რეცეპტები

ქაფქეიქები ესპრესოს კრემითა და კარამელით

ქაფქეიქები ესპრესოს კრემითა და კარამელით

ქაფქეიქები ესპრესოს კრემითა და კარამელით

დესერტი
clock icon 45 წუთი pie chart icon 360 კალორია
ინგრედიენტები: ; კაფქეიქები 225 გ - ფქვილი 175 გ - შაქარი 1 ჩ/კ - გამაფხვიერებელი 125 გ კარაქი, გამდნარი 125 მლ - რძე 2 კვერცხი 2 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი ; კარამელის სიროფი 200 გ - შაქარი 50 გ - კარაქი 125 მლ ათქვეფილი ნაღები ; ; პეკანის პრალინე 350 გრ - შაქარი 50 მლ - წყალი 120 გრ პეკანი, უხეშად დაჭრილი ; ესპრესო კარაქის კრემი 250 გრ კარაქი ოთახის ტემპერატურის 400 გრამი შაქარი 80 მლ ცივი ესპრესო ყავა ; ; ; მომზადება გააცხელეთ ღუმელი 160°C-ზე. თასში აურიეთ ფქვილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი. მშრალ ინგრედიენტებს დაუმატეთ კარაქი, რძე, კვერცხი და ვანილი და ურიეთ სანამ კარგად არ აითქვიფება. ცომი გაყავით 12 ნაწილად კაფქეიქის ფორმაში. (ქაღალდის ფორმაში) გამოაცხვეთ კექსი დაახლლოებით 25 წუთი. მანამ; სანამ ოქროსფერი არ გახდება . კექსი გადაიტანეთ საცხობ თაროზე და გააცივეთ სანამ კარაქით გააფორმებთ. ; ; კარამელის სიროფი გაადნეთ შაქარი საშუალო ცეცხლზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. მორევისას დაუმატეთ კარაქი. დაუმატეთ კრემი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ოდნავ შეამცირეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და მთლიანად გააგრილეთ, სანამ ზემოდან კარაქს წაუსმევთ ; პეკანის პრალინე დაასხით შაქარი და წყალი ტაფაზე მაღალ ცეცხლზე და ადუღეთ 8-10 წუთი, სანამ შაქარი ოქროს კარამელად არ გადაიქცევა. დაასხით საცხობ უჯრაზე, რომელიც დაფენილია საცხობი ქაღალდით და დახარეთ ისე, რომ მიიღოთ თხელი და თანაბარი ფენა. მოაყარეთ პეკანი და დატოვეთ გასამაგრებლად. პრალინი დავჭრათ უხეშად. ; ესპრესო კარაქის კრემი კარაქი ათქვიფეთ მანამ სანამ არ გახდება მსუბუქი და კრემისებური. თანდათანობით დაუმატეთ შაქრის პუდრა და ათქვიფეთ ბოლომდე. დაუმატეთ გაგრილებული ესპრესო და ათქვიფეთ სანამ არ გახდება ფაფუკი. მოასხით კარამელის სიროფი და მოაყარეთ პეკანის პრალინე. ; რჩევა: აურიეთ 25 მლ მუქი რომი სიროფში
ქათმის ფილოს ტარტი

