემიც მზადაა. მომზადებული შუები დავკრემოთ სასურველი კრემით. დააყოვნეთ 1 საათი და მიირთვით გემრიელად. გამოდის 12 ცალი.
ფრანგული კლასიკური ბაგეტი

ფრანგული კლასიკური ბაგეტი

ფრანგული კლასიკური ბაგეტი

ფრანგული სამზარეულო
clock icon 90 წუთი pie chart icon 781 კალორია
ინგრედიენტები: ხორბლის ფქვილი -750გრ. Sterilgarda-ს რძე - 200მლ. წყალი-200მლ. საფუარი-1ს/კ შაქარი- ნახ. ჩ/კ მარილი-ნახ. ჩ/კ სიმინდის ფქვილი-2ს/კ მომზადების წესი: ჯამში ჩაასხით სტერილგარდას თბილი რძე, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, საფუარი და გახსენით. დატოვეთ 15 წუთით. ცალკე ჯამში მოათავსეთ ხორბლის და სიმინდის ფქვილი, დაუმატეთ თბილი წყალი და საფუვრიანი მასა. მოზილეთ ცომი (წებოვანი ცომია). გადააფარეთ და გააჩერეთ  1 საათით, მასის გაორმაგებამდე. როდესაც ცომი გაორმაგდება, ჩავზილავთ და გავაჩერებთ მაცივარში 30-40 წუთით. ცომი გაყავით 4 ნაწილად, გადაკეცეთ ფრთხილად და მიეცით ბაგეტის ფორმა, გადაიტანეთ საცხობ ქაღალდზე, გადაუსვათ წყალი, გადააფარეთ და დააყოვნეთ კიდევ 15 წუთით. გაუკეთეთ ჭრილები და გამოაცხვეთ  190 გრადუსზე 20 წუთით. (ღუმელში ჩადეთ რამდენიმე ყინულის კუბიკი).   ხორცის ბურთები საქონლის ფარში-500გრ. ხახვი-1 ცალი ნიორი-2 კბილი მარილი, პილპილი კვერცხი-1ც. Lurpak-ის კარაქი-50გრ. (შესაწვავად) გატარებულ ხორცის ფარშს დავუმატოთ წვრილად გახეხილი ხახვი, ნიორი, მარილი, პილპილი და კვერცხი.  მივცეთ ფორმა და შევწვათ ლურპაკის კარაქში, ორივე მხრიდან. სოუსისთვის: ლურპაკის კარაქში მოვთუშოთ ხახვი, დავუმატოთ Pomi-ს ტომატ-პასტა , 100გრ. წყალი, მარილი, პილპილი, ჩავალაგოთ ბურთები, მოვაყაროთ ცოცხალი ქინძი. უკვე მომზადებულს მოვასხათ Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი. სენდვიჩისთვის: ავიღოთ საშუალო ზომის ბაგეტი, გავჭრათ შუაზე. ჩავალაგოთ თხლად დაჭრილი Granarolo-ს მოცარელა, გადავუსვათ სოუსი, მოვალაგოთ ხორცის ბურთულები, მოვაყაროთ გახეხილი Granarolo-ს პარმეზანი. დავადოთ ბაგეტის მეორე ნახევარი და მივირთვათ გემრიელად!
ბრი ფენოვან ცომში

ბრი ფენოვან ცომში

ბრი ფენოვან ცომში

ფრანგული სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 180 კალორია
დაგჭირდებათ:   400 გ მზა ფენოვანი ცომი 4 ს.კ. ST. Dalfour-ის 4 ხილის ჯემი Ile De France -ის ყველი Petite Brie 1 კვერცხის გული მწიკვი ქონდარი   გავაცხელოთ ღუმელი 210 გრადუსზე.   ფენოვანი ცომი გავაბრტყელოთ 1 სანტიმეტრამდე და გავყოთ ორი თანაბარი ზომის წრედ. 1 წრე დავდოთ საცხობ ქაღალდზე, გადავუსვათ ჯემი, ცენტრში დავდოთ ყველი და მსუბუქად დავსეროთ დანით. მეორე ცომს ამოვაჭრათ შუაში ყველის დიამეტრის ნაჭერი და გადავაფაროთ ჯემიან ცომს.    ცომის დისკი გავჭრათ ოთხ თანაბარ ნაწილად, თითოეული მეოთხედი კიდევ ოთხად, დავატრიალოთ ყოველი ნაჭერი რამდენჯერმე. გადავუსვათ კვერცხის გულს + 1 ს.კ რძე და ვაცხოთ 20-30 წუთი ან ვიდრე ყველი არ დადნება და ცომი ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს.   მოვაყაროთ ქონდარი და მივირთვათ თბილი.
შოკოლადის ტორტი

