ქართული სამზარეულო | Europroduct

საახალწლო ბრიოში

საახალწლო ბრიოში

საახალწლო ბრიოში

საახალწლო კერძები
clock icon 120 წუთი pie chart icon 320 კალორია
ცომისთვის დაგჭირდებათ: 520 გ ფქვილი 8 გ მომენტალური საფუარი 50 გ შაქარი 250 მლ Sterilgarda-ს რძე 75 გ Valio-ს კარაქი 2 კვერცხი მწიკვი მარილი   გულსართი: 200 გ ყავისფერი შაქარი 75 გ Valio-ს კარაქი 1 ს.კ. დარიჩინი 50 გ ნიგოზი   1 კვერცხის გული გადასასმელად შაქრის პუდრი   ცომის მოსამზადებლად გავალღოთ კარაქი დაბალ ცეცხლზე, იმავე ქვაში ჩავასხათ რძე, ჩავყაროთ შაქარი და შევათბოთ.   მოზრდილ ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი, საფუარი, კვერცხი და თბილი რძე კარაქით, მოვზილოთ ცომი, მიქსერის შემთხვევაში საზელი კაუჭით 10 წუთი, ხელით 15-20 წუთი. სულ ბოლოს ვამატებთ მარილს. უნდა მივიღოთ რბილი, ელასტიური ცომი. შევფუთოთ ჰერმეტულად და დავდგათ თბილ ადგილას ასაფუებლად, უნდა გაორმაგდეს მოცულობა.    ვამზადებთ გულსართს - ოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქარი ავურიოთ პასტისებრი მასის მიღებამდე, დავუმატოთ დარიჩინი.   ამოსული ცომი გადავზილოთ და გავყოთ 4 თანაბარ გუნდად. გავაბრტყელოთ თითოეული გუნდა 25 სანტიმეტრამდე.    ცომის პირველი დისკი მოვათავსოთ საცხობ ქაღალდზე, გადავუსვათ გულსართის ⅓. მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგვზის ⅓ და დავაფინოთ მეორე დისკი.    კვლავ გადავუსვათ გულსართის და ნიგვზის ⅓, დავაფინოთ შემდეგი დისკი, კვლავ გულსართი და ბოლო ცომის დისკით დავასრულოთ.   მომზადებული ფუნთუშის ცენტრში მოვათავსოთ დაახლოებით 5 სმ დიამეტრის ჭიქა, ცომი ჭიქიდან გავჭრათ 8 თანაბარ ნაწილად. ავიღოთ ორი ნაჭერი და დავატრიალოთ ორჯერ, შევაერთოთ კიდეები და დავაფიქსიროთ. ასე გავიმეოროთ დანარჩენი ნაჭრებით. ცომს გადააფარეთ პლასტიკი და დადგით თბილ ადგილას 45 წუთი.    გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.   ბრიოშს გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 25-30 წუთი ან ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება.   გაგრილებულს მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
ღუმელში გამომცხვარი ბოსტნეული

ღუმელში გამომცხვარი ბოსტნეული

ღუმელში გამომცხვარი ბოსტნეული

შერეული სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 70 კალორია
SCAVI & RAY ზეითუნის ზეთის სპრეი; 1 თავი ბროკოლი; ½ თავი ყვავილოვანი კომბოსტო; 200 გ ბრიუსელის კომბოსტო; 4-5 ცალი კარტოფილი; მსხვილი მარილი; პილპილი; ხმელი ორეგანო; ხმელი ბაზილიკი;   გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.   აადუღეთ წყალი მოზრდილი ქვაბით.   გათალეთ, დაჭერით და მოხარშეთ კარტოფილი თითქმის მზადყოფნამდე.    ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო დაანაწევრეთ ყვავილედებად, მოწალეთ ადუღებულ წყალში 1-2 წუთი.   მოწალეთ ბრიუსელის კომბოსტო 2 წუთის განმავლობაში.   ბოსტნეული გადაიტანეთ საცხობ ლანგარზე და მოასხით ზეითუნის ზეთის სპრეი, რომელიც იდეალურად ნაწილდება შესაწვავ ბოსტნეულსა თუ ხორცზე.    მოაყარეთ სანელებლები, აურიეთ და გამოაცხვეთ 20 წუთი, ან ვიდრე ბოსტნეული არ მოიბრაწება. 
გოგრის წვნიანი ხრაშუნა ბეკონით