ქათმის ფილოს ტარტი

ქათმის ფილოს ტარტი

შერეული სამზარეულო
clock icon 150 წუთი pie chart icon 325 კალორია
ინგრედიენტები: ; 250 გრ ქათმის მკერდი 1 ს.კ. ლურპაკის ოდნავ დამარილებული კარაქი 1 კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი 500გრ ისპანახი 300 გრ გოგრა ზღვის მარილი პრასი ახლად დაფქული შავი პილპილი 100გრ გამდნარი ლურპაკის ოდნავ დამარილებული კარაქი 5 ფურცელი ფილო ცომი 4 კვერცხი 200 მლ სრულცხიმიანი ნაღები 150 გრ ჩედარი, გახეხილი ; მომზადების წესი: გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. დაიწყეთ შიგთავსის მომზადებით. ქათმის მკერდს მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ქათმის მკერდი შეწვით ცოტაოდენი კარაქით ორივე მხრიდან, სანამ მზად არ იქნება, დაახლოებით 12 წუთის განმავლობაში. ; ისპანახი რამდენჯერმე გარეცხეთ. გოგრა დავჭრათ 2x2 სმ კვადრატულ ნაჭრებად. პრასი დავჭრათ ნაჭრებად, შემდეგ ცივ წყალში კარგად გარეცხეთ და გადაწურეთ. ; გოგრა შეწვით კარაქში დაახლოებით 8 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ პრასი და ნიორი. ბოლო 4 წუთის განმავლობაში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მოხარშული ქათამი დავჭრათ ზოლებად. გამორთეთ ცეცხლი და შეურიეთ ქათამს, კვერცხი და გახეხილი ჩედარის ყველი. გემოვნებით მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ; საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი. გახსენით ცომი, მაგრამ შეინახეთ იგი დაფარული ნესტიანი ჩაის პირსახოცით, სანამ მუშაობთ, რომ არ გამოშრეს. სამუშაო მაგიდაზე დადეთ ფურცელი, შემდეგ ფრთხილად წაუსვით გამდნარი კარაქი, ზემოდან მოათავსეთ ფილოს კიდევ ერთი ფურცელი, ოდნავ შემობრუნებული, კვლავ წაუსვით კარაქი. გაიმეორეთ პროცესი ისე, რომ ცომის 5 ფურცელმა შექმნას ხუთკუთხა ვარსკვლავი. მომზადებულ ფორმაში მოათავსეთ ცომი. ; ღვეზელის ნარევი მოათავსეთ ფილოს ცომით დაფარულ ფორმაში. მოაყარეთ ფილოს ცომის გვერდები მთელ კიდეზე დაახლოებით 2 სმ სიგანეზე, შემდეგ ფრთხილად წაუსვით გამდნარი კარაქი. გამოაცხეთ 30 წუთის განმავლობაში. ; რჩევები: ხრაშუნა, ოქროსფერი ქერქის მისაღებად საჭიროა მხოლოდ კარაქის თხელი ფენა ფილოს ფურცლებს შორის. როდესაც კარაქი გადნება, მოურიეთ ნელა, რომ არ შებრაწოს. ; კერძი მზად არის სერვირებისთვის
პასტა კარაქით

პასტა კარაქით

პასტა კარაქით

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 152 კალორია
ინგრედიენტები: ; 150გრ Lurpak-ის ოდნავ დამარილებული კარაქი 10 ცალი ახალი ფოთოლი (სერვირებისთვის) მარილი და ახლად დაფქული პილპილი 400გრ რიგატონი 100 გრ ახლად გახეხილი პარმეზანის ყველი ; სერვირებისთვის: მწვანე ფოთოლი ; მომზადების წესი: ; მოხარშეთ რიგატონი მარილიან წყალში 8-9 წუთის განმავლობაში. ; სანამ მაკარონი იხარშება, პატარა ქვაბში მოვათავსოთ ლურპაკის ორგანული კარაქი. გაადნეთ და გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში შედუღების გარეშე, მოაყარეთ შავი პილპილი და ცოტა მარილი. ; გადაწურეთ რიგატონი, მოათავსეთ ისევ ქვაბში და კარაქის სოუსი შეურიეთ რიგატონს, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მიირთვით პარმეზანთან ერთად. ; ; კერძი მზად არის სერვირებისთვის
კარამელიზებული წითელი ხახვის პიცა

კარამელიზებული წითელი ხახვის პიცა

კარამელიზებული წითელი ხახვის პიცა

შერეული სამზარეულო
clock icon 150 წუთი pie chart icon 266 კალორია
ცომისთვის: ; 5 გ ხმელი საფუარი 200 მლ ნელთბილი წყალი 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი 350 გრ ხორბლის ფქვილი 50 გრ ჭვავის ფქვილი 1 ჩ.კ. შაქარი 1 ჩ.კ. მარილი 10 გ უხეში სიმინდის ფქვილი ; ; 3-4 წითელი ხახვი 5-7 სალათის ფურცელი 75 გ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი თხის ყველი მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი ; მომზადების წესი: საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში. აურიეთ ფქვილი და ურიეთ სანამ ცომი არ გაერთიანდება. ცომი მსუბუქად მოზილეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, სანამ არ გახდება გლუვი. მოათავსეთ დიდ თასში, გადააფარეთ ჩაის პირსახოცი და დატოვეთ თბილ ადგილას 2 საათი. როდესაც მზად იქნება გამოსაცხობად, გააცხელეთ ღუმელი 200-220 გრადუსზე. ; წითელი ხახვი დავჭრათ კუბებად, ვშუშოთ 2 წუთის განმავლობაში. ; ცომი გაყავით შუაზე და მოათავსეთ ჭვავის ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, ახლა გაწელეთ ან გააბრტყელეთ ცომი. ზემოდან მოაყარეთ ხახვი. ხახვთან ერთად და თხის ყველი გაყავით პატარა კუბიკებად და დაასრულეთ ცოტაოდენი გამდნარი კარაქით წასმით. მოათავსეთ ცომი საცხობ ლანგარზე, რომელიც დაფარულია პერგამენტის საცხობი ქაღალდით, დაფქული უამრავი სიმინდის ფქვილით. ; გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ; რჩევები: დაჭრილი ხახვი მოხარშვის წინ ჩაყარეთ გამდნარ კარაქში - უკეთესად კარამელიზდება. პიცის ცომს წაუსვით გამდნარი კარაქი, სანამ ტოპინგს დაუმატებთ, რათა პიცის ცომი არ დასველდეს ხახვისგან ; კერძი მზად არის სერვირებისთვის
ვეგეტარიანული კარბონარა

