ელარჯი და ხარჩო
ქართული სამზარეულოინგრედიენტები:
- 1 კგ. ღერღილი
- 350 გრ. ნიგოზი
- 850 საქონლის ბეჭის ხორცი
- 2 ხახვი
- 2-3 ცალი ცხარე წიწაკა
- დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით.
- მეგრული აჯიკა გემოვნებით.
- 2 ს.კ. უცხო სუნელი
- 2 ს.კ. ქინძი
- 3 ჩ.კ. ყვითელი ყვავილი
- 4-5 კბილი ნიორი
- 1,5 ლ საქონლის ძვლის ნახარში
- 5 ს.კ. მჭადის ფქვილი
- მარილი გემოვნებით
- Pomi-ს ტომატ პასტა
- 50 გრამი Lurpak - ის ორგანული, უმარილო კარაქი
- Zucchi-ს მზესუმზირის ბიო ზეთი
- 1 კგ სულგუნი
როგორ მოვამზადოთ ელარჯი და ხარჩო?
გავცრათ ღერღილი და გავრეცხოთ. გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიგოზი.
მოვთუშოთ ხახვი Lurpak-ის კარაქში, სანამ გამჭვირვალე არ გახდება. დავუმატოთ 300 გრამი ბულიონი და ცოტა ამოვაშროთ.
დავჭრათ ხორცი, მოვბრაწოთ Zucchi-ს ბიო ზეთში და დავამატოთ ბულიონი.
ღომის ქვაბში ჩავყაროთ ღერღილი, დავამატოთ 1.5-ჯერ მეტი წყალი და მოვხარშოთ.
მოთუშულ ხახვს დავუმატოთ 1 ს.კ. ქინძი; 1 ს.კ. უცხო სუნელი; 1 ს.კ. ყვითელი ყვავილი; 1 ჩ.კ. მეგრული სუნელი; 2 ჩ.კ. Pomi-ს ტომატ პასტა და მოვთუშოთ.
გადმოვიტანოთ ხორცი სუნელებიან ხახვში და გავაგრძელოთ ხარშვა.
ჭყინტი სულგუნი ხელით დავანაწევროთ.
4 ს.კ. სიმინდის ფქვილი მოვხალოთ ტაფაში ხარჩოს გასასქელებლად.
დავამატოთ ხორცს 300 მლ. ბულიონის მასა და მოხალული სიმინდის ფქვილი. გავაზაოთ ერთმანეთში, მოვხარშოთ, დავამატოთ ნიგოზი და სუნელები საჭიროებისამებრ. 2 წუთი ვხარშოთ და გადმოვდგათ.
ჩავაყაროთ ღომს 2 ს.კ. სიმინდის ფქვილი, ცოტა ხანში დავამატოთ სულგუნი და კარგად ამოვზილოთ.
გადმოვიღოთ ორივე კერძი თეფშზე და დავასერვიროთ.
https://www.youtube.com/watch?v=rNrcalG72AQ