ჭარხლის სალათი

ქართული სამზარეულო
clock icon 10 წუთი pie chart icon 145 კალორია

ჭარხლის სალათი

ტყემლით ინგრედიენტები:

• ჭარხალი - 500გ

• ტყემალი - 300გ • ქინძი - 10გ

• ოხრახუში 10გ

• მიკრო მწვანილი - 20გ

• კობოსტო - 20გ

• ბოლოკი - 20გ

• წიწმატი - 20გ

• პატარა ფერადი ბულგარულები - 50გ

• გუდის ყველი - 20გ (გახეხილი)

• სალათის ფურცლები - 100გ

• წიწაკა მწვანე - 1 ცალი (სურვილისამებრ)


მომზადების წესი:

მოვხარშოთ ჭარხალი, (კონსერვირებულიც შეგვიძლია გამოვიყენოთ), ჩავამარინადოთ 10-15 წუთის განმავლობაში ტყემალში მანამ, სანამ სხვა ინგრედიენტებს მოვამზადებთ. ცალკე ჯამში ჩავჭრათ: ქინძი, ოხრახუში და მიკრო მწვანილი. ბულგარული წიწაკა დავჭრათ გრძლად (ჟულიენებად); სალათის ფურცელი დავხიოთ, დავჭრათ წიწაკა, მოვასხათ ცოტა კახური ზეთი და ამოვურიოთ. ამოურიეთ ჭარხალთან ერთად, ან შეგიძლიათ ცალკეც დადოთ თეფშზე და ზემოდან მოაყაროთ გუდის ყველი.