რეცეპტები

პანაკოტა

პანაკოტა

პანაკოტა

იტალიური სამზარეულო
clock icon 35 წუთი pie chart icon 322 კალორია

✔️ 500 გრ იოგურტი

✔️ 300 მლ ნაღები

✔️ 200 მლ ჟოლოს სიროფი

✔️ 10 გრ ჟელატინი

✔️ 150 მლ წყალი

✔️ნახევარი ლიმონის წვენი

✔️ ხილი სურვილისამებრ - მე გამოვიყენე ლურჯი მოცვი, ბალი, ჟოლო

 

 

პირველ რიგში დავალბოთ ჟელატინი წყალში 20 წუთით.

 

შემდეგ მოვამზადოთ ჟოლოს სიროფი, 100 გრ ჟოლო + 100 გრ შაქარი, 100 მლ წყალი წამოვადუღე და გავაგრილე.

 

თასში მოვათავსე იოგურტი, ნაღები, დამბალი ჟელატინი და ჟოლოს სიროფი, კარგად გადავურიე და შევდგი მიკროტალღულ ღუმელში გასაცხელებლად (არ უნდა აგიდუღდეთ). ცხელ მასას დავუმატე ლიმონის წვენი, დაქუცმაცებული ხილი, მოვათავსე ფორმაში (რომელსაც წინასწარ გამოვაკარი საკვები პარკი) და შევდგი მაცივარში მთელი ღამით გასაციებლად. მინ 6-7 საათი.

პიტა ინდაურის ლორითა და ისპანახით

პიტა ინდაურის ლორითა და ისპანახით

პიტა ინდაურის ლორითა და ისპანახით

შერეული სამზარეულო
clock icon 10 წუთი pie chart icon 249 კალორია

ინგრედიენტები:

ინდაურის ლორი

პომიდორი

ისპანახი

ყველი

პიტას პური, ან მჭადი

ტაფაში მოთუშეთ ახალი ისპანახი პომიდორთან ერთად დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ მოვაყაროთ ყველი, ლორი და მოათავსეთ პიტას პურში, ან გამომცხვარ მჭადში სურვილისამებრ.

მაკარონი ყველის სოუსით

მაკარონი ყველის სოუსით

მაკარონი ყველის სოუსით

შერეული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 305 კალორია

დაგჭირდებათ:

✔️ 30 გრ კარაქი

✔️ 1 ს/კ ფქვილი

✔️ 350-400 მლ რძე

✔️ 100 გრ მდნარი ყველი (არლა ქიდს)

✔️ 50 გრ ყველი ჩედარი ( ლამაზ ყვითელ შეფერილობას აძლევს სოუსს, გემოსთან ერთად)

✔️ მარილი / პილპილი გემოვნებით

 

ქურაზე დავდგათ ქვაბით კარაქი, გავადნოთ, დავუმატოთ ფქვილი და ეს მასა კარგად გავაერთიანოთ. შემდეგ დავუმატოთ რძე და ვურიოთ მანამ სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება, ახლა შეგვიძლია დავამატოთ ყველის ჩხირები და განვაგრძოთ თქვეფა. ბოლოს დავამატოთ ჩედარის ფირფიტები, კვლავ ამოვურიოთ და სოუსიც მზად არის.

 

მაკარონი მოვხარშოთ შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით, მოვასხათ ყველის სოუსი და უგემრიელესი კერძიც მზად არის

ჰოთ-დოგი

ჰოთ-დოგი

ჰოთ-დოგი

შერეული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 312 კალორია

დაგჭირდებათ:

 

✔️ სოსისი (სასურველია ყველიანი სოსისი)

✔️ ფენოვანი ცომი

(რაოდენობა განსაზღვრეთ სურვილისამებრ)

✔️1 კვერცხის გული (ცომს რომ გადაუსვათ დასაბრაწად)

 

ვაცხობთ 220 გრადუსზე 15 წუთი

 

პომიდვრის სოუსი:

✔️ კონსერვირებული პომიდორი

✔️ ხახვი წვრილად დაჭრილი

✔️ მწვანე წიწაკა წვრილად დაჭრილი

✔️ მარილი

✔️ პილპილი

 

გამომცხვარ ჰოთდოგებს შეგიძლიათ მოასხათ მდოგვი და მიირთვათ პომიდვრის სოუსთან ერთად

შვრიის პიცა ხილით

შვრიის პიცა ხილით

შვრიის პიცა ხილით

დესერტი
clock icon 10 წუთი pie chart icon 167 კალორია

✔️შვრია უგლუტენო 200გრ

✔️ ბანანი 2 ცალი

✔️ კვერცხი 2 ცალი

✔️ არაქისის კარაქი 30 გრ

✔️ ვანილი

✔️ დაფქვილი უგლუტენო ორცხობილა (ცომის სტრუქტურის გასასქელებლად )

