ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე

ევროპული სამზარეულო
clock icon 180 წუთი pie chart icon 485 კალორია

#ალუბლისჩიზქეიქი #ხაჭოსჩიზი (ცხობისგარეშე)

მოამზადეთ 20 სმ-იან ფორმაში

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

  ხაჭო 400 გრ (გაცრილი ან დაბლენდერებული)

  ნაღები 400 მლ (მაღალპროცენტიანი დესერტის ნაღები)

  ალუბალი 400 გრ კურკაგამოცლილი

შაქრის ფხვნილი 150 გრ

  შაქარი 100 გრ

  1 ლიმონის წვენი

30 გრ ჟელატინი

  200 მლ რძე

ვანილი

ორცხობილის ძირი:

ორცხობილა 400 გრ დაფქვილი

  კარაქი 200 გრ (გამდნარი)

მომზადება ძირის: დაფქვილ ორცხობილას დავასხათ გამდნარი კარაქი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ გადავიტანოთ ფორმაში და კარგად დავტკეპნოთ.

მომზადება გულსართის: პირველ რიგში ცივ რძეში დავალბოთ 15 გრ ჟელატინი 20 წუთით (დროის გასვლის შემდეგ მიკროტალღურში შევათბოთ ისე, რომ არ ადუღდეს)

  ნაღები და ხაჭო გავაერთიანოთ დავუმატოთ შაქრის ფხვნილი, ვანილი და კარგად ავურიოთ.

ლიმონი გავწუროთ

  ყველა ზემოთჩამოთვლილი ინგრედიენტი გავაერთიანოთ, და დავასხათ ორცხობილის მასას. შევდგათ მაცივარში მთელი ღამით ან 4-5 საათი. ზედსართისთვის: 15 გრამ ჟელატინს დავასხათ წყალი და დავაყოვნოთ 20 წუთი. 250 გრ ალუბალი და 250 გრ ჟოლო დავაყაროთ გაციებულ ჩიზქეიქს. გაფუებული ჟელატინის მასა, დავდგათ ცეცხლზე და გავაცხელოთ, ან მიკროტალღურში არ უნდა ადუღდეს.

გადმოვდგათ ცოტა შევაგრილოთ და მოვასხათ ხილმოყრილ ჩიზქეიქს, შევდგათ მაცივარში კვლავ 2-3 საათით და გავაციოთ. გემრიელად მიირთვით