ჭარხლის სალათი
ქართული სამზარეულოჭარხლის სალათი
ტყემლით ინგრედიენტები:
• ჭარხალი - 500გ
• ტყემალი - 300გ • ქინძი - 10გ
• ოხრახუში 10გ
• მიკრო მწვანილი - 20გ
• კობოსტო - 20გ
• ბოლოკი - 20გ
• წიწმატი - 20გ
• პატარა ფერადი ბულგარულები - 50გ
• გუდის ყველი - 20გ (გახეხილი)
• სალათის ფურცლები - 100გ
• წიწაკა მწვანე - 1 ცალი (სურვილისამებრ)
მომზადების წესი:
მოვხარშოთ ჭარხალი, (კონსერვირებულიც შეგვიძლია გამოვიყენოთ), ჩავამარინადოთ 10-15 წუთის განმავლობაში ტყემალში მანამ, სანამ სხვა ინგრედიენტებს მოვამზადებთ. ცალკე ჯამში ჩავჭრათ: ქინძი, ოხრახუში და მიკრო მწვანილი. ბულგარული წიწაკა დავჭრათ გრძლად (ჟულიენებად); სალათის ფურცელი დავხიოთ, დავჭრათ წიწაკა, მოვასხათ ცოტა კახური ზეთი და ამოვურიოთ. ამოურიეთ ჭარხალთან ერთად, ან შეგიძლიათ ცალკეც დადოთ თეფშზე და ზემოდან მოაყაროთ გუდის ყველი.