აჭარული ხაჭაპური
ქართული სამზარეულოპირველ რიგში,
გავცრათ ფქვილი. შემდეგ, ავიღოთ თბილი წყალი, დავუმატოთ საფუარი, ცოტაოდენი შაქარი და დაველოდოთ 10-15 წუთი აფუებას.
აფუვების შემდეგ, ვიწყებთ ცომის მოზელვას, რომელსაც გადავაფარებთ და დაველოდებით მის ამოსვლას.
შემდეგ, იმერული ყველი და სულგუნი ერთმანეთში გადავზილოთ;
ამოსული ცომი გადავზილოთ და დავიწყოთ ხაჭაპურის აწყობა...
მივცეთ სასურველი ფორმა;
კვერცხის გული ავთქვიფოთ და ხაჭაპურს წავუსვათ გარშემო და 200 გრადუსზე შევდგათ, 5-6 წუთით.
ამის შემდეგ, კვერცხის გული დავადოთ და შევაბრუნოთ 2 წუთით
სულ ესაა, შეგიძლიათ სერვირებაზე გადახვიდეთ.