რეცეპტები

მარტივი ტირამისუ

მარტივი ტირამისუ

მარტივი ტირამისუ

იტალიური სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 750 კალორია
ინგრედიენტები: 1. 450 გრ. Granarolo-ს მასკარპონე 2. 2 ჭიქა Valio-ს ნაღები Oddly Good 3. 1/2 ჭიქა შაქარი 4. ვანილი 5. 1 ჭიქა ესპრესო 6. ორცხობილა Savoiardi 7. კაკაონაღებში აურიეთ შაქარი, ათქვიფეთ, დაამატეთ მასკარპონე და ვანილი.გადაიტანეთ საკონდიტრო პარკში.დაალბეთ კაკაოში ორცხობილა. გადაიტანეთ ჭიქებში, ერთიან კონტეინერში ან შესაბამის ფორმაში რიგითობის მიხედვით.
სიცილიური პასტა

სიცილიური პასტა

სიცილიური პასტა

იტალიური სამზარეულო
clock icon 60 წუთი pie chart icon 571 კალორია
Mafaldine-ს ხელნაკეთი პასტა 2-3 ნაჭერი პური Sterilgarda-ს რძე 1 კონა ოხრახუში 2 კვერცხი 2 კბილი ნიორი 800 გრამი საქონლის ბეჭის ფარში 100 გრამი ნიგოზი ბაზილიკი ქიშმიში პარმეზანი Pecorino Romano 3 s.k. Zucchi-ს ბალზამიკოს ძმარი Pommi-ს კანგაცლილი პომიდორი 1 ს.კ. შაქარი, მარილი მაიორანი   პური დავალბოთ რძეში, გავწუროთ და ავურიოთ ფარშში. დავამატოთ კვერცხი და მოვურიოთ. მოვაყაროთ ოხრახუში, ნიორი, ჩავახეხოთ ყველი.  დავამატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი შავი პილპილი და მარილი, რძეში დამბალი ქიშმიში და დაკეპილი ნიგოზი, ავურიოთ და გავაკეთოთ დაახლოებით 60 გრამიანი ბურთები. შევწვათ ბურთები ტაფაში და გადმოვიღოთ ცალკე. ტაფაში დარჩენილ ცხიმში დავამატოთ ხახვი, ნიორი და მოვბრაწოთ. მოვაყაროთ ბაზილიკი და დავასხათ ბალზამიკოს ძმარი. დავამატოთ კანგაცლილი პომიდორი, შაქარი და ჩავაბრუნოთ შემწვარი ბურთულები. მოვაყაროთ ცოტა ბაზილიკი და მაიორანი. დავუწიოთ დაბალზე და მოვთუშოთ. მდუღარე წყალს დავუმატოთ მარილი და მოვხარშოთ პასტა. დავამატოთ სოუსი პასტას, კარგად ავურიოთ. დავასერვიროთ თეფშზე, დავუდოთ ზემოდან სამი ბურთულა და მოვაყაროთ პეკორინო რომანო.
ჩილი

ჩილი

ჩილი

წვნიანი
clock icon 50 წუთი pie chart icon 313 კალორია
რეცეპტი 0.5 კგ საქონლის ბეჭი შებოლილი პაპრიკა 1 ჩ.კ კლასიკური პაპრიკა 1 ჩ.კ ჩილის ფხვნილი 1 ჩ.კ კუმინი 1 ჩ.კ ნივრის ფხვნილი 1 ჩ.კ ხალაპენიო მჟავე 3 ცალი დიდი პომიდორი 3 ცალი ცოცხალი ხალაპენიო 3 ცალი ცოცხალი წითელი წიწაკა, 3 ცალი ცოცხალი მწვანე წიწაკა, 3 ცალი ხახვი, 4 კბილი ნიორი, 500 გრ შავი და წითელი ლობიო, 1 ჭიქა ტომატის წვენი, 50 გრ Cachet-ს 95% შოკოლადი ზეთი Zucchi Movenpick - ის ბერძნული იოგურტი. საცერში ჩავყაროთ წიწაკები, დავდგათ ცეცხლზე და დავბრაწოთ. გადმოვიღოთ და იქვე დავბრაწოთ პომიდვრები, ხახვი და ნიორი. გავაცხელოთ ქვაბი, ჩავასხათ სიმინდის ზეთი, ჩავყაროთ კუბებად დაჭრილი ხორცი და მოვთუშოთ. დავუმატოთ უხეშად დაჭრილი, დაბრაწული ხახვი და 4 კბილი ნიორი. შემდეგ სუნელები და კანიანად დაჭრილი, შებრაწული პომიდორი; 400 მლ წყალი და წამოვადუღოთ. წიწაკებს თავები წავაჭრათ და სქლად დაჭრილი დავამატოთ შიგთავსს. ჩავასხათ პომიდვრის წვენი. დავამატოთ 1 ს/კ შაქარი და 2 ჩ/კ მარილი; ლობიო და მჟავე ხალაპენიო; 1 ჩ.კ ნივრის ფხვნილი და კუმინი. ბოლოს დავამტვრიოთ და ჩავყაროთ შოკოლადი. ამოვიღოთ ჩილი თეფშზე. გავაკეთოთ სერვირება ტორტილებით და Movenpick-ის ბერძნული იოგურტით.
სოკოს ჩაშუშული

