რეცეპტები

ხახვის სუპი

ხახვის სუპი

ხახვის სუპი

შერეული სამზარეულო
clock icon 45 წუთი pie chart icon 377 კალორია

ხახვის სუპისთვის ავიღოთ  შალოტი,თეთრი და წითელი ხახვი დაახლოებით 600 გრამი. დავჭრათ გრძელ და წვრილ ნაჭრებად.

ქვაბი გავაცხელოთ გაზქურაზე. ავიღოთ 60 გრამი კარაქი  და დავიწყოთ ხახვის კარამელიზაცია.

ხახვის კარამელიზაციის შემდეგ როცა შეატყობთ, რომ იწყებ მიწვას  ნელ-ნელა დავიწყებთ ღვინის დამატებას დაახლოებით 100 მლ-ს. შეგვიძლიათ დაუმატოთ ორი მწიკვი შაქარი. დავუმატოთ 2 სუფრის კოვზი  ფქვილი და გავაგრძელოთ მორევა. ამის შემდეგ დავუმატოთ ნახევარი ლიტრი ქათმის ბულიონი და დაახლოებით სტოკის ნახევარი წყალი.  შემდეგ დავუმატოთ პილპილის მიქსი. ვაცადოთ წამოდუღება და შემდეგ თქვენი გემოვნებით გაათხელეთ წყლით.

 

ამასობაში დავჭრათ ბაგეტი, წავუსვათ კარაქი და უკვე გამზადებული ხახვის სუპი გადმოვიტანოთ ჯამში  ზემოდან დავადოთ კარაქიანი ბაგეტის ნაჭრები და ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი გაუდა. გაზქურა გავახუროთ 240 გრადუსამდე და შევდგათ  სულ რამდენიმე წუთით სანამ ყველი გადნება და პური დაიბრაწება.

მექსიკური გარნირები

მექსიკური გარნირები

მექსიკური გარნირები

შერეული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 296 კალორია

გარნირი 1.

ბეკონი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ტაფაში მოვათავსოთ, დავუმატოთ ცოტაოდენი წითელი ხახვი და მოვთუშოთ. დავუმატოთ ერთი სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ჰაპაპენიო. დავუმატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი შავი წიწაკა და ერთი კბილი ნიორი, კონსერვირებული წითელი ლობიო, 5 სუფრის კოვზი კეტჩუპი და გადავზილოთ ტაფაში. ტებისთვის დავუმატოთ 70მლ წყალი და კრემ ყველუ დაახლოებით 60 გრამი. ბოლო შტრიხად 100 გრამი გახეხილი ჩედარი და გადმოვიღოთ ცეცხლიდან.

 

გარნირი 2

150 გრამი ჩორისო დავჭრათ კუბიკებად და დავყაროთ ტაფაზე. დავუმატოთ ზეითუნის ზეთი და ნივრის გრანულები.

2 ცალი წითელი წიწაკა, 4 ცალი წიწაკის მწნილი, წვრილად დაჭრილი დავუმატოთ ჩორისოს და მოვთუშოთ ტაფაზე. დავუმატოთ კუმინის თესლი ერთი მწიკვი,  გადაწურული შავი ლობიო და სიმინდის კონსერვი ერთი მთლიანი ქილა. მთლიანად მასა გადმოვიტანოთ ჯამში და გავაგრილოთ.

 წვრილად დავჭრათ ცოტაოდენი მწვანე ხახვი და ქინძი და გაგრილებულ მასას დავუმატოთ. ასევე დავუმატოთ ერთი ცალი ლაიმის წვენი.

 

გარნირი 3

პომიდორი დავჭრათ კუბებად, 3 ცალი წითელი წიწაკა, რამდენიმე კბილი ნიორი,  დაღერღილი წიწაკა 2 ჩაის კოვზი, შავი დამწვარი წიწაკა 1 სუფრის კოვზი, კუმინის თესლები ნახევარი ჩაის კოვზი, 5 ცალი ქინძის ღერო, 2 სუფრის კოვზი ცხარე სოუსი, ზეითუნის ზეთი  60 მლ ჩავყაროთ ყველაფერი ბლენდერში და გავაერთგვაროვნოდ.

