ფრანგული ტოსტი მიწისთხილის პასტით და მარწყვით
ფრანგული სამზარეულო2 ულუფა (6 ცალი) ტოსტისთვის დაგჭირდებათ:
- 6 ნაჭერი ტოსტის პური
- 2 კვერცხი
- 100 მლ ნაღები (23-33%)
- მწიკვი მსხვილი მარილი
- 50 გ კარაქი
- 20 გ ყავისფერი შაქარი (ან სხვა დამატკბობელი)
- მიწისთხილის პასტა, მარწყვი სერვირებისთვის
კვერცხი, ნაღები და შაქარი ათქვიფეთ. გააცხელეთ ტაფა, დაასხით 1 ჩ.კ ნეიტრალური ზეთი და დაუმატეთ 50 კარაქი. პურები ამოავლეთ კვერცხში და შეწვით ორივე მხრიდან, ვიდრე არ დაიბრაწება. თბილსავე წაუსვით არაქისის კარაქი და მოაყარეთ დაჭრილი მარწყვი.
ვეგანური სმუზის დასამზადებლად კი ბლენდერში დაატრიალეთ სოიოს სასმელი, მარწყვი, ბანანი და ნებისმიერი დამატკბობელი (აგავის, ნეკერჩხლის სიროფი), ვიდრე ერთგვაროვანი არ გახდება.