ბანანის პური

ამერიკული სამზარეულო
clock icon 70 წუთი pie chart icon 326 კალორია

პურისთვის:

330 გრ მწიფე ბანანი 

160 გრ ყავისფერი შაქარი

2 კვერცხი

50 მლ ლურპაკის უმარილო კარაქი, გამდნარი

180 გრ ფქვილი

2.5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

75 გრ დაჭრილი ნიგოზი

1 ჩ/კ მარილი

მომზადება:

დიდ თასში ჩაჭყლიტეთ ბანანი და გადადეთ გვერდით.

ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ შაქარი, კვერცხი და გამდნარი კარაქი 2-3 წუთის განმავლობაში, 

სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფაფუკი.

 მიღებულ მასას შეურიეთ ბანანი, ფქვილი, გამაფხვიერებელი, 50 გრ ნიგოზი და მარილი, 

სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი

.

მიღებული მასა მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და დაყარეთ დარჩენილი დაჭრილი ნიგოზი. 

აცხვეთ 55-60 წუთის განმავლობაში 180 გრადუს ტემპერატურაზე.

უგემრიელესი ბანანის პური მზად არის