ფეტუჩინი ალფრედო კრევეტებით

იტალიური სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 545 კალორია

იტალიური პასტა- ფეტუჩინი ალფრედო კრევეტებით

 ინგრედიენტები:

* რძე - 0.5 ლ

* ნაღების ყველი მასკარპონე (გრანაროლო)- 120 გ

* მარილი - 5 გ

* კარაქი (გრანაროლო)- 50გ

* ნიორი - 50 გ

* სულგუნი - 200 გ

* პარმეზანი (გრანაროლო) - 50 გ

* კრევეტები - 300 გ

* ფეტუჩინი - 500 გ

* სატაცური - 200 გრ

* პომიდვრის ჩირი - 100 გრ

მომზადება:

  აადუღეთ წყალი და დაასხით დაჭრილ სატაცურს, გააჩერეთ 7-8 წუთი მდუღარეში და გადაწურეთ.

  სასურველ ნაჭრებად დაჭერით პომიდვრის ჩირი.

  ერთმანეთს შეურიეთ რძე, ნაღების ყველი და მარილი.

  ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ნიორი, გააჩერეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ გასუფთავებული კრევეტები და მოშუშეთ 5 წუთი, სანამ არ შევარდისფრდება.

ამოიღეთ კრევეტები ქვაბიდან, ნიორი დატოვეთ კარაქში, ამჯერად დაუმატეთ სატაცური და მოწალეთ 5 წუთი.

დაუმატეთ ქვაბში რძისა და ყველკრემის მასა, მიიყვანეთ ადუღებამდე, სანამ მასა არ გასქელდება. დაახ 6-8 წუთი ეყოფა.

გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაუმატეთ გახეხილი სულგუნი და პარმეზანი. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 5 წუთი. შემდეგ კრევეტები და პომიდვრის ჩირი ჩაყარეთ სოუსში და სოუსიც მზადაა.

სოუსი რომ მზადების პროცესში იქნება, პარალელურად მოხარშეთ ფეტუჩინი, ისე როგორც შეფუთვაზეა მითითებული (ყველა პასტას, თავისი, მოხარშვის წესი აქვს ეტიკეტზე).

  ფეტუჩინის მოასხით სოუსი, სასურველი ფორმით დაასერვირეთ და გემრიელად მიირთვით.