ღვეზელი ჯემით
დესერტი
90 წუთი
325 კალორია
ცომისთვის დაგჭირდებათ:
- ფქვილი - 300გრ.
- მწ. მარილი
- შაქარი - 50გრ.
- კარაქი Valio - 180გრ.
- 1 ს/კ ძმარი
- 4 ს/კ ცივი წყალი
მომზადება:
- ფქვილს დავუმატოთ მწიკვი მარილი, შაქარი და ცივი კარაქი. გავაფხვიეროთ ხელით და შემდეგ დავუმატოთ ძმარი და ცივი წყალი.
- როგორც კი ცომი შეიკვრება გავყოთ 2 ნაწილად , შევფუთოთ საკვებ ცელოფანში და დავაყოვნოთ მაცივარში 30 წუთით.
შიგთავსისთვის:
- ST. Dalfour-ის ჯემი 2 ცალი (მარწყვის და მოცვის)
შუა გულში:
- 2 ჭ. ფქვილს დავუმატოთ 0,5 ჭ. შაქარი, 100გრ. Valio-ს კარაქი, მწ. მარილი და გავაფხვიეროთ.
აწყობა:
- დაყოვნებული ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ტარტის საცხობ ფორმაში (ყალიბის დიამეტრი 22სმ) და ხელით გავუსწოროთ გვერდები.
- ძირი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით, გადავუსვათ მარწყვის ჯემი, შემდეგ მოვაყაროთ გაფხვიერებული მასა და ამის შემდეგ გადავუსვათ მოცვის ჯემი.
- ცომის მეორე ნაწილი გავაბრტყელოთ, ამოვჭრათ სასურველი ფორმები და მოვრთოთ სურვილისამებრ.
- ზემოდან გადავუსვათ კვერცხის და წყლის ნარევი, მოვაყაროთ შაქარი სიხრაშუნისთვის (სურვილისამებრ).
- ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთით, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
გემრიელად მიირთვით!