ქაფქეიქები ესპრესოს კრემითა და კარამელით
დესერტიინგრედიენტები:
კაფქეიქები
225 გ - ფქვილი
175 გ - შაქარი
1 ჩ/კ - გამაფხვიერებელი
125 გ კარაქი, გამდნარი
125 მლ - რძე
2 კვერცხი
2 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
კარამელის სიროფი
200 გ - შაქარი
50 გ - კარაქი
პეკანის პრალინე
350 გრ - შაქარი
50 მლ - წყალი
120 გრ პეკანი, უხეშად დაჭრილი
ესპრესო კარაქის კრემი
250 გრ კარაქი ოთახის ტემპერატურის
400 გრამი შაქარი
80 მლ ცივი ესპრესო ყავა
მომზადება
გააცხელეთ ღუმელი 160°C-ზე.
თასში აურიეთ ფქვილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი. მშრალ ინგრედიენტებს დაუმატეთ კარაქი, რძე, კვერცხი და ვანილი და ურიეთ სანამ კარგად არ აითქვიფება.
ცომი გაყავით 12 ნაწილად კაფქეიქის ფორმაში. (ქაღალდის ფორმაში)
გამოაცხვეთ კექსი დაახლლოებით 25 წუთი. მანამ სანამ ოქროსფერი არ გახდება .
კექსი გადაიტანეთ საცხობ თაროზე და გააცივეთ სანამ კარაქით გააფორმებთ.
კარამელის სიროფი
გაადნეთ შაქარი საშუალო ცეცხლზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
მორევისას დაუმატეთ კარაქი. დაუმატეთ კრემი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ოდნავ შეამცირეთ.
გადმოდგით ცეცხლიდან და მთლიანად გააგრილეთ, სანამ ზემოდან კარაქს წაუსმევთ
პეკანის პრალინე
დაასხით შაქარი და წყალი ტაფაზე მაღალ ცეცხლზე და ადუღეთ 8-10 წუთი, სანამ შაქარი ოქროს კარამელად არ გადაიქცევა.
დაასხით საცხობ უჯრაზე, რომელიც დაფენილია საცხობი ქაღალდით და დახარეთ ისე, რომ მიიღოთ თხელი და თანაბარი ფენა.
მოაყარეთ პეკანი და დატოვეთ გასამაგრებლად. პრალინი დავჭრათ უხეშად.
ესპრესო კარაქის კრემი
კარაქი ათქვიფეთ მანამ სანამ არ გახდება მსუბუქი და კრემისებური. თანდათანობით დაუმატეთ შაქრის პუდრა და ათქვიფეთ ბოლომდე. დაუმატეთ გაგრილებული ესპრესო და ათქვიფეთ სანამ არ გახდება ფაფუკი.
მოასხით კარამელის სიროფი და მოაყარეთ პეკანის პრალინე.
რჩევა: აურიეთ 25 მლ მუქი რომი სიროფში