ულაქტოზო ფუნთუშები კრემით და მოცვით
დესერტიფუნთუშის ცომისთვის:
კრემისთვის:
ცომის მოსამზადებლად ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი - აურიეთ, ჩაასხით თბილი რძე და ჩააგდეთ 2, მსუბუქად ათქვეფილი კვერცხი. მოზილეთცომი ხელით ან მიქსერით (კაუჭა საცმი), როდესაც მასა ერთგვაროვანიგახდება, ნელ-ნელა დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი, ოთახის ტემპერატურისკარაქი. ზილეთ, ვიდრე ერთგვაროვან, ელასტიკურ ცომს არ მიიღებთ. გადააფარეთ ნამიანი ნაჭერი და დაასვენეთ, რომ ამოფუვდეს და მოცულობაშიგაორმაგდეს.
სანამ ცომი ფუვდება მოვამზადოთ კრემი - ქვაბში ჩავასხათ რძე და ვანილი, შემოვდგათ ცეცხლზე. ჯამში ჩავყაროთ კვერცხის გულები და შაქარი, ავთქვიფოთ. დავუმატოთ ფქვილი, გადავურიოთ. ადუღებული რძე დავასხათკვერცხიან მასას, მოვურიოთ და დავაბრუნოთ ქვაბში. მოვხარშოთ კრემიგანუწყვეტელი მორევით 3 - 4 წუთი. გადმოვიტანოთ სუფთა ჯამში, დავუმატოთკარაქის კუბები და გადავთქვიფოთ ხელით. შევფუთოთ კონტაქტურადსამზარეულოს პარკით.
აფუებული ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და გადავზილოთ, გავყოთ 6 თანაბარ ნაწილად, გავაკეთოთ გუნდები. საცხობ ლანგარზედავაფინოთ პერგამენტი და გავანაწილოთ ფუნთუშები. გადავაფაროთ ნამიანინაჭერი და დაველოდოთ აფუებას.
გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
ფუნთუშები ჩავაღრმაოთ ცენტრში ხელით ან მომცრო ჭიქით. ფუნჯითგადავუსვათ კვერცხის გულის და ცოტაოდენი წყლის ნაზავი, კრემიგადავიტანოთ საკონდიტრო ტომარაში და გავანაწილოთ ფუნთუშებზე, დავალაგოთ მოცვი და გამოვაცხოთ 25-35 წუთი ან ვიდრე ოქროსფერი არგახდება. გაგრილებულს მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.