სტაფილოს ნამცხვარი

ევროპული სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 389 კალორია

ინგრედიენტები ნამცხვრისთვის:

5 კვერცხი

265 გრ ყავისფერი შაქარი

1 შეკვრა ვანილი

420 გრ ნუშის ფქვილი

1 ჩ.კ დაფქული დარიჩინი

1 ჩ.კ დაფქული კოჭა

½ ჩ.კ გამაფხვიერებელი

½ ჩ.კ მუსკატის კაკალი

320 გრ სტაფილო, წვრილად გახეხილი

150 გრ ნიგოზი, წვრილად დაჭრილი

150 გრ  ლურპაკის კარაქი(გამდნარი)


ინგრედიენტები კრემისთვის:

250 გრ ნაღები ყველი

55 გრ შაქარი

1 ს/კ ლიმონის წვენი


მომზადების წესი:

გაახურეთ ღუმელი 160 ° C- ზე.

ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილი მაღალ სიჩქარეზე, სანამ მასის მოცულობა არ 3-ჯერ არ გაიზრდება.

ნუშის ფქვილი, დარიჩინი, კოჭა, მუსკატის კაკალი და გამაფხვიერებელი აურიეთ სტაფილოსა და ნიგოზს ცალკე ჯამში.

ნელ-ნელა დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები და გამდნარი კარაქი კვერცხის ნარევს და კარგად მოურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.

24 სმ-იანი მრგვალი საცხობი ფორმის და ძირზე მოათავსეთ საცხობი ქაღალდი.

ჩაასხით ფორმაში ცომი და გაასწორეთ ზედაპირი. გამოაცხვეთ 1 საათი და 20 წუთი.

შემდეგ გამოდგით ღუმელიდან და გააციეთ.


კრემ-ყველის კრემი:


ათქვიფეთ ნაღების ყველი და შაქარი 5 წუთის განმავლობაში, სანამ მასა არ გახდება მსუბუქი და ფუმფულა.

დაამატეთ ლიმონის წვენი და კარგად აურიეთ.

გაციებული ნამცხვრის თავზე წაუსვით კრემი და  ბოლოს მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი.


გემრიელად მიირთვით!

https://www.lurpak.com/en/recipes/carrot-cake/