გოგრის წვნიანი ხრაშუნა ბეკონით

გოგრის წვნიანი ხრაშუნა ბეკონით

წვნიანი
clock icon 60 წუთი pie chart icon 110 კალორია
დაგჭირდებათ: 1 საშუალო გოგრა 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი 1 თავი ხახვი 4 კბილი ნიორი 1 მოზრდილი კარტოფილი 1 ჩ.კ. წვრილად დაჭრილი ჯანჯაფილი მწიკვი დაღერღილი წითელი წიწაკა 150 მლ ნაღები Sterilgarda 50 გ ბეკონი Beretta მარილი, პილპილი გემოვნებით გოგრის გული მოსაყრელად   გოგრა დავჭრათ მოზრდილ ნაჭრებად და მოვხარშოთ ორთქლზე, მზადყოფნამდე.   ქვაბში ჩავასხათ ზეითუნის ზეთი, მოვშუშოთ დაჭრილი ხახვი და ნიორი, ვშუშოთ, ვიდრე ხახვი გამჭვირვალე არ გახდება, ან ოდნავ მოიბრაწება.   დავამატოთ დაჭრილი კარტოფილი, მოვშუშოთ რამდენიმე წუთი, აქვე დავამატოთ დაღერღილი წიწაკა და ჯანჯაფილი. შემდეგ დავასხათ წყალი, კარტოფილი რომ დაიფაროს.  ვხარშოთ თავდახურული, კარტოფილის მზადყოფნამდე.   მოხარშული გოგრის რბილობი, დაახლოებით 600-700 გ გადავიტანოთ ქვაბში, დავასხათ ნაღები და დავაბლენდეროთ ხელის ბლენდერით (ან მთლიანი მასა გადავიტანოთ ჭიქა-ბლენდერში და დავატრიალოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე), სისქეს ვარეგულირებთ ადუღებული წყლით. ვამატებთ მარილს და პილპილს სურვილისამებრ.    გახურებულ ტაფაზე დავდოთ ბეკონის ნაჭრები და მოვბრაწოთ ორივე მხრიდან. გადავიტანოთ ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოვაშოროთ.   წვნიანი გავანაწილოთ ჯამებში, მოვაყაროთ გოგრის გული, ხრაშუნა ბეკონი და მოვასხათ ნაღები.
თინუსის კატლეტები

თინუსის კატლეტები

თინუსის კატლეტები

შერეული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 320 კალორია
ინგრედიენტები: თინუსი ზეითუნის ზეთში - 2 ქილა შებოლილი თინუსი - 2 ქილა ოხრახუში მწვანე ხახვი 2 კოვზი დიჟონის მდოგვი 2 კბილი ნიორი 40 გრამი პურის გული 2 კვერცხი მარილი 1 ლიმონი 1 ცალი ხალაპენიოს წიწაკა 1-2 წვეთი ცხარე სოუსი 50 გრამი კარაქი.   გადავუწუროთ თინუსს წვენი და გადავდოთ გვერდით, შემდეგ სოუსში გამოსაყენებლად. დავჭრათ მწვანილი, დავამატოთ 1 კოვზი დიჟონის მდოგვი, 1 კბილი ნიორი, პურის გული,  თინუსი, 2 კვერცხი, მარილი, 10-12 გრამი ლიმონის წვენი, დაჭრილი ხალაპენიო და ცხარე სოუსი. კარგად ავურიოთ და ვაქციოთ ბურთებად. ტაფაზე დავადნოთ კარაქი და შევწვათ კატლეტები. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეითუნის ან სხვა მცენარეული ზეთი. მოვამზადოთ სოუსი. თინუსის გადაწურულ წვენს, დავამატოთ 1 კბილი ნიორი, 1 კოვზი დიჟონის მდოგვი, ლიმონის წვენი, მარილი და ავთქვიფოთ. კატლეტები ამოვიღოთ და დავასერვიროთ დრესინგთან ერთად.
სალათა კაპრეზე

სალათა კაპრეზე

სალათა კაპრეზე

ევროპული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 130 კალორია
2 ულუფის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 250 გ მოცარელა Granarolo 2 პომიდორი 10 გ ბაზილიკის მოზრდილი ფოთლები მარილი და ახალდაფქული პილპილი გემოვნებით 2 ს.კ ზეითუნის ზეთი 1 ს.კ. ბალზამირებული ძმრის სოუსი გაალღვეთ მოცარელა. პომიდორი და მოცარელა დაჭერით თანაბარი ზომის ნაჭრებად. თეფშზე მონაცვლეობით დაალაგეთ პომიდვრის ნაჭერი, მოცარელას ნაჭერი და ბაზილიკის ფოთოლი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მოასხით ზეთი და ძმარი. გემრიელად მიირთვით!
პასტის ნიჟარები პომიდვრის სოუსით

