სააღდგომო ჩიზქეიქი

სააღდგომო კერძები
clock icon 30 წუთი pie chart icon 400 კალორია

ნამცხვრის ინგრედიენტები:

კარაქი 150გრ

ორცხობილა 300გრ

ფისტა 50გ

კრემის ინგრედიენტები:

1 კოვზი ვანილის ექსტრაქტი

ჟელატინი 50 გრ

შაქარი 125გრ

ნაღები 250გრ

ლიმნის ცედრა 1 კოვზი

კრემ-ყველი 200გრ

ლიმნის წვენი 2 კოვზი

არაჟანი 500გრ


მომზადების წესი:

  • გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ დაფხვნილი ორცხობილა და კარგად დაბლენდერებული ფისტა.
  • მიღებული მასა გაანაწილეთ 22სმ დიამეტრის ფორმაზე, კარგად დაპრესეთ და შეინახეთ მაცივარში.
  • გახსენით ჟელატინი 0.5 ლიტრ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი. 
  • კრემ-ყველი, არაჟანი, ლიმნის ცედრა და შაქარი ავთქვიფოთ მსუბუქი მასის მიღებამდე.
  • გაათბეთ ლიმნის წვენი და ცოტაოდენ ჟელატინის მასას.
  • დარჩენილი ჟელატინი შეურიეთ კრემის მასაში და გადაანაწილეთ 22 სმ დიამეტრის ფორმაში მოთავსებულ ნამცხვარზე.
  • ლიმნიანი ჟელატინი მოასხით ზემოდან და მორთეთ ჩიქზეიქი სააღდგომო დეკორაციებით, შემდეგ მოათავსეთ მაცივარში 1 დღე-ღამის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!