სოკოს ჩაშუშული

სოკოს ჩაშუშული

შერეული სამზარეულო
clock icon 60 წუთი pie chart icon 331 კალორია
ინგრედიენტები: 6-7 ცალი შიიტაკეს სოკო, 0.5 კგ ხის სოკო 1 წითელი ხახვი, 2 კბილი ნიორი 1 ს/კ მეგრული აჯიკა სუნელები: ქინძი, უცხო სუნელი მწვანილი: ქინძი, ოხრახუში, მწვანე ხახვი Mazzetti -ს ძმარი, Zucchi- ს ბიოლოგიურად სუფთა სიმინდის ზეთი Pommi-ს კანგაცლილი პომიდორი   დავჭრათ ხახვი და რამდენიმე შიიტაკეს სოკო. ჩავასხათ ქვაბში ზეთი, გავაცხელოთ დაბალ ცეცხლზე და მოვთუშოთ ერთად სოკო, ხახვი და ნიორი. დარჩენილი შიიტაკე მსხვილად დავჭრათ. დავშალოთ მთელ ფოთლებად ხის სოკო და დავბრაწოთ ორივე მხრიდან, მაღალ ცეცხლზე. იმავე ტაფაზე დავბრაწოთ შიიტაკე. სოკოს ჩაშუშულ მასას დავამატოთ ცოტა წყალი, რომ არ მიიწვას და გააგრძელოს თუშვა. ყოველი დაშრობისას გავიმეოროთ ეს პროცესი 3-4-ჯერ. დავამტოთ აჯიკა, ქინძი, უცხო სუნელი, ცოტა მარილი და ამოვურიოთ. დავასხათ 1 ს/კ Mazzetti-ის შავი ბალზამიკოს ძმარი, 0.5 ქილა Pomi-ს კანგაცლილი პომიდორი და მოვასხათ ცოტა წყალი. დავამატოთ დაბრაწული სოკოები და წამოვადუღოთ. დავჭრათ მწვანილი. ნაწილი ქვაბში დავამატოთ და ნაწილი სერვირებისას.
შოკოლადის ტორტი