შოკოლადის ტორტი

შოკოლადის ტორტი

დესერტი
clock icon 55 წუთი pie chart icon 665 კალორია
ინგრედიენტები ცომისთვის: 2 ჭიქა შაქარი 1+3/4 ჭიქა ფქვილი 3/4 ჭიქა კაკაო 1+1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი 1 1/2 ჩ/კ სოდა 1 ჩ/კ მარილი 2 კვერცხი 1 ჭიქა ამჟავებული რძე, იგივე buttermilk 1/2 ჭიქა დამდნარი Lurpak-ის კარაქი ვანილი 1/2 ჭიქა ცხელი ყავა კრემისთვის: 200 გ დარბილებული Lurpak-ის კარაქი 1 ჭიქა კაკაო 1/2 ჭიქა Sterilgarda-ს რძე 2-3 ჭიქა შაქრის ,,პუდრა" ამჟავებული რძე: 1 ჭიქა Sterilgarda-ს რძე 1 ს/კ ძმარი   მომზადება გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. თუ გაქვთ ორი ერთნაირი მრგვალი ტორტის საცხობი ღრმა ფირფიტა წაუსვით კარაქი. ღრმა ჯამში ერთად მოათავსეთ შაქარი, ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი, ვანილი, სოდა და მარილი. მოურიეთ. დაამატეთ კვერცხი და ამჟავებული რძე, იგივე buttermilk. როგორ ავამჟაოთ რძე? 1 ჭიქა რძეში ჩაასხით 1 ს/კ ძმარი, 5-10 წუთი გააჩერეთ და შენიშნავთ, თუ როგორ გასქელდება რძის მასა.   აღნიშნული ინგრედიენტები მიქსერით დაახლოებით 2 წუთი ათქვიფეთ და ბოლოს ცხელი ყავა შეურიეთ. დროა გამოაცხოთ 30-35 წუთის განმავლობაში. ვიდრე გამოიღებთ, გულში ასანთის ღერით შეამოწმეთ მზადაა თუ არა. თუ მხოლოდ ერთი ფორმა გაქვთ, ან გაყავით ორ ნაწილად და ისე გამოაცხეთ, ან ერთიანად გამოაცხეთ და შემდეგ გაჭერით შუაზე. რაც შეეხება კრემს. კარაქი კარგად გათქვიფეთ მაღალი სიჩქარით, სუფრის კოვზით ნელ-ნელა დაუმატეთ კაკაო, იგივე მეთოდით შეურიეთ შაქარი. შეურიეთ ნელ-ნელა რძე, ვიდრე არ მიიღებთ სასურველ კონსისტენციას. კრემი უნდა იყოს ფაფუკი და მსუბუქი. ბოლოს საშუალო სიჩქარით 3 წუთი კიდევ ათქვიფეთ.   გაციებულ ბისკვიტს გადაუსვით კრემი და გააჩერეთ ცოტა ხანს მაცივარში. კრემი გამაგრდება. მორთეთ მარწყვით.
საუზმე ყველიანი შვრიით, კვერცხით და ბოსტნეულით