ამასობაში გავახუროთ ტაფა და დაბლენდერების მერე მასა გადავიტანოთ ტაფაზე . დავუმატოთ ცოტაოდენი წყალი (200მლ). დავუმატოთ 1 ჩაის კოვზი მარილი. წამოდუღების შემდეგ დავუმატოთ შოკოლადის სოუსი.

 

სალსა:

ჩერი პომიდვრები დავჭრათ მეოთხედებად, 1/2 ცალი წითელი ხახვი წვრილად დაჭრილი, ნახევარი ლაიმის წვენი, რამდენიმე ღერო გადაკეპილი  ქინძი, 1 კბილი ნიორი,  ზეითუნის ზეთი და ერთი მწიკვი მარილი. ხელით ამოვურიოთ და დავასვენოთ.

 

სოუსი:

1 ქილა თურგული იოგურტი, 100 გრ კრემყველი, 1 კბილი ნიორი, 3 მედალიონი ჰალაპენიო, ცოტაოდენი ქინძი, 1ცალი მწვანე წიწაკა, 1 ჩაის კოვზი ლერწმის შაქარი, 3 ცალი მწვანე ხახვი, ნახევარი ლაიმის წვენი,  ერთად ავურიოთ ჯამში.

კერძი მოხალული ბრინჯით და შებრაწული ქათმის ხორცის კუბიკებით

კერძი მოხალული ბრინჯით და შებრაწული ქათმის ხორცის კუბიკებით

კერძი მოხალული ბრინჯით და შებრაწული ქათმის ხორცის კუბიკებით

შერეული სამზარეულო
clock icon 35 წუთი pie chart icon 315 კალორია
მასალა :
500 გრ ბრინჯი
500 გრ ქათმის ფილე
150 მლ ნაღები
200 გრ ყველი ( ნებისმიერი წელვადი)
50 გრ კარაქი
20 მლ ზეითუნის ზეთი
მწვანე ხახვი
20 მლ  სოიოს სოუსი
20 მლ ბალზამიკოშავი პილპილი
მარილი
1 ჩ.კ ჯინჯერის ფხვნილი
1 სკ სიმინდის სახამებელი
ადუღებული წყალი

პირველ რიგში ვამზადებთ ბრინჯს. გახურებულ ტაფაზე დავყრით გარჩეულ ,გაურეცხავ ბრინჯს და ვხალავთ,მიგვყავს  გაოქროსფერებამდე.როგორც კი კარგ სასურველ ფერს მიიღებს გადმოვიღებთ ტაფიდან,კარგად გავრეცხავთ და დავტოვებთ საწურზე დასაწრეტად.
მეორე ეტაპი
ვახურებთ ტაფას და კუბებად დაჭრილ ქათამს ვათავსებთ ტაფაზე.ვამატებთ ზეითუნის ზეთს და დავახუროთ ხუფი რომ ჩაიორთქლოს და დაიწყოს ქათამმა მომზადება.ამისთვის გჭირდებათ ზუსტად 1 წუთი.
1 წუთის შემდეგ ქათამი გათეთრდება და ვამატებთ კარაქს და ისევ ვაცდით 3-5 წუთი.ამ დროის გასვლისთანავე ვამატებთ სოიოს სოუსს,ბალზამიკოს და სახამებელს.( სახამებელი შეუქმნის საფარს რომ ქათამი შიგნიდან არ გამოგიშრეთ და დარჩეს წვნიანი)
ვიწყებთ შეზავებას.
მარილი გემოვნებით, შავი პილპილი, იმბირი(ჯინჯერი,კოჭა)
ვამატებთ ნაღებს გადავურევთ კარგად და დავაყრით ჩვენს მოხალულ ბრინჯს.( მოხალული ბრინჯი საერთოდ სხვა გემოზე წაიყვანს თქვენს ბრინჯიან კერძს) და ვასხავთ ადუღებულ წყალს ისე რომ ბრინჯი კარგად დაიფაროს( შეგიძლიათ წყალი ქათმის ბულიონით შეცვალოთ კიდევ უფრო გემრიელი იქნება)
წყალი თუ დაიშრო და თქვენი ბრინჯი ისევ არ იქნა მომზადებული კიდევ შეგიძლიათ ცოტაოდენი სითხის დამატება. ბრინჯი არ უნდა გადაგეხარშოთ ბრინჯი უნდა იყოს ეგრედწოდებული "ალ დენტი" რაც იტალიურიდან თარგმნა ნიშნავს "კბილამდე" ოდნავ მაგარს.
და სწორედ ამ დროს სანამ ჩვენს ბრინჯს კიდევ აკლია ხარშვა ვამატებთ ყველს
სერვირება კი თქვენთვის მომინდია .არ დაგავიწყდეთ მწვანე ხახვის გამოყენება სერვირებისას რადგან სწორედ ეს ასძლევს კიდევ უფრო საოცარ გემოს.
უგემრიელესი