შოკოლადის ტორტი

შოკოლადის ტორტი

დესერტი
clock icon 140 წუთი pie chart icon 366 კალორია
ინგრედიენტები: Cachet-ს 4.5 შოკოლადის ფილა 375 მლ Arla -ს 36 % ნაღები 2 ჭიქა ფქვილი 2 ჩაის კოვზი სოდა 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი ¾ მარილი 215 გ უმარილო Lurpak-ის კარაქი 245 გ არაჟანი 65 გ ზეთი 2 ჭიქა თეთრი შაქარი 2 სუფრის კოვზი Naturalis-ის ყავისფერი შაქარი ¾ ჭიქა კაკაო 2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი სიმინდის სიროფი 3 1/2 კოვზი 3 კვერცხი + 1 კვერცხის გული ბისკვიტი გავცრათ კაკაო და ფქვილი. დავამატოთ 2 ჩ.კ სოდა, 1 ჩ.კ გამაფხვიერებელი და ავურიოთ ერთმანეთში. 115 გრამი კარაქი კარგად ავზილოთ და დავამატოთ შაქარი. უნდა მივიღოთ კრემისებრი მასა. ეტაპობრივად დავამატოთ 3 მთლიანი კვერცხი და ერთი კვერცხის გული. კიდევ კარგად ავურიოთ, სანამ ფუმფულა გოგლი-მოგლის მასას არ მივიღებთ. აქვე დავამატოთ 1 ჩ.კ ვანილის ექსტრაქტი. 65 გ მზესუმზირის ზეთი შევურიოთ 245 გ არაჟანს და კარგად ავურიოთ. ამის შემდეგ კვერცხიან მასას, მორიგეობით შევურიოთ მესამედ წილებად დაყოფილი არაჟნიანი მასა და ორად გაყოფილი კაკაოიანი ფქვილი, რომელიც თავდაპირველად მოვამზადეთ და კარგად ვურევთ. ვამატებთ 250 მლ ცხელ ყავას, ვურევთ კარგად და ვაჩერებთ. ჩავაფინოთ საცხობ ფორმაში პერგამენტი, მოვუსვათ ზეთი და გადავანაწილოთ ფორმებში ბისკვიტი. გამოვაცხოთ 175-180 გრადუსზე, კონვექციის გარეშე,  35-40 წუთი. კრემი 375 მლ ნაღებს დავუმატოთ 3 1/2 სუფრის კოვზი სიმინდის სიროფი და წამოვადუღოთ. შავი შოკოლადის 4.5 ფილა კარგად დავკეპოთ, დავასხათ ნაღების მდუღარე მასა და გავაჩეროთ 2 წუთი, მოვაყაროთ ცოტა მარილი, მოვასხათ ვანილის ექსტრაქტი და მოვურიოთ. ამ მასას შევადღვიბოთ ნელ-ნელა 100 გრამი კარაქი. გავაციოთ ბისკვიტი და კრემი და ავაწყოთ ტორტი.  გავჭრათ ორივე ბისკვიტი შუაზე. მსუბუქად დავნამოთ კონიაკით. კრემს ცოტა მოვურიოთ და წავუსვათ. ტორტს ზემოდან მოვაყაროთ ბისკვიტის მოჭრილი გვერდებისგან მიღებული ქრამბლი. გვერდებზე კი გახეხილი შოკოლადი.
სააღდგომო კრაფინი

სააღდგომო კრაფინი

სააღდგომო კრაფინი

იტალიური სამზარეულო
clock icon 90 წუთი pie chart icon 545 კალორია
4 კვერცხი 150 გრ შაქარი 100 მლ გამდნარი კარაქი 0.5 ჩ.კ მარილი 240 მლ რძე 14 გრ საფუარი ვანილი ლაიმის ან ლიმონის ცედრა 800 - 850 გრ ფქვილი   მიქსერის თასში გავთქვიფოთ კვერცხი და შაქარი გათეთრებამდე, დავუმატოთ მარილი, ლურპაკის გამდნარი კარაქი, ევროპროდუქტის იტალიური რძე (ოდნავ შემთბარი) და საფუარი. ინგრედიენტები კარგად ავურიოთ და დავამატოთ გაცრილი ფქვილი ორ ეტაპად. მოვზილოთ კომბაინით ან ხელით, მანამ სანამ ერთგვაროვან ცომს არ მივიღებთ. ამოვაგუნდაოთ და გადავიტანოთ დაფქვილულ თასში, გადავაფაროთ სამზარეულოს ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას 1 საათი, სანამ არ ამოფუვდება და გახდება მინიმუმ ორმაგი ზომა.ჩავზილოთ ცომი, გავყოთ ორ ტოლ ნაწილად და გავაბრტყელოთ რაც შეიძლება თხლად:გულსართისთვის დაგჭირდებათ: 150 გრ კარაქი რბილი 100 გრ მუქი ქიშმიში 100 გრ ნუში და თხილი     გაბრტყელებულ ცომს გადავუსვათ თხელ ფენად 75 გრ კარაქი და მოვაყაროთ 50 -50 გრ ნატურალისის ორგანული ქიშმიში და თხილეული. გადავახვიოთ რულეტისებურად, გავჭრათ შუაზე ისე, რომ ბოლო ნაწილში დავტოვოთ გადაბმა, შემდეგ დავახვიოთ ისე, როგორც ვიდეოშია ნაჩვენები, მოვათავსოთ ფორმაში. ფორმაში დავაყოვნოთ 30 წუთი. შემდეგ კი შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 160 გრადუსზე 45-50 წუთი ( თუ პატარა ფორმებს გამოიყენებთ 30-35 წუთი საკმარისია.)გამომცხვარ კრაფინს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი და მიირთვით გემრიელად.
პანეტონე

