ქათმის ბორანო
ქართული სამზარეულოქათმის ბორანოს მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
• ფილე
• ისპანახი
• ხახვი
• ნიორი
• მწვანე აჯიკა
• ზეთი კარაქი
• პილპილი მა
• მარილი
• დარიჩინი
• ნიგოზი
მაშ ასე! ვიწყებთ აჯიკის მომზადებით.
გამოვატაროთ წიწაკა, კამა, ქინძი, ოხრახუში, ნიორი და ნიგოზი.
ამას დავუმატოთ უცხო სუნელი, მარილი და ავურიოთ ერთმანეთში კარგად.
შემდეგ:
• გავწუროთ მაწონი;
• ქათმის ფილეები დავსეროთ და ზეთშსა კარაქში შევწვათ .
დავუმატოთ პილპილი და მარილი.
ფილე გადმოვიღოთ თეფშზე და იმავე ცხიმსა და ნამწვავში მოვთუშოთ: ხახვი, ნიორი და ისპანახი.(მოვწალოთ)
გავითვალისწინოთ, რომ ისპანახს მოვაშოროთ ბოლოები და ისე მოვწალოთ.
ბოლო ეტაპზე, გაწურულ მაწონს დავუმატოთ მარილი, დარიჩინი და ამოვურიოთ.
სულ ესაა, ყველაფერი მზად გვაქვს, შეგვიძლია სერვირებაზე გადავიდეთ.