გრანოლა თაფლით
სამარხვო საჭმელებიინგრედიენტები:
• ნეიტრალური ზეთი მზესუმზირის - ½ ჭიქა ან 125მლ
• თაფლი აკაციის ან გაზაფხულის- ½ ჭიქა ან 125მლ
• მარილი - 1/3-1/2 ჩაის კოვზი
• 4 მარცვლის მიქსი (ქერი, ჭვავი, შვრია, ხორბალი) – 1 ჭიქა
• სრული შვრიის მარცვალი (rolled oats) – 2 ჭიქა
• გოგრის თესლები - 50გ
• პეკანი - 60გ
• დარიჩინი - 2/3 ჩაის კოვზი
• შოკოლადი, რძიანი - 1 ფილა (85-90გ)
მომზადების წესი: ზეთს, თაფლს და მარილს ერთმანეთში ვურევთ, ვაერთგვაროვენებთ, შემდეგ ვუმატებთ მარცვლეულს, თხილს და თესლებს, და შემდეგ ვუმატებთ დარიჩინს. კარგად ამოურიეთ, რათა ყველაფერი სითხეში ამოისვაროს.
შემდეგ, გადავიტანთ პერგამენტიან თუნუქის ფირფიტაზე და გამოვაცხობთ 150 გრადუსზე, 20 წუთით. 10 წუთიანი ცხობის შემდეგ ამოვურევთ და გავაგრძელებთ ცხობას.
ღუმელიდან ამოვიღებთ, გავაგრილებთ და დავუმატებთ შოკოლადს.
მივირთმევთ სრულად, ოთახის ტემპერატურაზე, გაგრილების შემდეგ.
გრანოლა ქოქოსის ცხიმით ინგრედიენტები:
• ქოქოსის ცხიმი - 125მლ ან ½ ჭიქა
• ნეკერჩხლის სიროფი - 125მლ ან ½ ჭიქა
• 4 მარცვლის მიქსი (ქერი, ჭვავი, შვრია, ხორბალი) – 1 1/2 ჭიქა
• სრული შვრიის მარცვალი (rolled oats) – 2 1/2 ჭიქა • აკაჟუ (ქეშიუ) – 70-80გ
• თხილის მიქსი ქიშმიშით - 90გ
• მარილი - ½ ჩაის კოვზი
• მშრალი კენკრა ან ხილი - 80გ
მომზადების წესი:
ქოქოსის ცხიმს გავადნობთ, შევურევთ ყველა ინგრედიენტს ერთად, კარგად გადავანაწილებთ და გავაერთიანებთ, მოვათავსებთ საცხობ ფირფიტაზე და ვაცხობთ 150 გრადუსზე, 20-23 წუთი, ან გაოქროსფრებამდე.