შავი პასტა
იტალიური სამზარეულოშავი პასტა საკმაოდ საინტერესო არჩევანია თქვენი სუფრის გასაფორმებლად და მეგობრების გასოცებლად.
კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- 100 გ სემოლა
- 100 გ ფქვილი
- 3 კვერცხი
- 2-3 გ მელანთევზას მელანი
- Better Fish-ის ბიო ორაგული
- Dardanel-ის კრევეტები
- Zucchi-ს Extra virgin ზეთი
- Zucchi-ს ნივრიანი ზეთი
- 1 ლიმონი
- 1 კბილი ნიორი
- ოხრახუში
- 40 მლ კონიაკი
მოვამზადოთ შავი პასტა:
ავურიოთ ერთმანეთში სემოლა, ფქვილი, 2 მთლიანი კვერცხი და 1 გული, მელანთევზას მელანი, კარგად მოვზილოთ პასტას ცომი და შევინახოთ მაცივარში.
დაბალ ტემპერატურაზე დავდგათ ტაფა, ჩავასხათ Zucchi-ს ექსტრა ვირჯინ ზეთი.
2 ცალი კრევეტი კარგად დავკეპოთ ლიმონის ცედრასთან და რამდენიმე ღერ ოხრახუშთან ერთად, მოვხრაკოთ ტაფაზე, მოვუმატოთ ცეცხლს დავადეგლაზიროთ კონიაკთან ერთად.
დავჭრათ ორაგული თხელ ნაჭრებად. მოვასხათ ლიმონის წვენი და მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. მოვასხათ Zucchi-ს ნივრიანი ზეთი და გავაჩეროთ.
გამოვიღოთ ცომი მაცივრიდან, გავაბრყელოთ კარგად თხელ კონსისტენციამდე და დავჭრათ პასტის ზომებად. ვხარშოთ მარილწყალში 3 წუთის განმავლობაში.
წინასწარ მომზადებულ სოუსის მასაში დავამატოთ ცოტა კარაქი და შევწვათ კრევეტები. დავამატოთ დაკეპილი ნიორი და გადმოვიტანოთ მასში წყლიანი მაკარონი. დავამატოთ 30 მლ ლიმონის წვენი, ნივრიანი ზეითუნის ზეთი და ოხრახუში.
დავიწყოთ სერვირება გადავიტანოთ პასტა თეფშზე და დავამატოთ გამოყვანილი ორაგული. მოვრთოთ რეჰანითა და ლიმონის ცედრით.