ლავაშში გამომცხვარი კალმახი

ქართული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 445 კალორია

ლავაშში გამომცხვარი კალმახი

მომზადების წესი:

• კალმახი

• ბებოს ლავაში

• ტარხუნა

• ყველი

• ლიმონი

• პილპილი

• მარილი

• არაჟანი

• ახალი ნიორი

• ჩერი პომიდვრები

პირველ რიგში, თევზი დავამუშავოთ ფილეებად, კანი კი, მარტივად გავაცალოთ ცხელი წყლით(როგორც ვიდეოშია ნაჩვენები).

ამასობაში გავახუროთ ღუმელი და დავიწყოთ მწვანილების დაჭრა, შემდეგ კი, მწვანილებს არაჯანი გადავურიოთ. შემდეგ გავხეხოთ ყველი.

გადავიდეთ ლავაშის აწყობაზე: ქვემოდან დავიწყოთ არაჟნით, შემდეგ კალმახის ფილე დავდოთ და ზემოდან კვლავ არაჟნის სოუსი მოვასხათ; მოვაყაროთ მწვანილი და  პომიდვრები;

ბოლოს კი, წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ ღუმელში, 210 გრადუსზე , 10-15 წუთით. კალმახის აჭარული მზადაა