საუზმე ყველიანი შვრიით, კვერცხით და ბოსტნეულით

საუზმე ყველიანი შვრიით, კვერცხით და ბოსტნეულით

შერეული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 225 კალორია
2 ულუფის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ 15-20 წუთი და შემდეგი ინგრედიენტები:   ½ ჭიქა შვრიის ფანტელი (ჰელსინკი) 150 გ ყველი ოლტერმანი 10 გ კარაქი მარილი, პილპილი გემოვნებით 150 გ ქამა სოკო 1 ტკბილი წიწაკა 2 კვერცხი ერთი მუჭა ოხრახუში ზეითუნის ზეთი შესაწვავად   სოკო გავასუფთაოთ, გავჭრათ ორად და შევწვათ გახურებულ ზეთიან ტაფაზე. დავჭრათ წიწაკა და შევწვათ იმავე ტაფაზე. მოვაყაროთ ცოტაოდენი მარილი და ახალდაფქული პილპილი. შვრია და 1 ჭიქა წყალი მოვათავსოთ ქვაბში და შემოვდგათ ცეცხლზე, წამოვადუღოთ და ჩავყაროთ გახეხილი ყველი, დავტოვოთ ქურაზე და ვურიოთ 2-3 წუთის მანძილზე, ვიდრე ყველი არ დადნება, ჩავაგდოთ კარაქის კუბი. მოვაყაროთ პილპილი სურვილისამებრ.  ზეთიან ტაფაზე შევწვათ კვერცხი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. 2 თეფშზე გავანაწილოთ შვრია, ბოსტნეული და კვერცხი, მოვაყაროთ ოხრახუშის ფოთლები.
პიცა პროშუტოთი და ვეგეტარიანული

პიცა პროშუტოთი და ვეგეტარიანული

პიცა პროშუტოთი და ვეგეტარიანული

იტალიური სამზარეულო
clock icon 90 წუთი pie chart icon 298 კალორია
ინგრედიენტები ცომისთვის: 2 ჭიქა ფქვილი 1 ჭიქა საშუალოზე თბილი წყალი 1 ჩ.კ საფუარი 1 ს.კ ზეითუნის ზეთი ½ ჩ.კ. მარილი ინგრედიენტები პირველი პიცისთვის: Pomi-ს პომიდვრის სოუსი Granarolo-ს გახეხილი მოცარელა Beretta-ს პროშუტო ინგრედიენტები მეორე პიცისთვის: Pomi-ს პომიდვრის სოუსი რუკოლა Granarolo-ს ბურატა მოვამზადოთ ცომი. ჩავყაროთ ჯამში ფქვილი, გავუკეთოთ შუაში ჩაღრმავება, დავამატოთ საფუარი, მარილი და თბილი წყალი (ცივი წყლით არ გაფუვდება ცომი, ზედმეტად ცხელი კი საფუარს დააკარგვინებს გაფუების თვისებას). მოვზილოთ ელასტიური ტექსტურის მიღებამდე და ბოლოს შევაზილოთ ზეითუნის ზეთი.  დავასვენოთ  2-3 წუთი ცომის გუნდა და კიდევ რამდენჯერმე გადავზილოთ. ფქვილმოყრულ ფიცარზე მოვატავსოთ ცომი და დავადოთ ჯამი, რათა  ცომი იყოს თბილად და ჰერმეტულად დაცული. გაფუებას სჭირდება დაახლოებით ერთი საათი. გაფუებული ცომი კიდევ ერთხელ გადავზილოთ და გავყოთ შუაზე. პიცა პროშუტოთი ერთი გუნდა ხელით გავაბრტყელოთ ისე, რომ ცომიდან ჰაერი კარგად გამოვდევნოთ. სასურველი მრგვალი ფორმის მიღების შემდეგ მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ პიცის საცხობ ფირფიტაზე. მოვასხათ მასზე ზეითუნის ზეთი, გადავანაწილოთ ხელით. დავამატოთ პომიდვრის სოუსი და მოცარელა. ვაცხოთ 10-15 წუთი 200 გრადუსზე, დავამატოთ პროშუტო და შევდგათ ღუმელში კიდევ 5 წუთით.   ვეგეტარიანული პიცა მეორე პიცა პომიდვრის სოუსთან ერთად გამოვაცხოთ 15-20 წუთი 200 გრადუსზე. გამოვიღოთ ღუმელიდან, დავამატოთ ბურატა და რუკოლა.
სტრაჩატელას და ხამონის სენდვიჩი

