ღორი ლუდის მარინადში
შერეული სამზარეულო- ბაჰარი 5 მარცვალი
- კამის თესლი 1/2 ჩაის კოვზი
- კვლიავის თესლი იგივე როადენობით
- თეთრი პილპილი 1/2 ჩაის კოვზი
- მარილი.
მომზადების წესი:
ღორის მუცელი დავჭრათ საშუალო ზომის კუბიკებად. ჩავყაროთ ჯამში და მოვაყაროთ დანაყული სუნელები. კარგად ამოვურიოთ. გადმოვიტანოთ ზიპ ლოკში. დავუმატოთ ცხარე სოუსი და ცხარე დაღერღილი წიწაკა
მეორე მარინადისთვის იგივე რაოდენობის ხორცს მოვაყაროთ სუნელები და გადავკტანოთ ზიპ ლოკში. ასევე ამოვურიოთ.
სანაყში დავამტვრიოთ 6 კბილი ნიორი. და გადავანაწილოთ ორივე მარინადში.
ასევე ორივე მარინადში 4 ჩაის კოვზი შაქარი, 2 ჩაის კოვზი მარილი. ორივე მარინადში ასევე დავუმატოთ ნახევარი ლიტრი ლუდი.
ორივე მარინადი მთელი ღამით შევინახოთ მაცივარში.
მეორე დღე :
ცხარე მარინადი ჩავდოთ ქვაბში და ვდგავთ გაზქურაზე.
მეორე მარინადი გადავიტანოთ საცხობ ფორმაში და 210 გრადუსზე დავიწყოთ გამოცხობა.
ავიღოთ ბულღური დავუმატოთ საქონლის ნახარში და წამოვადუღოთ.
დავოტოვოთ საშუალო ცეცხლზე და დავახუროთ სახურავი.
მიწისთხილი, ქიშმიში, ფინიკი, ბროწეული, ქინძი და ნიორი .
ავიღოთ ნახევარი ბროწეული, ნიორი წვრილად დაჭრილი, ქინძი წვრილად დაჭრილი, ცოტაოდენი ქიშმიში ასევე წვრილად დაჭრილი, ფინიკიც ასევე წვრილად დაჭრილი.
ბულღური გადმოვიტანოთ ჯამში და დავუმატოთ ქინძი და ნიორი. დავატოთ ასევე ზეთი. ცოტახნის გაგრილების შემდეგ დავუმატოთ ქიშმიში და ფინიკი.
სოუსი:
250 მლ ლუდიდა 250მლ ვაშლის წვენი ჩავასხათ ტაფაში წამოვადუღოთ. დავუმატოთ 1 კბილი ნიორი, 5 ცალი მიხაკის მარცვალი , 2 ჩაის კოვზი მარცვლოვანი მდოგვი, 2 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი , პილპილის მიქსი და დაველოდოთ წამოდუღებას.
წამოდუღების შემდეგ დავუმატოთ 4 სუფრის კოვზი თაფლი და იგივე რაოდენობის კეტჩუპი.
ღუმელში გამოსაცხობ ღორის მუცელს დაახლოებით 45 წუთის შემდეგ გადავაფაროთ ფოლგა და დავტტოვოთ კიდევ დაახლოებით 90 წუთით.
ქვაბში მომზადებული ხორცი გადმოვიღოთ ტაფაზე. დავამატოთ მომზადებული სოუსი და მოვათავსოთ გაზქურაზე. გავაცხელოთ და შეგვიძლია გადავიდეთ სერვირებაზე.
ხოლო მეორე ნაწილს რომელიც ღუმელში ცხვება გადავუწუროთ წვენი და პირდაპირ საცხობ ფორმაშივე დავუმატოთ სოუსი და კიდევ 10 წუთით გავაჩეროთ ღუმელში 250 გრადუსზე.10 წუთის შემდეგ დავასერვიროთ.