მაფალდინე პომიდვრის სოუსით
იტალიური სამზარეულო
35 წუთი
595 კალორია
დაგჭირდებათ:
- 500გრ პასტა მაფალდინე
- 6-8 მსხვილი ჩერი პომიდორი - POMI
- 150 გრ კარაქი
- 2 კბილი ნიორი
- ნახევარი ლიმონის კანი
- ოხრახუში
- მარილი
წვრილად დაჭერით ან გახეხეთ პომიდორი, ღრმა ტაფაში 2 წუთი მოთუშეთ და დაამატეთ ცივი კარაქი. დაელოდეთ, ვიდრე კარაქი არ გადნება და 5 წუთში როდესაც წამოდუღდება, დაბალ ცეცხლზე ცოტა ხანი ურიეთ. დაუმატეთ მარილი.
პარალელურად, ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ მარილი და მოხარშეთ პასტა. 10-12 წუთში მაფალდინე მზად იქნება (Al dente). დაამატეთ 1 ან ცოტა მეტი ჭიქა პასტის ნახარში პომიდვრის სოუსს და კიდევ წამოადუღეთ. ეცადეთ არც ძალიან სქელი არ გამოგივიდეთ, არც ძალიან წყალწყალა.
ამასობაში წვრილად დაჭერით ნიორი, ოხრახუში და ლომინის კანი.
მოხარშული პასტა გადაიტანეთ პომიდვრის სოუსში, მოურიეთ კარგად და შემდეგ შეურიეთ დაჭრილი ოხრახუში, ნიორი და ლიმონის კანი. ისევ კარგად მოურიეთ.
სერვირების დროს მოაყარეთ ცოტა ოხრახუში და მოახეხეთ პარმეზანი
პარალელურად, ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ მარილი და მოხარშეთ პასტა. 10-12 წუთში მაფალდინე მზად იქნება (Al dente). დაამატეთ 1 ან ცოტა მეტი ჭიქა პასტის ნახარში პომიდვრის სოუსს და კიდევ წამოადუღეთ. ეცადეთ არც ძალიან სქელი არ გამოგივიდეთ, არც ძალიან წყალწყალა.
ამასობაში წვრილად დაჭერით ნიორი, ოხრახუში და ლომინის კანი.
მოხარშული პასტა გადაიტანეთ პომიდვრის სოუსში, მოურიეთ კარგად და შემდეგ შეურიეთ დაჭრილი ოხრახუში, ნიორი და ლიმონის კანი. ისევ კარგად მოურიეთ.
სერვირების დროს მოაყარეთ ცოტა ოხრახუში და მოახეხეთ პარმეზანი