ოსტრი

ქართული სამზარეულო
clock icon 39 წუთი pie chart icon 509 კალორია

ინგრედიენტები:

• კარაქი-50გ

• ხორცი-500გ

• მარილი(სასურველი რაოდენობის)

• კარტოფილი-200გ

• ნაღები-200გ

• რძე -100გ

• კვერცხი-1 ცალი

• ძვლები, ან ხორცი(შასურველი რაოდენობის)

• ქინძი-10გ

• ზაფრანა-10გ

• დაღერღილი წიწაკა-10გ

• აჯიკა-10გ

• ქინძი ოხრახუში მწვანე წიწაკა - 20- 20გ

მომზადების წესი:

• პირველ რიგში, ხორცი დავჭრათ სასურველ ნაჭრებად, მოვაყაროთ პიმპილი და მარილი და დავასუვიდოთ კარაქთან ერთად - 6 საათი 62 გრადუსზე (სუვიდის არქონის შემთხვევაში უბრალოდ შეგიძლიათ მოხარშოთ).

• შემდეგ, გადავიდეთ მარტივი ბეშამელის სოუსის მომზადებაზე. დაგჭიდებათ: რძე, ნაღები და კვერცხი. ეს ყველაფერი კარგად გავმიქსოთ და მარილი მოვაყაროთ.

• გრატენის მოსამზადებლად, თხლად დავჭრათ კარტოფილი და პირველ ფენად მოვათავსოთ სასურველ ჭურჭელში. შემდეგ მოვასხათ ბეშამელის სოუსი, მოვაყაროთ ყველი და ასე გავიმეოროთ სასურველი რაოდენობის მისაღებად. ბოლოს კი, მოვაყაროთ ყველი და ღუმელში შევდგათ.

• ამასობაში, დავიწყოთ ბულიონის კეთება ძვლებით ან ხორცით. მოვათავსოთ ტაფაში, მოვთუშოთ, დავაყაროთ სუნელები და კარგად მოთუშვის შემდეგ დავამატოთ ქინძი, ოხრახუში და მწვანე წიწაკა.

• შემდეგ, ავიღოთ სასურველი რაოდენობის მიკრო სტაფილოები და გავუკეთოთ ბლანშირება (ანუ, ადუღებულ წყალში 1 წუთამდე ვაცადოთ, რათა მოიხარშოს და შემდეგ გადავიტანოთ ყინულიან წყალში, რათა ხარშვა შეწყდეს).

• შემდეგ, გავაცხელოთ ტაფა, დავასხათ ზეთი და კარაქი, ჩავყაროთ სტაფილო და მოვაყაროთ შაქარი დასაკარამელიზირებლად. თქვენი ინგრედიენტები მზადაა სასურველი პრეზენტაციისთვის.