რეცეპტები

ფენქეიქი

ფენქეიქი

ფენქეიქი

დესერტი
clock icon 25 წუთი pie chart icon 286 კალორია

დაგჭირდებათ:

✔️ 250 მლ რძე

✔️ 2 ს/კ ზეთი

✔️ 1 კვერცხი

✔️ 60 გრ შაქარი (თუ ტკბილი გიყვართ დაუმატეთ)

✔️ მწიკვი მარილი

✔️ ვანილი

✔️ 1 ცალი ლაიმის ცედრა

✔️ 10 გრ გამაფხვიერებელი

✔️ 160  გრ ფქვილი ( შეგიძლიათ შვრიის ფქვილი გამოიყენოთ)

 

ფენქეიქის მომზადება:

კვერცხი და შაქარი კარგად გათქვიფეთ, დაუმატეთ რძე მარილი, ვანილი, გამაფხვიერებელი და განაგრძეთ თქვეფა მიქსერით (ან ხელის სათქვეფით) დაუმატეთ ზეთი, ლაიმის ცედრა და დააცერით ფქვილი. როგორც კი მიიღებთ ერთგვაროვან ცომს შეგიძლიათ დაიწყოთ ცხობა. (უნდა მიიღოთ საშუალო სისქის მასა).  თუ ტაფა ცხელია შეგვიძლია გამოვაცხვოთ ოლადები. შეარჩიეთ ტაფა, რომლიც არ მიიკრავს. შეგიძლიათ ტაფას ზეთი მოუსვათ. დაასხით სასურველი რაოდენობის ცომის მასა ტაფაზე, როგორც კი ბუშტუკებს გაიჩენს ამოაბრუნეთ, ასე რიგრიგობით.

 

კრემისთვის დაგჭირდებათ:

✔️ ხაჭოყველი /კრემყველი 100გრ

✔️ იოგურტი 100 გრ (ნებისმიერი თქვენთვის სასურველი ხილის)

✔️ კარაქი 50 გრ (ოთახის ტემპერატურის )

 

კარგად გათქვიფეთ კარაქი გათეთრებამდე გაურიეთ ხაჭოყველი განაგრძეთ თქვეფა და დაუმატეთ იოგურტი. (თუ სიტკბო თქვეთვის საკმარისი არ აღმოჩნდა დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი)

 

სერვირებისთვის გამოვიყენეთ - დაღერღილი ფისტა, წითელი მოცხარი და მაყვალი

ჩაის მოქტეილი კივითა და ბაზილიკით

ჩაის მოქტეილი კივითა და ბაზილიკით

ჩაის მოქტეილი კივითა და ბაზილიკით

შერეული სამზარეულო
clock icon 5 წუთი pie chart icon 198 კალორია

ჩაი ყოველთვის იყო სიახლისა და მრავალფეროვნების გამოხატულება. უძველესი დროიდან ამ მაგიურ სასმელს ბევრი სხვადასხვა მიზნით იყენებდნენ - სამკურნალოდ, განტვირთვისთვის, გამოსაფხიზლებლად და ა.შ.

დღეს ძალიან პოპულარულია ჩაისგან მსუბუქი მოქტეილების დამზადება. მოქტეილი უალკოჰოლო კოქტეილია და იდეალური არჩევანია ზაფხულში გასაგრილებლად.

ცეილონის ჩაის უმსხვილესი მწარმოებელი “დილმა” ფაქტობრივად ინოვატორია ამ სფეროში და ერთ-ერთი პირველმა გამოიყენა მისი უნიკალური ჩაი თანამედროვე გასტრონომიაში. “დილმა” ასევე გთავაზობთ სხვადასხვა რეცვეპტეპს. მარტივი ინსტრუქციით სახლში პირობებში შეგიძლიათ ჩაი თავისუფლად გამოიყენოთ მიქსოლოგიაში.

ქვემოთ მოგახსენებთ როგორ დაამზადოთ ჩაის მოქტეილი კივითა და ბაზილიკით.

