მწყემსის ღვეზელი

ბრიტანული სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 650 კალორია
მწყემსის ღვეზელი ბრიტანული კერძია, რომელმაც მსოფლიოს მასშტაბით ძალიან ბევრი ადსამიანის გული მოიგო. დღეს კი სწორად ამ უგემრიელესი კერძის რეცეპტს გაგიზიარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 1.5-2 კგ კარტოფილი
  • 350 მლ საქონლის ბულიონი
  • 1 კგ. ფარში
  • Zucchi-ს Pallade-ს ულტრა რაფინირებული ზეითუნის ზეთი
  • 1 ხახვი
  • ნახევარი კონა ნიახური
  • 6 კბილი ნიორი
  • 250 მლ ნახევრად მშრალი, წითელი ღვინო
  • 150 Sterilgarda-ს 23%-იანი ნაღები
  • 150 Arla-ს კრემ ყველი
  • 1 ს.. Pomi-ს ტომატ პასტა
  • 8-9 ტოტი როზმარინი
  • ბეგქონდარა
  • სტაფილო 2 ცალი
  • ბარდა 1 ქილა
  • ტკბილი სიმინდი 1 ქილა
  • სახამებელი
  • 200 ჩედარი
  • 60 Lurpak-ის კარაქი
  • 150 Granarolo-ს პარმეზანი
  • პილპილის მიქსი
  • თეთრი პილპილი
როგორ მოვამზადოთ მწყემსის ღვეზელი?
გავფცქვნათ კარტოფილი და დავჭრათ კუბებად, ჩავყაროთ ცივ წყალში და მოვხარშოთ. ხარშვის დაამატეთ 2 კბილი ნიორი და 10 გრამი მარილი.

დავასხათ ტაფაზე Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი და გავახუროთ კარგად. ფარშისგან გავაკეთოთ დიდი ბურგერის კატლეტები, ტაფაში ორივე მხრიდან

მოვბრაწოთ და გადმოვიღოთ. ჩავყაროთ ტაფაში ხახვი, ნიახური და ნიორი, ერთად მოვხრაკოთ და დავამატოთ ბულიონი. ჩავამატოთ შემწვარი ფარში და ავურიოთ. დავამატოთ 250 მლ ნახევრად მშრალი წითელი ღვინო და იმდენივე ბულიონი. მოვაყაროთ ცოტა მარილი და მოვშუშოთ ნახევარი საათით.

კარტოფილს წყალი გადავუწუროთ, დავამატოთ Sterilgarda-ს 23%-იანი ნაღები, Lurpak-ის კარაქი, Arla-ს კრემ ყველი და ერთმანეთში გადავურიოთ.

ხორცს დავამატოთ 1 ს.
. Pomi-ს ტომატ პასტა, როზმარინის 8-9 ფოთოლი და მოვაყაროთ ბეგქონდარა. ნახევარი საათის შემდეგ დავამატოთ სტაფილო, ბარდა და ტკბილი სიმინდი. დავამატოთ ბულიონში გახსნილი სიმინდის სახამებელი გასასქელებლად.

პიურეს დავუმატოთ გახეხილი
ჩედარი, 50 გრამი პარმეზანი და ამოვურიოთ.

ხორცპროდუქტი გადავიტანოთ საცხობ ფორმაში და დავპრესოთ. დავუმატოთ მორჩენილი
ჩედარი, მოვახეხოთ პარმეზანი და მოვაყაროთ პილპილის მიქსი.

პიურეს დავამატოთ თეთრი პილპილი, მოვასხათ ხორცის მასას, შევდგათ 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში.