შოკოლადის მუსი მასკარპონეთი
იტალიური სამზარეულოშოკოლადის მუსი მასკარპონეთი
6 ს / კ შაქარი
2 ს/ კ შაქრის პუდრა
400 გრ შავი შოკოლადი 70% კაკაო
400 გრ მასკარპონე
60 მლ ნაღები
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
მასკარპონეს შეურიეთ შაქარი.
ნაბიჯი 2
გაადნეთ შოკოლადი ორთქლზე, შემდეგ კი შეურიეთ მასკარპონეს.
ნაბიჯი 3
ათქვიფეთ ნაღები შაქრის პუდრასთან ერთად, სანამ არ გამყარდება.
ნაბიჯი 4
შეურიეთ ნაღების მასის ნახევარი მასკარპონეს ნარევს, შემდეგ გააციეთ.
ნაბიჯი 5
სუფრასთან მიტანის წინ, დაფარეთ მუსი დარჩენილი ათქვეფილი ნაღებით. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მასას ალკოჰოლი (კონიაკი მაგალითად) დაამატოთ, ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ ორცხობილა.