პასტის ნიჟარები პომიდვრის სოუსით

პასტის ნიჟარები პომიდვრის სოუსით

იტალიური სამზარეულო
clock icon 60 წუთი pie chart icon 455 კალორია
250 გ პასტა Gragnano Conchiglioni 500 გ რიკოტა ან ნადუღი 50 გ Valio-ს პარმეზანი 100 გ მოწალული ისპანახი 10 გ ბაზილიკის ფოთლები მარილი, პილპილი გემოვნებით 1 ლიმონის ცედრა 1 კბილი ნიორი 400 გ პომიდვრის სოუსი Pomi Basilico   10 გ Valio-ს პარმეზანი მოსაყრელად 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი   პასტა მოვხარშოთ მარილწყალში 10 წუთის განმავლობაში და გადავწუროთ წყალი.   ჯამში ავურიოთ რიკოტა, ან საცერზე გაცრილი ნადუღი, წვრილად გახეხილი პარმეზანი, მოწალული, გაწურული და წვრილად დაჭრილი ისპანახი, დაჭრილი ბაზილიკი, გაჭყლეტილი ნიორი, მარილი, პილპილი და ლიმონის ცედრა.   გავაცხელოთ ღუმელი 190 გრადუსზე.   ცეცხლგამძლე ყალიბში ჩავასხათ პომიდვრის სოუსი, ნიჟარები ამოვავსოთ გულსართით და ჩავალაგოთ ყალიბში, მოვასხათ ზეთი და მოვაყაროთ წვრილად გახეხილი პარმეზანი, გამოვაცხოთ 30-40 წუთი, ან ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება.
მარწყვის მარტივი დესერტი

მარწყვის მარტივი დესერტი

მარწყვის მარტივი დესერტი

დესერტი
clock icon 15 წუთი pie chart icon 350 კალორია
500 გ მარწყვი ყავისფერი შაქარი 3 ს.კ. შაქრის პუდრა 300 გ ვალიო ვალსა 2 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი 2 ს.კ. კაკაო 2 ნაჭერი ტოსტის პური დარიჩინი   მარწყვი დავკეპოთ უხეშად, მოვათავსოთ ქვაბში დავამატოთ ცოტა წყალი და მოვაყაროთ 2 ს.კ. ყავისფერი შაქარი. შიგადაშიგ ვურიოთ. დავამატოთ 1 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი. როგორც კი ბუშტები შესქელდება და ქაფი გაქრება, დავამატოთ 50 გ ვალიოს სპრედი და გავაგრილოთ. მოვამზადოთ კრემი. 200 გრამ ვალიოს სპრედს დავუმატოთ შაქრის პუდრა და ავთქვიფოთ. დავამატოთ 1 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი. ნელ-ნელა დავამატოთ კაკაო. შევბრაწოთ ტოსტის პური ვალიოს სპრედში. შაქარს დავამატოთ დარიჩინი, მოვაყაროთ პურებს და მოვბრაწოთ. ავაწყოთ დესერტი. მოვასხათ თეფშზე კრემი, მოვაწყოთ პურები, დავამატოთ მარწყვის კონფი და გავაფორმოთ მარწყვებით.  
ხამონის და ბრის სალათა

ხამონის და ბრის სალათა

ხამონის და ბრის სალათა

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 175 კალორია
• 200 გ რუკოლა • 1 მსხალი • ხამონი Elpozo Legado • 125 გ დანიური ბრი Dairy land • მარილი, პილპილი • 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი • 2 ს.კ. ბალზამირებული ძმრის სოუსი   გარეცხეთ და გააშრეთ რუკოლა. მსხალი დაჭერითთხელ ნაჭრებად.   სალათის ასაწყობად განიერ თეფშზე დაალაგეთრუკოლა, დაჭრილი მსხალი, დაჭრილი ბრი დახამონის ნაჭრები.   მოაყარეთ მარილი და ახალდაფქული პილპილი, მოასხით ზეითუნის ზეთი და ბალზამირებული ძმრის სოუსი.გემრიელად მიირთვით!