სპაგეტი თეთრი ღვინის სოუსითა და მიდიებით
იტალიური სამზარეულო
25 წუთი
473 კალორია
ინგრედიენტები:
სპაგეტი
მიდიები
ზეითუნის ზეთი
კარაქი
ნიორი
ოხრახუში
მშრალი თეთრი ღვინო
პირველ რიგში მოვხარშოთ სპაგეტი, შეფუთვაზე დატანილი დროის მიხედვით.
სანამ სპაგეტი იხარშება მოვამზადოთ მიდიები.
გახურებულ ტაფას მოვასხათ ცოტა ოდენი ზეითუნის ზეთი, ჩავაგდოთ 3კბილი ნიორი და ვშუშოთ ორიოდე წუთი. გადავიტანოთ მიდიები ტაფაზე, ჩავაგდოთ 20-30გე კარაქი და გავაგრძელოთ მოშუშვა. დავამატოთ 1 ჭიქა თეთრი ღვინო და დაჭრილი ოხრახუში. გავაჩეროთ დაბალ ცეცხლზე 2-3 წუთი ტაფაზე, სანამ ღვინის არომატი არ გაუჯდება მიდიებს. გადმოვიტანოთ ტაფაზე მოხარშული სპაგეტი, კარგად ამოვურიოთ და კერძი მზად არის.
სპაგეტი
მიდიები
ზეითუნის ზეთი
კარაქი
ნიორი
ოხრახუში
მშრალი თეთრი ღვინო
პირველ რიგში მოვხარშოთ სპაგეტი, შეფუთვაზე დატანილი დროის მიხედვით.
სანამ სპაგეტი იხარშება მოვამზადოთ მიდიები.
გახურებულ ტაფას მოვასხათ ცოტა ოდენი ზეითუნის ზეთი, ჩავაგდოთ 3კბილი ნიორი და ვშუშოთ ორიოდე წუთი. გადავიტანოთ მიდიები ტაფაზე, ჩავაგდოთ 20-30გე კარაქი და გავაგრძელოთ მოშუშვა. დავამატოთ 1 ჭიქა თეთრი ღვინო და დაჭრილი ოხრახუში. გავაჩეროთ დაბალ ცეცხლზე 2-3 წუთი ტაფაზე, სანამ ღვინის არომატი არ გაუჯდება მიდიებს. გადმოვიტანოთ ტაფაზე მოხარშული სპაგეტი, კარგად ამოვურიოთ და კერძი მზად არის.