პასტა კარაქით
შერეული სამზარეულოინგრედიენტები:
- 150გრ Lurpak-ის ოდნავ დამარილებული კარაქი
- 10 ცალი ახალი ფოთოლი (სერვირებისთვის)
- მარილი და ახლად დაფქული პილპილი
- 400გრ რიგატონი
- 100 გრ ახლად გახეხილი პარმეზანის ყველი
- სერვირებისთვის: მწვანე ფოთოლი
მომზადების წესი:
მოხარშეთ მაკარონი რიგატონი მარილიან წყალში 8-9 წუთის განმავლობაში.
სანამ მაკარონი იხარშება, პატარა ქვაბში მოვათავსოთ ლურპაკის ორგანული კარაქი. გაადნეთ და გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში შედუღების გარეშე, მოაყარეთ შავი პილპილი და ცოტა მარილი.
გადაწურეთ რიგატონი, მოათავსეთ ისევ ქვაბში და კარაქის სოუსი შეურიეთ რიგატონს, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მიირთვით პარმეზანთან ერთად.
კერძი მზად არის სერვირებისთვის