მარწყვის ტირამისუ

დესერტი
clock icon 35 წუთი pie chart icon 288 კალორია

ინგრედიენტები

  • 500 გ Giglio-ს მასკარპონე
  • 2 ჭიქა Giglio-ს ცივი ნაღები
  • 1 ჭიქა შაქრის „პუდრა“
  • ვანილი
  • სავოიარდის ორცხობილები
  • ბევრი მარწყვი
  • 2 ს/კ/ არაყი/ კონიაკი/რომი
  • ½ ლიმონი
  • 2 ს/კ შაქარი

 

 

1 წუთის განმავლობაში ვთქვიფოთ მასკარპონე, დავამატოთ შაქრის პუდრა, ვანილი და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ნაღები. ამ უკანასკნელის დახმარებით განსაზღვრეთ კრემის სისქე.

ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ 1 ჭიქა მარწყვი, ალკოჰოლი, მოაწურეთ ლიმონი და დაამატეთ შაქარი. კარგად დააბლენდერეთ და გადაიტანეთ პატარა ჯამში, რომ ორცხობილები კარგად მოთავსდეს.

ამოავლეთ სავოიარდის ორცხობილები მარწყვის პიურეში და გადაანაწილეთ სასურველ ჭურჭელში. შემდეგ გადაუსვით კრემი და დაალაგეთ მარწყვი. გაიმეორეთ შემდეგაც იგივე რიგითობით.