პანეტონე

პანეტონე

იტალიური სამზარეულო
clock icon 450 წუთი pie chart icon 550 კალორია
ცხობამდე ერთი ღამით ადრე:   აურიეთ: 3/4 ჭიქა (90 გრ) ფქვილი 1/2 ჩ/კ საფუარი 1/3 ჭიქა (80 გრ) თბილი წყალი   აურიეთ და გააჩერეთ მთელი ღამე: 1/2 ს/კ ლიმონის ცედრა (1 ლიმონი) 1 ს/კ ფორთოხლის ცედრა (1 ფორთოხალი) 2 ს/კ თაფლი 2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი   დაალბეთ წყალში: 1/2 ჭიქა ქიშმიში და ცუკატები     ცხობის დღე   ცომისთვის დაგჭირდებათ: 3 ჭიქა (384 გრ) ფქვილი (გაყავით ორად) 1/2 ჭიქა (135გრ) თბილი წყალი (არც გრილი, არც ცხელი) 1 ს/კ საფუარი 1/3 ჭიქა (67 გრ) შაქარი 1 ჩ/კ (8 გრ) მარილი 5 კვერცხის გული (ოთახის ტემპერატურის) 8 ს/კ (113 გრ) დარბილებული კარაქი   ტოპინგისთვის: 1 გათქვეფილი კვერცხი კარაქის პატარა თხელი ნაჭერი     ცხობამდე ერთი ღამით ადრე, ფქვილს შეურიეთ საფუარი და დაასხით თბილი წყალი. გამოგივათ თხელი მასა, რომელსაც უნდა გადააკრათ სამზარეულოს ცელოფანი, გადააფაროთ პლედი, ან საბანი და თბილ ადგილას გააჩეროთ მთელი ღამე (8-10 საათი). დილას დაგხვდებათ ამოფუებული, წებოვანი მასა.   პატარა ჯამში თაფლს შეურიეთ ვანილი, ფორთოხლის და ლიმონის ცედრა. გადააფარეთ ცელოფანი და გადადეთ გვერდზე.   ქიშმიშიც მოათავსეთ ცალკე ჯამში, დაასხით წყალი და მთელი ღამე დატოვეთ.   ცხობის დღე: მთელი ღამის განმავლობაში აფუებული მასა მოათავსეთ მიქსერის ჯამში და ხელით შეურიეთ 3 ჭიქიდან აღებული ნახევარი ფქვილი. დაუმატეთ საფუარი და თბილი წყალი (ნეკზე რომ ,,იკბინებოდეს”). როდესაც ხელით კარგად შეურევთ ფქვილს, 5 წუთი ცომის საზელი კომბაინით მოზილეთ, გადააკარით ცელოფანი ჯამს, დააფარეთ პლედი და 1 საათი გააჩერეთ თბილ ადგილას, რომ კარგად ამოფუვდეს.   როდესაც ამოფუვდება, ხელით შეურიეთ დარჩენილი ფქვილი. უნდა მიიღოთ მკვრივი, მტვრევადი ცომი და დაასვენოთ 10 წუთი.   ვიდრე ცომი ისვენებს, კვერცხის გულებს (ოთახის ტემპერატურის)დაუმატეთ მარილი, შაქარი, და 5 წუთი თქვიფეთ, რომ მიიღოთ ფაფუკი, კრემოვანი ტექსტურა. ამის შემდეგ შეურიეთ თაფლის მიქსი, ვიდრე არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.   კვერცხიანი მასა ნელ-ნელა შეურიეთ ცომს. მალე ცომი გახდება წებოვანი, 5 წუთი მაინც მოზილეთ ცომის საზელით, რომ გახდეს რბილი და ერთგვაროვანი. თუ შენიშნავთ, რომ ცომი ძალიან სველია და არ იკვრება, ოდნავ დაამატეთ ფქვილი.   დროა შეურიოთ კარაქი! დაჭერით საშუალო კუბებად და ზელვის დროს სათითაოდ დაამატეთ ცომს. როდესაც კარაქი ბოლომდე შეეზილება, ჩაყარეთ ქიშმიში (წყლის გარეშე ბუნებრივია!). მიეცით ბურთის ფორმა ცომს და გადაიტანეთ სუფთა ჯამში.   გადააფარეთ, დადგით თბილ ადგილას და დაელოდეთ 2 საათამდე, ვიდრე არ გაორმაგდება მოცულობაში.   როდესაც ამოფუვდება ცომი, გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე (ოთახში უნდა იყოს სითბო და ზედაპირი არ უნდა იყოს ძალიან ცივი) და ხელით გადაზილეთ. ცომს მიეცით მართკუთხა ფორმა, გადმოიტანეთ ზემოდან ქვემოთ, შემდეგ მარცხნიდან მარჯვნივ. (იხ. ვიდეო). 1 წუთის გადაზელვის შემდეგ 10-15 წუთი დაასვენეთ და ასე გაიმეორეთ 3-ჯერ.     ბოლოს მიეცით ცომს მრგვალი ფორმა და მოათავსეთ ქაღალდის საცხობ ფორმაში.   დაელოდეთ კიდევ ამოფუებას 2 საათი.   გათქვიფეთ 1 კვერცხი და ამოფუებულ ცომს გადაუსვით სამზარეულოს ფუნჯით. მჭრელი დანით ფრთხილად გაჭერით შუაში ზედაპირი ორჯერ, რომ მიიღოთ ჯვარი და შუაში დადეთ კარაქის პატარა ნაჭერი.     გამოცხობამდე 10 წუთით ადრე გაახურეთ 190 გრადუსზე ღუმელი, დააყენეთ კონვექციის რეჟიმი, რომ თანაბრად გადანაწილდეს ტემპერატურა და ცხობას რომ დაიწყებთ, 170 გრადუზე დაუწიეთ.   პანეტონე როდესაც გაყავისფრდება, გირჩევთ გადააფაროთ ალუმინის ფოლგა, რომ ძალიან მუქი არ გახდეს. ცხობას სჭირდება დაახლოებით 40-50 წუთი. ბოლოს მაინც შეამოწმეთ ასანთის ღერით ბოლომდე გამოცხვა თუ არა პასკა.   გააციეთ აუცილებლად და ისე მიირთვით!   ბედნიერი აღდგომა!
მაფალდინე პომიდვრის სოუსით

