ნორვეგიული ორაგული ნაღებში გამომცხვარი

ნორვეგიული სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 304 კალორია

ორაგული 500 გრ
კარტოფილი 500 გრ
ყველი გაუდა 200 გრ
ნაღები 500 მლ
 კვერცხი 4ც
 თევზის საკმაზი
 ოხრახუში/ კამა
 მარილი (გემოვნებით)
 შავი პილპილი (გემოვნებით)წინასწარ ვამარინადებთ ორაგულის ნაჭრებს მარილსა და თევზის საკმაზში, შემდეგ ვახვევთ ფოლგაში  და ვდგამთ ღუმელში 200 გრადუსზე 15 წუთი.ამასობაში ვთლით კარტოფილს, ვხარშავთ და მოხარშულ კარტოფილს ვჭრით მრგვალ ნაჭრებად.ნაღებსა და კვერცხს ვთქვეფთ ერთად, ვამატებთ მარილს, შავ პილპილს და დაჭრილ მწვანილებს. შეგვიძლია ავაწყოთ: საცხობ ფორმაში ჩავაწყოთ კარტოფილის ნაჭრები მოვაყაროთ მარილი და შავი პილპილი, მოვაყაროთ გაუდას ყველის კუბები, მოვაყაროთ გამომცხვარი ორაგულის ნაჭრები და მოვასხათ ნაღებისა და ყველის მასა, გამოვაცხოთ ღუმელში 220 გრადუსზე 20-25 წუთი. სანამ კერძი ცხვება, შეგვიძლია მოვამზადოთ ბროკოლი. გავასუფთავოთ ბროკოლი, დავანაწევროთ და ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში, გავაჩეროთ მასში 2-4 წუთი და ამოვიღოთ. ბროკოლი მზადაა.