მარწყვის ტორტი
დესერტიბისკვიტის ინგრედიენტები:
- 5 კვერცხი
- 200 გრ შაქარი
- 200 გრ ფქვილი
- მწიკვი მარილი
თავდაპირველად ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა. გათეთრებულ ცილას დავუმატოთ შაქარი და მარილი, შემდეგ კვერცხის გული. როგორც კი მივიღებთ მყარ და ერთგვაროვან მასას დავამატოთ ფქვილი და მოვურიოთ. გადავიტანოთ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.
კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- 1 ლიტრი რძე
- 300 გრ შაქარი
- 150 გრ ფქვილი
- 200 გრ კარაქი
- ვანილი
მოვამზადოთ კრემი:
ფქვილი, შაქარი, ვანილი გავაერთიანოთ, დავასხათ ცივი რძე ნაწილ-ნაწილ და მუდმივი მორევით მივიყვანოთ ერთგვაროვან მასამდე. დავდგათ ქურაზე და ვურიოთ შესქელებამდე. როგორც კი კრემს გაუჩნდება დუღილის ბუშტები და გასქელდება გადმოდგით ქურიდან. ათქვიფეთ კარაქი გათეთრებამდე და ეტაპობრივად დაუმატეთ კრემის, მანამ სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
- 6 კვერცხის გული
- 225 გრ შაქარი
- მწიკვი მარილი
- ვანილი
- 75 გრ სიმინდის სახამებელი
- 650 მლ რძე
- 200 გრ კარაქი
ვთქვიფავთ გოგლიმოგლის გათეთრებამდე, ვამატებთ მარილს და სახამებელს. ცეცხლზე ვდგამთ რძეს, შეთბობისთანავე ვუმატებთ გოგლიმოგლის მასას და ვურევთ განუწყვეტლივ, ვამატებთ ვანილს შესქელებამდე. დუღილის პირველივე ბუშტზე გადმოგვაქვს გაზქურიდან, ვიღებთ თასზე და ვაგრილებთ. პარალელურ რეჟიმში, ვთქვეფთ კარაქს გათეთრებამდე და მასში ვამატებთ გაგრილებულ კრემს ეტაპობრივად.
კრემს ვყოფთ სამ არათანაბარ ნაწილად. ერთ ნაწილს ვუმატებთ 50 გრამ შესქელებულ რძეს და ვკრემავთ გულს, მეორე ნაწილს ვამატებთ წითელ საკვებ საღებავს, რითიც ვაკეთებთ გულებს ტორტზე, მესამე ყველაზე მეტ წილ კრემს ვიტოვებთ გასალესად.
სანამი:
- 50 გრ შაქარი
- 500 მლ წყალი
- 50 მლ კონიაკი
ვდგამთ აღნიშნულ ინგრედიენტებს გაზზე და ვადუღებთ. ვაგრილებთ, ვამატებთ კონიაკს და ვნამავთ შიდა ფენებს.
გამომცხვარია 5 კვერცხიანი ბისკვიტი 18 სმ-იან ფორმაში
უგემრიელესი მარწყვის ტორტი მზად არის
გემრიელად მიირთვით