✔️ კარაქი 20 გრ

✔️ იოგურტი (მე გამოვიყენე ტყის კენკრა / ატამი და მარაკუია

✔️ ხილი მოსართავად (მარწყვი, მანგო, ყურძენი, კივი, ბანანი)

 

კვერცხი, ბანანი, შვრია და ორცხობილა კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში, დავასხათ ეს მასა ცხიმწასმულ ტაფაზე დავახუროთ თავსახური და გამოვაცხვოთ მანამ, სანამ თავი არ მოშრება, შემდეგ ამოვაბრუნოთ 2 წუთი და პიცის ბაზა მზად არის, წავუსვათ იოგურტი, და მოვალაგოთ ხილი

ჟულიენი

ჟულიენი

ჟულიენი

ფრანგული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 542 კალორია

დაგჭირდებათ:

✔️ სოკო 500 გრ კონსერვირებული ან ცოცხალი ქამა)

✔️ ხახვი 1 თავი პატარა

✔️ კარაქი 50 გრ

✔️ ზეთი 10’მლ

✔️ნაღები 300 მლ

✔️ ფქვილი 1 ს/კ (10-15 გრ)

✔️ყველი ბრი 100 გრ

✔️მარილი და პილპილი გემოვნებით

✔️ ქინძი სერვირებისთვის

 

ტაფაზე კარაქსა და ზეთში მოვშუშოთ კუბებად დაჭრილი სოკო, დავუმატოთ ხახვი, გამვაგრძოთ შუშვა საბამ ხახვი არ გაოქროსფრდება, შემდეგ დავუმატოთ წინასწარ ნაღებისა და ფქვილის მასა, მარილი, პილპილი, ერთი წამოვადუღოთ და დავაფინოთ ყველის ნაჭრები. დავახუროთ თავსახური 1 წუთით და ჩვენი კერძიც მზად არის.

 

სერვირებისთვის მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი.

წანდილი

წანდილი

წანდილი

დესერტი
clock icon 45 წუთი pie chart icon 256 კალორია

ინგრედიენტები:

  • ხორბალი
  • თაფლი
  • ვანილი
  • მოხარშული რძე
  • ჟოლო
  • მშრალი ხილი
  • ქიშმიში
  • ნაყინი
  • მარილი

 

 

პირველ რიგში, ხორბალი მოვხარშოთ დაახლოებით ნახევარი საათით.

მანამ, სანამ მოიხარშება, შეგვიძლია დანარჩენი ინგრედიენტები მოვამზადოთ.

ნიგოზი, მშრალი ხილი და ქიშმიში დავჭრათ წვრილად.

მოხარშულ ხორბალს დავამატოთ თაფლი და ვანილი და ცოტა ხნით ვადუღოთ.

შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი  ნიგოზი, მშრალი ხილი, ქიშმიში და  ერთი მწიკვი მარილი.

გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დაველოდოთ გაგრილებას.

კერძი მზადაა სერვირებისთვის.

ხემსის დაფა

ხემსის დაფა

ხემსის დაფა

შერეული სამზარეულო
clock icon 25 წუთი

ჩიფსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

✔️ ტორტილას პური (ან ლავაში) სასურველ ფორმებად დაჭრილი

✔️ზეითუნის ზეთი

✔️მარილი

✔️პილპილი

✔️პაპრიკა

✔️ დაღერღილი წითელი წიწაკა

 

ვაცხობთ წინასწარგახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 10-15 წუთი.

 

ძაძიკის სოუსი:

✔️ 1 კიტრი

✔️ 3 კბ ნიორი

✔️ კამა

✔️ 1 ლიმონი

✔️ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი

✔️ 150 გრ კრემყველი

✔️150 გრ არაჟანი

✔️კამა

 

გავხეხოთ კიტრი, გავწუროთ დოლბანდში, გავხეხოთ ნიორი, დავჭრათ კამა, მოვაწუროთ ლიმონი, მოვასხათ ზეთი, კრემყველი, არაჟანი, მარილი და ეს მასა გააერთიანეთ. დააყარეთ დაჭრილი კამა და ძაძიკის სოუსი მზად არის.

 

გუაკამოლე:

🍅 1 პომიდორი

🥒 ნახევარი კიტრი ( არ სჭირდება მაგრამ მე გამოვიყენე)

🥑 ნახევარი ავოკადო

🧅 1/4 თავი ხახვი

🥬 ქინძი

🍋 ლიმონის ან ლაიმის წვენი

🧂მარილი/ პილპილი/

 

დაჭერით პატარა კუბებად ყველაფერი, მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და მზად არის.

 

ასევე დამატებით დაგჭირდებათ კიტრი, სტაფილო, ბოლოკი, ზეთისხილი  და თინუსიანი წიწაკა.