ქიშლორენი

ფრანგული სამზარეულო
clock icon 25 წუთი pie chart icon 349 კალორია

დაგჭირდებათ:

რძე
მუსკატის კაკალი
ხახვი,ნიორი
ბაზილიკი
ლორი
კარაქი
ფქვილი

ბეშამელის სოუსი:

ხახვი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად,1 კბილი ნიორი, ქვაბში ცოტა კარაქი და ზეთი და
ხახვი და ნიორი მოვთუშოთ.
30,60,90 ბეშამელის პარამეტრები .
90 გრამი ფქვილი, 1 ლიტრი რძე

ჩავყაროთ მოთუშულ მასაში ფქვილი და მოვხალოთ, დავუმატოთ 1 ლიტრი რძე.
კარგად მოვურიოთ, რომ ფქვილი კარგად გაიხსნას. დავამატოთ თეთრი პილპილი,
ჩავხეხოთ ცოტაოდენი მუსკატის კაკალი, ვურიოთ ინტენსიურად.
სოუსი გადმოვწუროთ და ვაცადოთ გაციება. გაციებულ მასას დავუმატოთ ერთი
ცალი კვერცხი .

ფხვიერი ცომი :

500 გრამი ფქვილი, 250 გრამი კარაქი და მოვზილოთ ცომი ქიშისთვის.
დავუმატოთ ერთი ცალი კვერცხი, ცოტა მარილი და წყალი.
ცომი დავაბრტყელოთ , გადავიტანოთ ფორმაში , ცოტახნით შევდგათ ღუმელში
გამოსაცხობად .
მანამდე დავჭრათ ბაზილიკი, ხოლო პარმეზანი გავხეხოთ.
ასევე ლორი მოვბრაწოთ ხახვთან და ნიორთან ერთად ტაფაზე.
ამასობაში ცომი გამოცხვა , ბეშამელელი გადავიტანოთ გამომცხვარ მასაზე და
თანაბრად გადავანაწილოთ. დავამატოთ შემწვარი ლორი , გახეხილი პარმეზანი და
შევდგათ ღუმელში 200 გრადუსზე 5 წუთით. ბოლოს მოვაყაროთ ბაზილიკი.
ქიშლორენი მზადაა.