ვეგეტარიანული კარბონარა

ვეგეტარიანული კარბონარა

შერეული სამზარეულო
clock icon 25 წუთი pie chart icon 595 კალორია
ინგრედიენტები: 500 გრამი სპაგეტი 200 გრამი სალათის ფურცელი 75 გ Lurpak-ის ოდნავ დამარილებული კარაქი 2 კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი 75 გრ ნიგოზი საშუალო ზომის დაჭრილი 4 კვერცხი 100 გრ წვრილად გახეხილი ყველი პარმეზანი, 100 გრ სერვირებისთვის მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი ; მომზადების წესი: მარილიანი წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ მაკარონი 9 წუთის განმავლობაში. სალათის ფურცლის ფოთლები წვრილად დაჭერით. კვერცხი მსუბუქად ათქვიფეთ და პარმეზანს შეურიეთ. ; ქვაბში გავადნოთ ოდნავ დამარილებული კარაქი, მოვაყაროთ ნიგოზი და ვშუშოთ 2-3 წუთი, მოვაყაროთ ნიორი, ვშუშოთ კიდევ 3-4 წუთი, დარწმუნდით, რომ არ დაიწვას. დაამატეთ სალათის ფურცელი წვრილად დაჭრილი და მოშუშეთ 2 წუთის განმავლობაში. კარგად აურიეთ, მოაყარეთ წიწაკა. გამორთეთ ცეცხლი. როდესაც მაკარონი მზად იქნება, გადაწურეთ, შემდეგ დააბრუნეთ ქვაბში და დაუმატეთ სალათის ფურცლის და კვერცხის ნარევი. მოსხით სოუსი მაკარონში. გემოვნებით მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ; კერძი მზად არის სერვირებისთვის
ᲨᲔᲛᲬᲕᲐᲠᲘ ᲥᲐᲗᲐᲛᲘ

ᲨᲔᲛᲬᲕᲐᲠᲘ ᲥᲐᲗᲐᲛᲘ

ᲨᲔᲛᲬᲕᲐᲠᲘ ᲥᲐᲗᲐᲛᲘ

შერეული სამზარეულო
clock icon 90 წუთი pie chart icon 180 კალორია
ინგრედიენტები: ; 1 მთლიანი ქათამი, დაახლოებით 1,2 კგ მარილი და ახლად დაფქული პილპილი ½ ლიმონი 1 პატარა კონა ოხრახუში 3 კბილი ნიორი 150გრ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი, დარბილებული ; ბოსტნეული: ; 650 გრ კარტოფილი 300 გრ პატარა სტაფილო 250 გრ მწვანე ლობიო 2 თეთრი ხახვი მარილი და ახლად დაფქული პილპილი ; მომზადების წესი: ; გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ; ლიმონი დავჭრათ კვადრატებად, ოხრახუში გავრეცხოთ წყალში, კარგად გადავწუროთ. შეურიეთ ლიმონი, ოხრახუში და მარილი, შეავსეთ ქათამი ამ მასით. აიღეთ ორგანული კარაქი და თანაბრად გადაანაწილეთ მთელ ქათამს ისე, რომ მთლიანად კარაქში იყოს დაფარული, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მოათავსეთ ღუმელგამძლე ფორმაში და გამოაცხვეთ 1 საათი და 15 წუთი.