ჰოთ-დოგი

შერეული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 312 კალორია

ჰოთ-დოგი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კერძია მთელს მსოფლიოში, რომელიც ხიბლავს ბავშვებსაც და მოზარდებსაც. ამ კლასიკური და უგემრიელესი კერძის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია და ამითვის მხოლოდ 20 წუთია საჭირო.

ჰოთ-დოგის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტები

  • სოსისი (შეგიძლიათ ყველიანი სოსისის შერჩევა)
  • ფენოვანი ცომი (პრი ნაკეთობა ან სახლში დამზადებული)
  • კვერცხის გული 
  • კონსერვირებული ტომატის ქილა პომიდვრის სოუსისთვის
  • საშუალო ხახვის თავი წვრილად დაჭრილი
  • მწვანე წიწაკა წვრილად დაჭრილი
  • მარილი და ქარხნული წიწაკა გემოვნებით

ჰოთ-დოგის მომზადების წესი

  1. გაახურეთ ღუმელი 220°C-მდე. მოამზადეთ საცხობი ფორმა და ქაღალდი.
  2. ფენოვანი ცომი დაჭერით პატარა ნაწილებად, განათავსეთ სოსისი ფენოვან ცომში და დაახვიეთ სოსისი ცომში. ბოლოს კი კვერცხის გული წაუსვით, რათა ცომი უკეთესად დაიბრაწოს.
  3. დადეთ ჰოთ-დოგები საცხობ ფორმაზე და გამოაცხეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.
  4. სანამ ჰოთ-დოგები ცხვება, დაამზადეთ პომიდვრის სოუსი: გააცხელეთ ზეთი გაზქურაზე, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და შებრაწეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა, დაკონსერვებული ტომატი, მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ და მიიყვანეთ სასურველ კონსისტენციამდე.
  5. როცა ჰოთდოგები გამზადებული იქნება, გააცივეთ რამდენიმე წუთით.
  6. დაასხით ზედ გემრიელი პომიდვრის სოუსი და მიირთვით ცხელ-ცხელი!