ქათმის ბირიანი

ინდური სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 290 კალორია

ქათმის ბარიანი


ინგრედიენტები:

100 გრ ლურპაკის კარაქი

2 წითელი ხახვი, დაჭრილი

3 კბილი ნიორი

1 ს.კ გარამ მასალა

2 ს.კ დაფქული ქინძი

2 ს.კ დაფქული კუმინი

1 ჩ.კ კურკუმა

1 ც კოჭა

500 გრ ქათმის ფილე დაჭრილი

2 ს.კ კუმინის თესლი

2 ს.კ მდოგვი

12 ქარის ფოთლები

100 გრ წითელი ოსპი

400 მლ ქათმის ნახარში ან წყალი

200გრ ისპანახი


მომზადების წესი:

საშუალო ცეცხლზე გაადნეთ 30 გრ კარაქი და მოთუშეთ ხახვი. შემდეგ დაამატეთ ნიორი, გარამ მასალა, დაფქული ქინძი, დაფქვილი კუმინი, კურკუმა, კოჭა და ურიეთ ორი წუთის განმავლობაში.

შემდეგ დაჭრილი ქათამი მოათავსეთ ტაფაზე და კარგად შეურიეთ სუნელებს, რომ ყველა ნაჭერი თანაბრად დაიფაროს.

დაამატეთ გამხმარი ოსპი და გადააფარეთ წყლით. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე. მოხარშეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ ოსპი არ დარბილდება.


ცალკე საშუალო ზომის ტაფაზე გაადნეთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი დაამატეთ კუმინის თესლი, მდოგვი და ქარის ფოთლები. მიღებული მასა შეურიეთ ქათამს და გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი.

მიირთვით ბრინჯთან ერთად!

https://www.lurpak.com/en/recipes/chicken-red-lentil-spinach-curry/