ღერღილის კერძი
ქართული სამზარეულო- 800 გრამი ღერღილი
- 700 მლ Sterilgarda-ს ატმის წვენი
- პოლენტა 400 გრამი
- საქონლის ბულიონი
- 500 გრამი ბეკონი
- 1 მწვანე ვაშლი
- 1 მწვანე წიწაკა
- 1 ატამი
- 250 გრამი Arla-ს დანიური ყველი
- 450 მლ თეთრი ღვინო
- ოხრახუში
- მწვანე ხახვი
- ლიმონი
- Lurpak-ის უმარილო კარაქი
- 40 გრამი Granarolo-ს პარმეზანი
- 40 გრამი Valio-ს კრემ ყველი
- ერთი თავი დამბალხაჭო.
მომზადების წესი:
დავასხათ გარეცხილ ღერღილს 1.5 ლ წყალი. დავამატოთ ატმის წვენი. დავდგათ მაღალ ცეცხლზე, მოვაყაროთ 15 გრამი მარილი, წამოვადუღოთ და დავუწიოთ მინიმუმამდე ცეცხლს.
გავაკეთოთ პარალელურად პოლენტა. კარგად გავრეცხოთ და დავასხათ საქონლის ბულიონი, მოვაყაროთ მარილი და დავდგათ მოსახარშად.
დავჭრათ ბეკონი, შევწვათ ტაფაზე და მოვასხათ წყალი. დავუწიოთ ცეცხლს, დავამატოთ დაჭრილი ვაშლი, ლიმონის წვენი, მოვთუშოთ და დროებით გადავდგათ ცეცხლიდან.
დავამატოთ ღომს 200 მლ ღვინო, პოლენტას - 250 გრამი.
Arla-ს ყველს მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანე წიწაკა, ოხრახუში, მწვანე ხახვი, გაფცქვნილი და დაჭრილი ნახევარი ატამი, ლიმონის წვენი და მოვურიოთ.
დავამატოთ ღომს და პოლენტას 25-25 გრამი Lurpak-ის კარაქი.
ჩავხეხოთ პოლენტას Granarolo-ს პარმეზანი. ღერღილს კი Valio-ს კრემ ყველი და ქერქის გარეშე გახეხილი დამბალხაჭო.
სერვირებისას პოლენტას დავამატოთ ბეკონის მასა, ღომს კი ყველის.