ქათმისა და ავოკადოს ვრაპი, სალათის ფოთოლში

იტალიური სამზარეულო
clock icon 35 წუთი pie chart icon 220 კალორია

დაგჭირდებათ: 

  • ქათმის ფილე 600  გრ 
  • ბეკონი 300 გრ 
  • ავოკადო 2 ცალი 
  • პომიდორი  2 ცალი
  •  მწვანე ხახვი 
  • ნივრის ფხვნილი 
  • წითელი მწარე წიწაკა (შავი პილპილი)
  • პაპრიკა
  • მარილი
  • ლიმონის 1 ც
  • თეთრი ბალზამიკო
  • სიმინდის ზეთი ( შესაწვავად)
  • ზეითუნის ზეთი (დრესინგისთვის)
  • სალათის ფურცელი ( სასურველია აისბერგი) 

პირველ რიგში დავამარინადოთ ქათმის ფილე ნივრის ფხვნილში, პაპრიკაში, წითელ წიწაკასა და მარილში. შევწვათ კარგად გახურებულ ტაფაზე სიმინდის ზეთში. 

ამავე ტაფაზე შევწვათ ბეკონი 

დაბრაწული ფილე და ბეკონი დავჭრათ კუბებად 

ავოკადო, პომიდორი დავჭრათ კუბებად. 

მწვანე ხახვი დავჭრათ წვრილად მოვამზადოთ დრესინგი: 

3 ს/კ ზეითუნის ზეთი, 2 ს/კ თეთრი ბალზამიკო, 1 ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი ავურიოთ ერთმანეთში, მოვასხათ ზემოთჩამოთვლილ ინგრედიენტებს და კარგად ავურიოთ. 

მიღებული მასა გადავახვიოთ სალათის ფოთოლში. გემრიელი ქათმის ვრაპიც მზად არის ( შეგიძლიათ გაახვიოთ ლავაშში ან ჩადოთ სემდვიჩის პურში)