ლავაშში გამომცხვარი კალმახი
ქართული სამზარეულოლავაშში გამომცხვარი კალმახი, რომ მოვამზადოთ სულ რაღაც 30 წუთი დაგჭირდებათ, თუმცა ამ კერძით აღძრული დადებითი ემოციები მთელი რის მანძილზე გაგყვებათ.
- კალმახი
- ბებოს ლავაში
- ტარხუნა
- ყველი
- ლიმონი
- პილპილი
- მარილი
- არაჟანი სოუსისთვის
- ახალი ნიორი
- ჩერი პომიდვრები
როგორ მოვამზადოთ კალმახი ლავაშში?
პირველ რიგში, თევზი დავამუშაოთ ფილეებად, კანი კი, მარტივად გავაცალოთ ცხელი წყლით(როგორც ვიდეოშია ნაჩვენები).
ამასობაში გავახუროთ ღუმელი და დავიწყოთ მწვანილების დაჭრა, შემდეგ კი, მწვანილებს არაჯანი გადავურიოთ. შემდეგ გავხეხოთ ყველი.
გადავიდეთ ლავაშის აწყობაზე: ქვემოდან დავიწყოთ არაჟნით, შემდეგ კალმახის ფილე დავდოთ და ზემოდან კვლავ არაჟნის სოუსი მოვასხათ; მოვაყაროთ მწვანილი და პომიდვრები;
ბოლოს კი, წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ ღუმელში, 210 გრადუსზე , 10-15 წუთით. კალმახის აჭარული მზადაა