მაფალდინე პომიდვრის სოუსით

მაფალდინე პომიდვრის სოუსით

იტალიური სამზარეულო
clock icon 35 წუთი pie chart icon 595 კალორია
დაგჭირდებათ: 500გრ პასტა მაფალდინე 6-8 მსხვილი ჩერი პომიდორი - POMI 150 გრ კარაქი 2 კბილი ნიორი ნახევარი ლიმონის კანი ოხრახუში მარილი წვრილად დაჭერით ან გახეხეთ პომიდორი, ღრმა ტაფაში 2 წუთი მოთუშეთ და დაამატეთ ცივი კარაქი. დაელოდეთ, ვიდრე კარაქი არ გადნება და 5 წუთში როდესაც წამოდუღდება, დაბალ ცეცხლზე ცოტა ხანი ურიეთ. დაუმატეთ მარილი. პარალელურად, ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ მარილი და მოხარშეთ პასტა. 10-12 წუთში მაფალდინე მზად იქნება (Al dente). დაამატეთ 1 ან ცოტა მეტი ჭიქა პასტის ნახარში პომიდვრის სოუსს და კიდევ წამოადუღეთ. ეცადეთ არც ძალიან სქელი არ გამოგივიდეთ, არც ძალიან წყალწყალა. ამასობაში წვრილად დაჭერით ნიორი, ოხრახუში და ლომინის კანი. მოხარშული პასტა გადაიტანეთ პომიდვრის სოუსში, მოურიეთ კარგად და შემდეგ შეურიეთ დაჭრილი ოხრახუში, ნიორი და ლიმონის კანი. ისევ კარგად მოურიეთ. სერვირების დროს მოაყარეთ ცოტა ოხრახუში და მოახეხეთ პარმეზანი