სიცილიური პიცა

იტალიური სამზარეულო
clock icon 160 წუთი pie chart icon 548 კალორია

სიცილიური პიცა უგემრილესი კერძია, რომელიც იტალიაში მოგზაურობისას აუცილებლად უნდა გასინჯოთ. თუმცა თუ იტალიაში წასვლას ჯერ ვერ ახერხებთ, ჩვენი რეცეპტის დახმარებით შეგიძლიათ ეს უგემრიელესი პიცა მარტივად მოამზადოთ.

ინგრედიენტები:

  • 600 გრამი ფქვილი
  • 10 გრამი საფუარი
  • მარილი
  • Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი
  • Granarolo-ს კამეჩის მოცარელა
  • Sterilgarda-ს მასკარპონე
  • ტრიუფელის პესტო
  • Granarolos სტრაჩატელა
  • Elpozo-ს ჩორიზო
  • შაშკვლავი
  • Zucchi-ს პესტოს ზეთი
  • 1 ხახვი
  • 1 კბილი ნიორი
  • დაღერღილი წიწაკა
  • ½ ჩ.კ. ბაზილიკი
  • Bella Contadina-ს მზეზე გამომშრალი პომიდორი
  • Juan Jose Almirezi-ს დაბლენდერებული პომიდორი 1 ქილა

 

მოვამზადოთ სიცილური პიცის ცომი:

420 მლ. წყალში გავხსნათ 12 გრამი მარილი და 10 გრამი საფუარი. ჩავასხათ ფქვილში. დავამატოთ 12-20 გრამი ზეითუნის ზეთი და მოვზილოთ ცომი. ჩავასხათ ჯამში ზეთი, ამოვავლოთ ცომი და გავაჩეროთ 1.5 -2 საათი.

მოვამზადოთ პიცის სოუსი

მოვასხათ ტაფაზე შესაწვავი ზეითუნის ზეთი. ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. დავამატოთ 1 კბილი ნიორი, დაღერღილი წიწაკა და ½ ჩ.კ. ბაზილიკი. დავამატოთ პომიდვრის სოუსი და წამოვადუღოთ. მჟავიანობიდან გამომდინარე დავამატოთ მარილი, შაქარი და  ბალზამიკოს ძმარი.

დავასხათ ტაფაზე ზეითუნის ზეთი და დავდგათ ცეცხლზე. გადავიტანოთ ცომი და გავაბრტყელოთ. მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ Granarolo-ს მოცარელა. როდესაც შებრაწვას დაიწყებს, მოვაყაროთ მზეზე გამშრალი პომიდორი. გადავიტანოთ ღუმელში.

მასკარპონეში გავურიოთ ტრიუფელის პესტო, დავამატოთ პესტოს ზეთი და დავაყაროთ მარილი. მოვაყაროთ Elpozo-ს ჩორიზო და კიდევ 2 წუთი შევაბრუნოთ ღუმელში.

გამოვიღოთ და დავადოთ მასკარპონეს მასა, დავაყაროთ შაშკვლავის ფოთლები და Granarolo-ს სტრაჩატელა.