პანაკოტა
იტალიური სამზარეულო✔️ 500 გრ იოგურტი
✔️ 300 მლ ნაღები
✔️ 200 მლ ჟოლოს სიროფი
✔️ 10 გრ ჟელატინი
✔️ 150 მლ წყალი
✔️ნახევარი ლიმონის წვენი
✔️ ხილი სურვილისამებრ - მე გამოვიყენე ლურჯი მოცვი, ბალი, ჟოლო
პირველ რიგში დავალბოთ ჟელატინი წყალში 20 წუთით.
შემდეგ მოვამზადოთ ჟოლოს სიროფი, 100 გრ ჟოლო + 100 გრ შაქარი, 100 მლ წყალი წამოვადუღე და გავაგრილე.
თასში მოვათავსე იოგურტი, ნაღები, დამბალი ჟელატინი და ჟოლოს სიროფი, კარგად გადავურიე და შევდგი მიკროტალღულ ღუმელში გასაცხელებლად (არ უნდა აგიდუღდეთ). ცხელ მასას დავუმატე ლიმონის წვენი, დაქუცმაცებული ხილი, მოვათავსე ფორმაში (რომელსაც წინასწარ გამოვაკარი საკვები პარკი) და შევდგი მაცივარში მთელი ღამით გასაციებლად. მინ 6-7 საათი.