მოჩის რეცეპტი მარწყვით და შოკოლადით

დესერტი
clock icon 30 წუთი pie chart icon 366 კალორია

თუ ზაფხულის ცხელი დღეების გასახალისებლად ახალ გემრიელ რეცეპტებს ეძებთ, ნაყინი მოჩის რეცეპტი მარწყვით ამაში ნამდვილად დაგეხმარებათ.

ინგრედიენტები:

ყინულის 4 კუბიკი 

2 ჭიქა რძე (500 მლ)

1/4 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი (20 გრ)

1 ჭიქა თეთრი შაქარი (246 გრ)

1 ჩ.კ. ესპრესო

1 ს/კ. სუფთა ვანილის ექსტრაქტი (10 გრ)

1 მწიკვი  მარილი (0,9 გ)

1 ჭიქა მარწყვი (170 გ, დაჭრილი, დეკორაციისთვის)

1/2 ჭიქა მოჩი (84 გ)


Მომზადების წესი:

ყინულის კუბიკების მისაღებად გაყინეთ წყალი მაცივარში, გაითვალისწინეთ, რომ მხოლოდ 4 კუბიკი დაგჭირდებათ.

ამასთან ერთად წინა დღეს საჭიროა მოამზადოთ სოუსი, რისთვისაც საჭიროა რომ ტაფა გააცხელოთ საშუალო ცეცხლზე და ერთმანეთს შეურიოთ 2 ჭიქა რძე, 1/4 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი, 1 ჭიქა შაქარი, 1 ჩ.კ. ესპრესოს ფხვნილი და ერთი მწიკვი მარილი (ესპრესოს ფხვნილი აუცილებელი არაა, თუმცა შოკოლადის გემოს უფრო გამოკვეთს და ბევრად გააუმჯობესებს).

ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში, რომ გემოები გაიხსნას და მასა კრემისებრი გახდეს. საბოლოოდ გაწურეთ, რათა უფრო ნაზი მასა მიიღოთ.

გაწურვის შემდეგ შეურიეთ 1 ს.კ. ვანილი, ათქვიფეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან გასაგრილებლად.

ამასობაში მოამზადეთ თქვენი დეკორაციაც. დაჭერით მარწყვი ლამაზ ნაჭრებად და გაანაწილეთ 4 ჭიქაში. თითოეულში ჩაყარეთ გახეხილი ყინული,რომელიც თოვლისებრი კონსისტენციის იქნება, მოასხით მას უკვე გაგრილებული უგემრიელესი სოუსი და მიირთვით მოჩისთან ერთად.

მოჩი საერთაშორისოთ ცნობილი იაპონური დესერტია, რომელიც უამრავი ადამიანის ფავორიტია. თუ გაინტერესებთ საინტერესო ინფორმაცია მოჩის შესახებ აუცილებლად წაიკითხეთ ჩვენი ბლოგი მოჩის შესახებ

მოჩი ბრინჯისგან დამზადებული ზეფირის მსგავსი ცივი დესერტია. Სხვადასხვა გემოს და არომატის მქონე მოჩის ყიდვა შესაძლებელია “ევროპროდუქტის” მაღაზიათა ქსელში როგორც ონლაინ, ასევე ფიზიკურ ლოკაციებზე.