ელარჯი და ხარჩო

ქართული სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 744 კალორია
ელარჯი და ხარჩო ქართული სამზარეულოს ვარსკვლავია, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის ფავორიტია.

ინგრედიენტები:
  • 1 კგ. ღერღილი
  • 350 გრ. ნიგოზი
  • 850 საქონლის ბეჭის ხორცი
  • 2 ხახვი
  • 2-3 ცალი ცხარე წიწაკა
  • დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით.
  • მეგრული აჯიკა გემოვნებით.
  • 2 ს.კ. უცხო სუნელი
  • 2 ს.კ. ქინძი
  • 3 ჩ.კ. ყვითელი ყვავილი
  • 4-5 კბილი ნიორი
  • 1,5 ლ საქონლის ძვლის ნახარში
  • 5 ს.კ. მჭადის ფქვილი
  • მარილი გემოვნებით
  • Pomi-ს ტომატ პასტა
  • 50 გრამი Lurpak - ის ორგანული, უმარილო კარაქი
  • Zucchi-ს მზესუმზირის ბიო ზეთი
  • 1 კგ სულგუნი


როგორ მოვამზადოთ ელარჯი და ხარჩო?

გავცრათ ღერღილი და გავრეცხოთ. გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიგოზი.

მოვთუშოთ ხახვი Lurpak-ის კარაქში, სანამ გამჭვირვალე არ გახდება. დავუმატოთ 300 გრამი ბულიონი და ცოტა ამოვაშროთ.

დავჭრათ ხორცი, მოვბრაწოთ Zucchi-ს ბიო ზეთში და დავამატოთ ბულიონი.

ღომის ქვაბში ჩავყაროთ ღერღილი, დავამატოთ 1.5-ჯერ მეტი წყალი და მოვხარშოთ.

მოთუშულ ხახვს დავუმატოთ  1 ს.კ. ქინძი; 1 ს.კ. უცხო სუნელი; 1 ს.კ. ყვითელი ყვავილი; 1 ჩ.კ. მეგრული სუნელი; 2 ჩ.კ. Pomi-ს ტომატ პასტა და მოვთუშოთ.

გადმოვიტანოთ ხორცი სუნელებიან ხახვში და გავაგრძელოთ ხარშვა.

ჭყინტი სულგუნი ხელით დავანაწევროთ.

4 ს.კ. სიმინდის ფქვილი მოვხალოთ ტაფაში ხარჩოს გასასქელებლად.

დავამატოთ ხორცს 300 მლ. ბულიონის მასა და მოხალული სიმინდის ფქვილი. გავაზაოთ ერთმანეთში, მოვხარშოთ, დავამატოთ ნიგოზი და სუნელები საჭიროებისამებრ. 2 წუთი ვხარშოთ და გადმოვდგათ.

ჩავაყაროთ ღომს 2 ს.კ. სიმინდის ფქვილი, ცოტა ხანში დავამატოთ სულგუნი და კარგად ამოვზილოთ.

გადმოვიღოთ ორივე კერძი თეფშზე და დავასერვიროთ.  

https://www.youtube.com/watch?v=rNrcalG72AQ