ჩაის მოქტეილის ინგრედიენტები:

მომზადების წესი დეტალურად შეგიძლიათ იხილოთ ვიდეოში:


პირველ რიგში, საჭიროა “დილმას” ცეილონის შავი ჩაი. ის ზუსტად ესადაგება მოქტეილის პრინციპს, რადგან არც ძალიან ძლიერია და არც ძალიან მსუბუქი და ამ ოქროს ბალანსით გამორჩეულ არომატებს ქმნის კივთან და ბაზილიკთან ერთად. 

„დილმა“ 1985 წელს დაარსდა და პირველივე დღიდან ტრადიციული მეთოდებით დაიწყო ჩაის მოყვანა. ჩაი ხელით იკრიფება და გადარჩევის შემდეგ საუკეთესო ფოთლებისა და ყლორტებისგან, ხელოვნური დანამატების გარეშე მზადდება. ამის დამსახურებაა უნიკალური არომატი და გემო.

ევროპროდუქტი „დილმა“-ს ოფიციალური წარმომადგენელია საქართველოში. მის მაღაზიათა ქსელში ჩაის სრული ასორტიმენტის შეძენას შეძლებთ. ის, ასევე, ხელმისაწვდომია მსხვილ სუპერმარკეტებსა და ჰიპერმარკეტებში.

ჩინური ტორტი

ჩინური ტორტი

ჩინური ტორტი

დესერტი
clock icon 120 წუთი pie chart icon 312 კალორია

დაგჭირდებათ:

✔️ 400 გრ ორცხობილა (მე გამოვიყენე ამოლეს ორცხობილა ნუშით)

✔️ 400 მლ ნაღები

✔️ 2 ს/კ შაქრის ფხვნილი

✔️ ვანილი

✔️ ხილი სურვილისამებრ ( მე გამოვიყენე მოცვი, ატამი და გარგარი)

 

ჭიქაში ჩავყაროთ წინასწარ დაჩოფერებული ორცხობილა, დავუმატოთ კრემი, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხილი, კვლავ კრემი და ხილი, შემდეგ მოვასხათ მინანქარი და მოვრთოთ სურვილისამებრ.

 

გააჩერეთ მაცივარში მირთმევამდე  2-3 საათი.

 

შოკოლადის მინანქრისთვის დაგჭირდებათ:

✔️ კარაქი 50 გრ

✔️ შაქარი 2 ს/კ

✔️ კაკაო 1 ს/კ

✔️ რძე 1 ს/კ

 

თასში მოვათავსოთ ყველა ინგრედიენტი დავდგათ დაბალ ცეცხლზე კარაქის და შაქრის გადნობამდე, თან ვურიოთ გამუდმებით, წამოდუღებისან 1 წუთი დავაყოვნოთ ქურაზე და გადმოვდგათ, შევაგრილოთ და გამოვიყენოთ დესერტების მოსართავად.

ჩაის მოქტეილი მანგოთი და ლაიმით

ჩაის მოქტეილი მანგოთი და ლაიმით

ჩაის მოქტეილი მანგოთი და ლაიმით

შერეული სამზარეულო
clock icon 5 წუთი pie chart icon 205 კალორია

ლეგენდის თანახმად,  ჩაის ჩინეთში ჩვენს წელთაღრიცხვამდე დაახლოებით 2700 წელს უკვე იყენებდნენ. ათასწლეულების განმავლობაში ეს იყო სამკურნალო სასმელი, რომელიც ცხელ  წყალში ახალი ფოთლების მოხარშვით მზადდებოდა. დაახლოებით III საუკუნეში მან მეტი დატვირთვა შეიძინა და დაიწყო ჩაის კულტივაცია და გადამუშავება.

მის მერე ეს მაგიური სასმელი ყოველთვის იყო ადამიანის ყოველდღიური რუტინის შემადგენელი ნაწილი. სამკურნალო თვისებები დღესაც ძალიან დაფასებულია და ძველ ჩინელებს არც   ჩაის სხვადასხვა მიზნით გამოყენებაში ჩამოვრჩებით.

თანამედროვე გასტრონომიაში ამ სასმელმა უამრავი განვითარება ჰპოვა და ერთ-ერთი ასეთი პროდუქტი ჩაის მოქტეილია (სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ - არაალკოჰოლური კოქტეილი).

