ბურატას პიცა

იტალიური სამზარეულო
clock icon 160 წუთი pie chart icon 724 კალორია

ბურატას პიცა არაორდინალური, თუმცა უგემრიელესი კერძია, რომელიც ყველას კმაყოფილს დატოვებს.


ბურატას პიცის ინგრედიენტებია:

  • 500 გრამი პიცის ფქვილი
  • 10 გრამი საფუარი
  • 10 გრამი მარილი
  • 10 გრამი შაქარი
  • Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი ექსტრა ვირჯინი
  • Zucchi-ს შესაწვავი ზეითუნის ზეთი.
  • Zucchi-ს წიწაკიანი ზეთი
  • Zucchi-ს პესტოს ზეთი
  • 1 წითელი ხახვი
  • 1 თეთრი ხახვი
  • 1 კბილი ნიორი
  • Juan Jose Almirezi-ს დაბლენდერებული პომიდორი 1 ქილა
  • Zucchi-ს ბალზამიკოს ძმარი.
  • Granarolo-ს მოცარელა.
  • პარმეზანი
  • Elpozo-ს სალიამი
  • შაშკვლავი
  • რუკოლა
  • Zucchi-ს წიწაკიანი ზეთი
  • Granarolo-ს ბურატა
  • Elpozo-ს ხამონი

 
მომზადების წესი:

ჩაყარეთ მიქსერში ფქვილი, დაამატეთ საფუარი.

წყალში გახსენით 10 გ. მარილი, 35 გ. ზეთი, 10 გ. შაქარი, მოურიეთ, დაამატეთ ფქვილს და მოზილეთ მიქსერში ცომი.

ჯამში ჩავასხათ Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი და გადავზილოთ მასში ცომი. გადავაფაროთ სამზარეულოს ცელოფანი და დაველოდოთ ცომის ამოყვანას სანამ მისი რაოდენობა არ გაორმაგდება. გამოგვივა დაახლოებით 800 გრამიანი ცომი რომელსაც გავყოფთ სამ ნაწილად.

მოვამზადოთ სოუსი:

მოვასხათ ტაფაზე შესაწვავი ზეითუნის ზეთი. ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. დავამატოთ 1 კბილი ნიორი, დაღერღილი წიწაკა და ½ ჩ.კ. ბაზილიკი. დავამატოთ პომიდვრის სოუსი და წამოვადუღოთ. მჟავიანობიდან გამომდინარე დავამატოთ მარილი, შაქარი და  ბალზამიკოს ძმარი.

გავაბრტყელოთ ცომი. მოვუსვათ სოუსი. დავადოთ ორი ცალი დაშლილი მოცარელას ბურთულა. მოვაყაროთ ცოტა პარმეზანი, შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ 12 წუთით 250 გრადუსზე.

მეორე პიცა:

გავაბრტყელოთ ცომი, მოვუსვათ სოუსი, დავადოთ 2 ცალი დაშლილი მოცარელას ბურთულა. დავალაგოთ Elpozo-ს სალიამი და შევდგათ გამოსაცხობად.

ცალკე მოვამზადოთ სალათა პირველი პიცისთვის:

ავურიოთ ერთმანეთში შაშკვლავი, რუკოლა, მოვასხათ წიწაკიანი ზეთი, ბალზამიკოს ძმარი და მოვაყაროთ მარილი.

გამოვიღოთ პირველი პიცა ღუმელიდან. დავადოთ ზემოდან Granarolo-ს ბურატა, მოვაწყოთ გარშემო Elpozo-ს ხამონის ნაჭრები და მოვაყაროთ მომზადებული სალათა.

მეორე პიცას მოვაყაროთ პარმეზანი და მოვასხათ Zucchi-ს პესტოს ზეთი.