ხაჭოს პასკა კლასიკური
სააღდგომო კერძებიხაჭოს პასკა
ინგრედიენტები:
800 გრ ხაჭო (მაღალპროცენტიანი)
250 გრ შაქარი
მასკარპონე 300 გრ
არაჟანი 200 გრ (მაღალპროცენტიანი)
კარაქი 150 გრ (დარბილებული ან გამდნარი)
ვანილი
ქიშმიში, კურაგა, შტოში, ნიგოზი, ნუში (გემოვნებით ცუკატები)
ლიმონის ან ლაიმის ცედრა
მომზადების წესი:
პირველ რიგში გავცრათ ხაჭო საცერზე, ( შეგიძლიათ, გაატაროთ ან დააბლენდეროთ, თუმცა გაცრილი უკეთესია). ცალკე გავთქვიფოთ მასკარპონე, არაჟანი, შაქარი და დარბილებული კარაქი .
დავუმატოთ ვანილი, თხილეული და ჩირეული, კიდევ ერთხელ გადავურიოთ და მოვათავსოთ ხაჭოს პასკის ფორმაში ( ან ნებისმიერი საწურის ტიპის ფორმაში, რათა სითხე გამოუშვას), რომელშიც წინასწარ ჩავაფენთ სველ დოლბანდს (მარლას).
ფორმას შევფუთავთ მარლით, ჩავდგამთ ღრმა თასში, თავზე დავადებთ სიმძიმეს და შევდგამთ მაცივარში 24 საათით. დროის გასვლის შემდეგ ხაჭოს პასკა მზად არის.
გააფორმოთ სურვილისამებრ და გემრიელად მიირთვათ.