უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყი
საახალწლო კერძებიგოზინაყი ტრადიციული ქართული დესერტია, რომელიც ყოველთვის განსაკუთრებულ ადგილს იკავებს საახალწლო სუფრაზე. ამ რეცეპტში, გთავაზობთ უშაქრო და უგლუტენო ვერსიას, რომელიც არა მხოლოდ ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა, არამედ საოცრად გემრიელიც. ეს რეცეპტი იდეალურია მათთვის, ვინც ეძებს ალტერნატიულ, დაბალკალორიულ და გლუტენზე თავისუფალ დესერტს.
უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყის ინგრედიენტები
- ნიგოზი - 100 გრ
- ლურპაკის კარაქი - 25 გრ
- არლას ნაღები 33% - 150 მლ
- არლას კრემყველი - 150 გრ
- ალჩენეროს კაკაო - გემოვნებით
- თაფლი - 1-2 ს.კ. (სურვილისამებრ)
მომზადების წესი
- ნიგოზის მომზადება
- ნიგოზი წვრილად დაჭერით და ტაფაზე გადაიტანეთ. დაამატეთ ლურპაკის კარაქი და ხშირად ურიეთ, რომ არ დაიწვას. ტაფაზე ნიგოზი მოოხშეთ, სანამ ოქროსფერი და სურნელოვანი არ გახდება. ამის შემდეგ გადაიტანეთ ჯამში გასაგრილებლად.
- კრემის მომზადება
- მიქსერით ამოიყვანეთ არლას 33%-იანი ნაღები, სანამ არ მიიღებთ რბილ და ფაფუკ კონსისტენციას. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაუმატოთ 1-2 ს.კ. თაფლი ტკბილი გემოს მისაღებად.
- ნაღების მასას დაუმატეთ არლას კრემყველი და კვლავ ათქვიფეთ, სანამ მიიღებთ ერთგვაროვან და სქელ კრემს.
- გოზინაყის ფორმირება
- გაგრილებული ნიგოზი მოათავსეთ სასურველ ფორმებში (მაგალითად, მრგვალ ან ოთხკუთხა). შეგიძლიათ გამოიყენოთ სილიკონის ფორმები, რომ გაადვილოთ გოზინაყის ამოღება.
- მორთეთ თითოეული ნაჭერი მომზადებული კრემით და მსუბუქად მოაყარეთ ალჩენეროს კაკაო, რომ დამატებითი არომატი მიიღოთ.
- გაგრილება
- მოათავსეთ გოზინაყი მაცივარში მინიმუმ 3 საათით, რათა კრემი კარგად გაიგრილდეს და დესერტი მიიღოს სასურველი სტრუქტურა.
უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყი არა მხოლოდ ჯანსაღი არჩევანია, არამედ ძალიან გემრიელიც. მისი მარტივი მომზადება და არომატული ინგრედიენტები იდეალურია ნებისმიერი შემთხვევისთვის. ისიამოვნეთ ამ ტრადიციული დესერტით და გაუზიარეთ თქვენს ოჯახს და მეგობრებს. გისურვებთ სასიამოვნო მირთმევას!