უგემრიელესი "ჩიზქეიქი"

უგემრიელესი "ჩიზქეიქი"

ამერიკული სამზარეულო
clock icon 145 წუთი pie chart icon 257 კალორია
მასალად დაგჭირდებათ:

500 გრ ორცხობილა
150 გრ კარაქი
35 გრ კაკაო
800 გრ კრემ ყველი
150 გრ მაღალ პროცენტიანი არაჟანი
100 გრ სიმინდის სახამებელი
3 გრ ვანილი
მარილი
3 კვერცხი ცილიან გულიანა +1 კვერცხის გული
250 გრ შაქარი ან შაქრის პუდრი
100 გრ დაჩოფერებული მიწისთხილი
განაშისთვის:
200 გრ შოკოლადი
200 მლ ნაღები
გასაფორმებლად ისევ მიწისთხილი გამოიყენეთ რაოდენობა თავად გადაწყვიტეთ

მომზადება: ბაზის მომზადება


ვაქუცმაცებთ ორცხიბილას,დავამატებთ კაკაოს ,ვამატებთ  გამდნარ გაგრილებულ კარაქს და ავურევთ ერთმანეთში.მიღებულ ფხვიერ მასას ჩავტკეპნით 24 დიამეტრიან ფორმაში.გვერდებზეც კარგად ამოვუყვანთ რომ მაქსიმალურად თავი დავიზღვიოთ სითხის გამოჟონვისგან.

(ასევე მნიშვნელოვანი ნიუანსი,ფორმა უნდა იყოს აუცილებლად გასახსნელი და შემოაკაროთ ვერცხლისფერი  ქაღალდი, ფოლგა)
ორცხიბილის მასა შევაბრძანოთ 200° გახურებულ ღუმელში 12-14 წუთი და აუცილებლად გავაციოთ.

ვამზადებთ შიგთავსს:
მოვათავსოთ ჩვენი კრემ ყველი თასში

(კრემ ყველი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის)
კარგად ამოვურიოთ +ვანილი+მარილი+არაჟანი+
შაქარი+სახამებელი( არ გამოგრჩეთ)+ კვერცხი და ბოლოს მიწისთხილი.
ეს მასა უკვე უნდა გადავიტანოთ გაგრილებულ ბაზაში და დაიწყო მთავარი
ვახურებთ ღუმელს 200 ° ზე და ჩვენს ჩიზქეიქს შევბრძანებთ ზედა ქვედა წვაზე 20 -25წუთი .
შემდეგ დავუწევთ გრადუსს 130 ° მდე და ვაშრობთ მიახლოებით 45 წთ.
როცა 40 -45 წუთი გავა, ვამოწმებთ ჩიზქეიქს: მასა უნდა იყოს ამოსული და შესქელებული, ზედაპირი კი გაოქროსფერებულო .ამ დროს მსუბუქად უნდა გავამოძრავოთ და  - ჩიზქეიქი ოდნავ უნდა მოძრაობდეს, დაახლოებით ჟელატინივით, მაგრამ კიდევ უფრო შეკრული უნდა იყოს. თუ თქვენი დესერტი უფრო თხელია და სითხესავით კონსისტენცია აქვს, მაშინ ვტოვებთ კიდევ 10-15 წუთი და თან სულ ვამოწმებთ. ყველას სხვადასხვა გაზქურა გვაქვს,  ზოგი მალე აცხობს ზოგიც გვიან. შეიძლება 15 წუთზე მეტიც დაჭირდეს. როგორც კი მივიღებთ სასურველ კონსისტენციას, ანუ ზედაპირი შენჯღრევისას თუ ოდნავ მოძრაობს, ვთიშავთ გაზქურას, მაგრამ ჩიზქეიქს ვტოვებთ ღუმელში 1 საათით.
1 სთ ის შემდეგ გამოვაბრძანებთ ჩვენს დესერტს და ბოლომდე ვაციებთ ოთახის ტემპერატურაზე.როგორც კი გაცივდება უკვე შეგვიძლია დავასხათ ჩვენი შოკოლადის განაში ,მოვაყაროთ დაქუცმაცებული მიწისთხილი  და შევაბრძამოთ მაცივარში 5-6 სთ ით
განაშის მომზადება ძალიან მარტივია ნუ მე ასე ვამზადებ.გავაცხელე 200 მლ ნაღები და დავამატე 200 გრ შავი შოკოლადი.ვურიე შოკოლადის გადნობამდე.
სეზონური ხილის ტორტი