სტრაჩატელას და ხამონის სენდვიჩი

სტრაჩატელას და ხამონის სენდვიჩი

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 541 კალორია
ინგრედიენტები: COLLE DEL TARTUFO-ს პესტოს სოუსი ტრუფელით Elpozo-ს ხამონი Granarolo-ს სტრაჩატელა პომიდორი რუკოლა ჩაბატა ტოსტერზე გავხუხოთ ჩაბატა და გადავუსვათ პესტოს სოუსი ტრიუფელით. მოვათავსოთ პურზე ხამონის ნაჭრები, სტრაჩატელა და პომიდვრის ნაჭრები. დავადოთ თავზე რუკოლა და პურის მეორე ნაჭერი. გავჭრათ შუაზე და გემრიელად მივირთვათ.
ორაგულის ბანები

ორაგულის ბანები

ორაგულის ბანები

აზიური სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 130 კალორია
90 გ ღორის ქონი 15 გ საფუარი 100 გ შაქარი 600 გ ფქვილი 45 გ რძის ფხვნილი 2 გრამი გამაფხვიერებელი FREEZCO-ს ბიო ორაგულის ფილეს 1 ნაჭერი FREEZCO შებოლილი ორაგულის ფილეს რამდენიმე ნაჭერი 1 კონა მწვანე ხახვი ნახევარი შეკვრა Naturalis-ის სეზამის მარცვლები ერთი მუჭა Naturalis-ის მიწისთხილი 1 ც. მწვანე წიწაკა 1 ჩ.კ. სოიოს სოუსი 1 ჩ.კ. სეზამის ზეთი 1 ჩ.კ. ბრინჯის ძმარი სირაჩა     გავალღოთ ღორის ქონი და გავაგრილოთ. მიქსერის ჯამში ჩავასხათ 350 მლ წყალი, დავამატოთ საფუარი, შაქარი და 1 მწიკვი მარილი. 600 გრამ ფქვილში ავურიოთ 45 გრამი რძის ფხვნილი, 2 გრამი გამაფხვიერებელი, დავამატოთ წყლის მასაში და ავურიოთ მიქსერით. მას მერე, რაც ცომი მოიზილება, ჩავამატოთ ქონი და კიდევ კარგად მოვზილოთ. ცომი შევინახოთ 1 საათით ოთახის ტემპერატურაზე. დავჭრათ პატარა კუბებად კლასიკური ორაგულის ფილე და რიგითობით დავამატოთ: ნახევარი კონა მწვანე ხახვი, ტაფაზე წინასწარ მოხალული Naturalis-ის სეზამის მარცვლები,  დაკეპილი Naturalis-ის მიწისთხილი, 1 ც. წვრილად დაჭრილი მწვანე წიწაკა. 1 ჩ.კ. სოიოს სოუსი და 1 ჩ.კ. სეზამის ზეთი, 1.ჩ. კ. ბრინჯის ძმარი, რამდენიმე ნაჭერი შებოლილი ორაგული და შევინახოთ მაცივარში დასამარინადებლად. გადავზილოთ ცომი და დავანაწევროთ 60 გრამიან ნაწილებად, რომლებსაც ოდნავ გავაბრტყელებთ და გადავკეცავთ ვიდეოში მოცემული ინსტრუქციის მიხედვით. მოვათავსოთ ბანები ლანგარზე და გამოვაცხოთ ორთქლის რეჟიმზე 30 – 40 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარ ბანს მოვასხათ ცოტა სირაჩა, ჩავდოთ ორაგულის მასა, მოვაყაროთ სეზამი, მიწისთხილი და მწვანე ხახვი.
პავლოვა ციტრუსით და ტროპიკული ხილით

