შოკოლადის ნამცხვარი
დესერტიინგრედიენტები:
- 5 კვერცხი
- 200 გრ შაქარი
- 160 გრ ფქვილი
- 20 გრ კაკაო
- მწიკვი მარილი
თავდაპირველად ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა, კვერცხის გული კი შევინახოთ. გათეთრებულ ცილას ვუმატებთ შაქარს და მარილს. ამის შემდეგ დავუმატოთკვერცხის გულები რიგრიგობით. როგორც კი მივიღებთ მყარ და ერთგვაროვან მასას ვთიშავთ მიქსერს და ვამატებთ ფქვილს და კაკაოს. ვასხავთ ფორმაში და ვაცხობთ ღუმელში 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.
მარწყვის სანამი:
- 50 გრ შაქარი
- 100 მლ წყლი
- 50 მლ კონიაკი
შაქარი და წყალი წამოადუღეთ მასის მიღებამდე, შემდეგ გააგრილეთ, დაუმატეთ კონიაკი და სანამიც მზად არის.
კრემის ინგრედიენტები:
- 250 გრ შაქარი
- 180 გრ კვერცხი ( 4-5 ცალი)
- 120 გრ პატისიერის პუდრა
- 1 ლიტრი Sterilgarda-ს რძე
- 10 გრ ჟელატინის ფირფიტა ან ფხვნილი
- ვანილი
- 100 გრ ლურპაკის კარაქი
- 200 გრ Pernigotti-ს შოკოლადის პასტა
ცივ წყალში დავალბოთ ჟელატინის ფირფიტები (მინ 15 წუთი)
შაქარი, კვერცხი, პატისიერი პუდრა გავაერთიანოთ და დავუმატოთ ვანილი. რძე გავაცხელოთ და შევურიოთ კვერცხის მასა. მომზადებული კრემი გადმოვდგათ და დავამატოთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი. გაგრილებული კრემი დავაბლენდეროთ
თუ ვანილის კრემი გინდათ, ცალკე გათქვიფეთ კარაქი გათეთრებამდე, დავუმატოთ მოხარშული კრემის მასა.
კონფი:
200 გრ გაყინული ალუბალი
100 გრ გაყინული ჟოლო
60 გრ შაქარი
1 ს/კ სიმინდის სახამებელი
ალუბალი, ჟოლო და შაქარი წამოადუღეთ, დაუმატეთ სახამებელი და ადუღეთ ისევ 1 წუთი როგორც კი ბლანტი გახდება კონფიც მზადაა, გადმოდგით და გააგრილეთ
გემრიელად მიირთვით.
თუ დროის უკმარისობის გამო ვერ ახერხებთ ამ შესანიშნავი ნამცხვრის გამოცხობას, მაგრამ მაინც გსურთ იგემოთ მსგავსი გემო, იხილეთ მზა ნამცხვრები, სადაც აუცილებლად იპოვით თქვენთვის სასურველ არჩევანს.