სეზონური ხილის ტორტი

სეზონური ხილის ტორტი

შერეული სამზარეულო
clock icon 75 წუთი pie chart icon 388 კალორია
ბისკვიტისთვის დაგვჭირდება:
კვერცხის გული 10 ც
კვერცხის ცილა 10 ც
შაქარი 10 სკ
გაცრილი ფქვილი 12 სავსე სკ
მწიკვი მარილი
დაფქვილი ნიგოზი 100 გრ
ვანილი 1 შ
ამოვიყვანოთ ცილა მწიკვ მარილთან და ვანილთან ერთად . დავუმატოთ ნელ ნელა შაქარი. დავუმატოთ კვერცხი გული სათითაოდ და ვთქვიფოთ სანამ მასა არ გათეთრდება. შემდეგ სილიკონის ჯოხით ვუმატებთ გაცრილ ფქვილს დაფქვილ ნიგოზთან ერთად , ხელის მოძრაობა ქვემოდან ზემოთ. ნელ ნელა გაიხსნება ფქვილი. მასა უნდა იყოს მყარი და არ იღვენთებოდეს.
გამოსაცხობ ჭურჭელში ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი, გადავიტანოთ მასა. თავი კარგად გავუსწოროთ და ვაცხოთ 150-180 გრადუსზე 40-60 წუთი. ზედა და ქვედა წვა ჩართული.

კრემი პატისიერი

რძე 350 მლ
ნაღები 20% -150 გრ
კვერცხის გული 5 ც
შაქარი 170 გრ
ფქვილი 40 გრ
სიმინდის სახამებელი 40 გრ
ლურპაკის კარაქი 40 გრ
შესათქვეფად ლურპაკის კარაქი 100 გრ
ავურევთ რძეს და ნაღებს ერთმანეთში. ავადუღოთ საშუალო ცეცხლზე. ცალკე გვერცხის გულისგან და შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლი მოგლი. დავუმატოთ ფქვილი და სახამებელი. ადუღებული რძიანი მასის ნახევარში გავხსნათ კვერცხიანი მასა. როცა კვერცხიანი მასა კარგად გაიხსნება, ნელ ნელა ვუმატებთ ქვაბში დარჩენილ რძეს და განუწყვეტლივ ვურევთ. როცა შესქელდება დავუმატებთ კარაქს. გადავაფაროთ საკვები პარკი და გავაცივოთ.
შემდეგ ამოვიყვანოთ კარაქთან ერთად. გამოდის ძალიან ნაზი და ჰაეროვანი კრემი
ტორტი მორთეთ სასურველი ხილით და დანამეთ ალკოჰოლიანი ან მის გარეშე კომპოტით.
ან ხსნადი ყავით.
სენდვიჩი

სენდვიჩი

სენდვიჩი

შერეული სამზარეულო
clock icon 10 წუთი pie chart icon 238 კალორია
დაგვჭირდება:
კარაქი ლურპაკი
ნივრიანი კარაქი ლურპაკი 20 გრ
ინდაურის მკერდი ელპოზო 2 ნაჭერი
ყველი ფრიკო 1 ნაჭერი
პური 2 ნაჭერი
დიჟონის მდოგვი ბორნიერი 1 ჩკ
ჩერი პომიდორი 5/6 ც
იასამნისფერი ხახვი 1/2 თ
სალათის ფურცელი 1 ც
ქინძი 1/3 კონა
ნიორი 3 კბ
მარილი / წიწაკა გემოვნებით
მაიონეზისთვის:
ზეითუნის ზეთი ზუჩი 180 გრ
ძმარი 1 ჩკ
კვერცხი 1 ც
დიჟონის მდოგვი ბორნიერი 1 ჩკ
მარილი 1/2 ჩკ