მარწყვის ტორტი

დესერტი
clock icon 150 წუთი pie chart icon 406 კალორია

მზად ხართ მოამზადოთ უგემრილესი მარწყვის ტორტი, რომელიც ყველას სახეზე ღიმილს მოუტანს? დღეს ჩვენ ვამზადებთ უგემრიელეს მარწყვის ტორტს, ფუმფულა ბისკვიტების და გემრიელი კრემის გამოყენებით. დამერწმუნეთ, ასეთი გემრიელი დესერტი აქამდე გასინჯული არ გექნებათ.

მარწყვის ტორტის ფუმფულა ბისკვიტის ინგრედიენტები:

5 კვერცხი

200 გრ შაქარი

200 გრ ფქვილი

მწიკვი მარილი

ბისკვიტის ცეკვა:

დაიწყეთ კვერცხებით! ცილა გამოაცალკევეთ და ათქვიფეთ, სანამ არ აქაფდება.

თანდათან დაუმატეთ შაქარი და მარილი კვერცხის ცილას, შემდეგ გულებს. თქვენ მიზნად ისახავთ მიქსს, რომელიც არის მყარი და კარგად შერეული.

ბისკვიტის მოსამზადებლად მიღებულ მასას დაუმატეთ ფქვილი და ნაზად გადაურიეთ. ახლა ჩაასხით ცომი ფორმაში და შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე. გამოაცხვეთ დაახლოებით 30-35 წუთი, რათა გამოგივიდეთ ფუმფულა მარწყვის ტორტი.

კრემის ინგრედიენტები:

პირველი კრემისთვის დაგჭირდებათ:

1 ლიტრი რძე

300 გრ შაქარი

150 გრ ფქვილი

200 გრ კარაქი

Ვანილი

მეორე კრემისთვის საჭირო ინგრედიანტებია:

6 კვერცხის გული

225 გრ შაქარი

მწიკვი მარილი

ვანილი

75 გრ სიმინდის სახამებელი

650 მლ რძე

200 გრ კარაქი

კრემისებრი ოცნების შექმნა:

დროა კრემი მოვამზადოთ. დაიწყეთ ფქვილის, შაქრის და ვანილის შერევით. თანდათან ჩაასხით ცივ რძეში. განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

დროა მიღებული მასა გავაცხელოთ! კრემი დადგით გაზქურაზე და ურიეთ სანამ არ შესქელდება. როგორც კი ბუშტუკები გაჩნდება, ცეცხლიდან გადმოდგით. შემდეგ კარაქი დაამატეთ და ათქვიფეთ კრემის მიღებამდე, პარალელურად თანდათან დაუმატეთ კრემს.

ახლა მეორე კრემის შესახებ! კვერცხის გულები ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაამატეთ მარილი და სახამებელი. რძე დადგით გაზქურაზე, შეურიეთ კვერცხის გულების მიქსი და ვანილი. განაგრძეთ ურიეთ სანამ არ შესქელდება. როცა ამობუშტუკდება, გააგრილეთ. კარაქი ავთქვიფოთ და თანდათან დავამატოთ გაგრილებული კრემი.

კრემი გაყავით სამ ნაწილად. ერთ ნაწილს დაუმატეთ 50 გრამი შესქელებული რძე, მეორეში კი წითელი საკვები ლამაზი ვიზულისთვის, მესამე კი შეინახეთ გასავრცელებლად.

სპეციალური სოუსი:

50 გრ შაქარი

500 მლ წყალი

50 მლ კონიაკი

შეურიეთ შაქარი და წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. როგორც კი გაგრილდება, დაამატეთ კონიაკი და ეს იქნება თქვენი საიდუმლო სოუსი ბისკვიტის ფენების დასატენიანებლად.

გილოცავთ რთული საქმე დასრულებულია. ახლა მხოლოდ ტორტის აწყობა დარჩა, ბისკვიტს წაუსვით ორივე კრემი ეტაპობრივად, მიეცით სასურველი ვიზუალი და გააფორმეთ დაჭრილი მარწყვით.

ისიამოვნეთ თქვენი მომზადებული უგემრიელესი ტორტით!