პავლოვა ციტრუსით და ტროპიკული ხილით

პავლოვა ციტრუსით და ტროპიკული ხილით

საახალწლო კერძები
clock icon 70 წუთი pie chart icon 246 კალორია
225 გ კვერცხის ცილა 360 გ შაქარი 15 გ სიმინდის სახამებელი 3 ჩ.კ. თეთრი ძმარი 200 გ ასათქვეფი ნაღები 100 გ კრემყველი 50 გ შაქრის პუდრი 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი სურვილისამებრ ½ ქილა ტროპიკული ხილის ჯემი 2 ფორთოხალი   პირველ რიგში, კვერცხის ცილა შევათბოთ ოთახის ტემპერატურამდე. შაქარი სასურველია იყოს შედარებით წვრილი გრანულები, ადვილად რომ გაიხსნას თქვეფისას. ვაცხელებთ ღუმელს 120 გრადუსზე.   ვიწყებთ ცილის თქვეფას მიქსერით, საშუალო სიჩქარეზე. როდესაც მასა აქაფდება, ვყრით შაქარს ეტაპობრივად, თითო სუფრის კოვზით. ცილა უნდა ვთქვიფოთ მანამ, სანამ შაქარი სრულად არ გაიხსნება, სიჩქარის მომატება სასურველი არ არის. თქვეფის დრო დამოკიდებულია შაქრის გრანულების სიდიდეზე. წვრილი გრანულები მალევე გაიხსნება.   როდესაც შაქრის კრისტალები დადნება და მასა პრიალა გახდება, ჩავასხამთ ძმარს და ჩავყრით სახამებელს, კარგად ავთქვეფთ, რომ შეერიოს, კიდევ 5 წუთი ვაგრძელებთ თქვეფას.    საცხობ ლანგარზე დავაფენთ პერგამენტს და გადავიტანთ მასას, სუფრის კოვზით ან შპატელის დახმარებით მივცემთ სასურველ ფორმას. ღუმელს ჩავუწევთ 100 გრადუსზე და შევდგამთ ლანგარს. ვაცხობთ 90 წუთი.   ცხობის განმავლობაში ღუმელის კარი არ უნდა გაიღოს, ცხობის დასრულების შემდეგ ნამცხვარს ვტოვებთ გამორთულ ღუმელში 3 საათით ან უმჯობესია მთელი ღამით. სერვირების წინ ავთქვეფთ ნაღებს, კრემყველს და შაქრის პუდრს ერთად, ვიდრე კრემისებრ მასას არ მივიღებთ. კრემს ვანაწილებთ პავლოვას ზედაპირზე ტროპიკულ ჯემთან და ფორთოხლის რბილობთან ერთად.
ბიფ ველინგტონი

ბიფ ველინგტონი

ბიფ ველინგტონი

საახალწლო კერძები
clock icon 115 წუთი pie chart icon 427 კალორია
ინგრედიენტები: ფენოვანი ცომი საქონლის სუკის ნაჭერი Zucchi-ს მზესუმზირის ზეთი Bornier-ს დიჟონური მდოგვი Lurpak-ის კარაქი 0,5 კგ. ქამა სოკო 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 როზმარინის ტოტი, Colle Del Tartufo-ს 1 ს.კ. ტრიუფელის პასტა. 1 კვერცხი Beretta-ს პროშუტო  მომზადების წესი: დავამუშაოთ სუკის ნაჭერი. მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და შევწვათ Zucchi-ს მზესუმზირის ზეთში ყველა მხრიდან. ერთ სუფრის კოვზ დიჟონურ მდოგვს ჩავამატოთ 1 ს.კ. დამდნარი Lurpak-ის კარაქი და ავურიოთ. გადმოვიღოთ ხორცი ფოლგაზე, წავუსვათ მდოგვი და გავაგრილოთ. მოვამზადოთ დუქსელი. დავჭრათ სოკო და დავაჩოფეროთ ხახვთან და ნიორთან ერთად. იმავე ტაფაში, რაშიც შევწვით ხორცი, ჩავყაროთ დაბლენდერებული სოკო, ისე რომ წვენი არ გავაყოლოთ. დროებით ჩავუდოთ როზმარინის ტოტი, რომელსაც შემდეგ ამოვიღებთ. მოვაყაროთ მარილი, დავამატოთ ტრიუფელის პასტა, ამოვაშროთ და გავაგრილოთ. გავშალოთ სამზარეულოს ცელოფანი და დავაფინოთ მასზე Beretta-ს პროშუტოს 6 ნაჭერი. გადმოვიტანოთ მასზე დუქსელი და გავშალოთ. შევახვიოთ მასში ხორცი. შევინახოთ მაცივარში ერთი საათით. გავაბრტყელოთ ფენოვანი ცომი და გავაციოთ მაცივარში. წავუსვათ კვერცხი. მოვათავსოთ მასზე ხორცი და გავახვიოთ. მოვათავსოთ კულინარიულ ქაღალდზე, გადავუსვათ კვერცხი და შევდგათ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 40 წუთით.