ცეილონის ჩაის უმსხვილესი მწარმომებელი “დილმა” პიონერი იყო არომატული ნაყენის მრავალფუნქციური თვისებების ბოლომდე ათვისებაში. ის თავის მომხმარებელსაც უწყობს ხელს ჩაის ახალი და აქამდე უცნობი შესაძლებლობები საკუთარ თავზე გამოსცადონ და მომზადების მრავალფეროვან რეცეპტებს სთავაზობს.

 დღეს “დილმას” მიერ შექმნილი ერთ-ერთი ასეთი მოქტეილის მომზადებას გასწავლით.


ინგრედიენტები

80 მლ
დილმას შავი ჩაი „ინგლისური საუზმე“

20 მლ მანგოს წვენი

10 მლ დარიჩინის სიროფი

10 მლ ლაიმის წვენი

20 მლ ფორთოხლის წვენი

 და არ დაგავიწყდეთ პიტნა



მომზადების წესი 

წვენები და სიროფი ყინულებთან ერთად ერთმანეთში აურიეთ და ცოტა ხანი შეანჯღრიეთ. შემდეგ გადმოწურეთ ყინულიან ჭიქაში და არ დაგავიწყდეთ თან დაურთოთ პიტნა.

როგორც ხედავთ, მომზადება ძალიან მარტივია და ისღა დაგრჩენიათ, რომ ბოლომდე დატკბეთ მოქტეილით, რომელიც ჩაითა და სხვა ინგრედიენტების ცოცხალი გემოებითაა გაჯერებული.

„დილმა“ შრი-ლანკაში 1985 წელს დაფუძნდა და მალევე ცეილონის ჩაის მთავარ მწარმოებლად იქცა. ამის მიზეზი უმაღლესი ხარისხი და კრეფისა და მომზადების ტრადიციული მეთოდი გახდა, რომელიც სრულიად გამორიცხავს ხელოვნურ დანამატებს. მისი პროდუქცია 100-ზე მეტ ქვეყანაშია ხელმისაწვდომი და მათ შორისაა საქართველოც. 

„დილმას“ ოფიციალური წარმომადგენელი საქართველოში „ევროპროდუქტია“. ხელით დაკრეფილი საუკეთესო ფოთლებისა და ყლორტებისგან დამზადებული ჩაის სრული ასორტიმენტი მის მაღაზიათა ქსელში დაგხვდებათ. ასევე, ხელმისაწვდომია მსხვილ სუპერმარკეტებსა და ჰიპერმარკეტებში.

ბრუსკეტები

ბრუსკეტები

ბრუსკეტები

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი

(1) დაგჭირდებათ:

✔️რუხი პური

✔️ კრემყველი

✔️ გამოყვანილი ორაგული

✔️ კამა

✔️ შავი პილპილი

✔️ წითელი ხახვი

(2)

✔️ რუხი პური

✔️ პომიდორი ჩერი

✔️ მოცარელა

✔️ ბალზამიკო

✔️ მარილი

✔️ ოხრახუში

(3)

✔️ რუხი პური

✔️ კრემყველი

✔️ ავოკადო

✔️ შავი პილპილი

✔️ კამა

✔️ მარილი

(4)

✔️ რუხი პური

✔️ შოკოლადის პასტა

✔️ ბანანის ნაჭრები

პური წინასწარ გახუხეთ, ნაწილი ზეითუნის ზეთთან და ნიორთან ერთად, გადაუსვით კრემყველი, მოალაგეთ ორაგულის ნაჭრები, შავი პილპილი, მოაყარეთ კამა და მზად არის.

ნაწილს გადაუსვით კრემყველი და მოალაგეთ ავოკადო, მოაყარეთ შავი პილპილი, მარილი და კამა.

ნაწილ გახუხულ პურს მოალაგეთ პიმდორი ჩერი, მოცარელა, მოასხით ბალზამიკო, მოაყარეთ ოხრახუში და მარილი.

შოკოლადის პასტის ბრუსკეტასთვის ცარიელი გახუხული პური გამოიყენეთ, გადაუსვით პასტა და მოალაგეთ ბანანის ნაჭრები.

მექსიკური ტაკო

მექსიკური ტაკო