ფრანგული კრეპი
ფრანგული სამზარეულოფრანგული კრეპი არის ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და მრავალფეროვანი დესერტი, რომელიც თავისი სიგრილითა და სინაზით გამოირჩევა. ეს კლასიკური რეცეპტი საშუალებას მოგცემთ მოამზადოთ სუნელოვანი კრეპები, რომლებიც შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც ტკბილ, ასევე მარილიან შიგთავსებთან ერთად. მოდით, დავიწყოთ ამ გემრიელი რეცეპტის მომზადება.
ინგრედიენტები
- კვერცხი 3 ცალი
- რძე ,,გრანაროლო” 300 გრ
- კარაქი ,,ლურპაკი” 30 გრ.
- ზეითუნის ზეთი ,,ზუჩი” 30 გრ.
- ფქვილი ,,ჰაბერფელნერი” 115 გრ.
- შაქარი 2 ს.კ.
- მარილი ნახევარი ჩ.კ.
- თაფლი Alce Nero გემოვნებით
მომზადების წესი
- ცომის მომზადება:
- დიდ ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი და გააკეთეთ პატარა ხვრელი შუაში.
- ამ ხვრელში ჩაასხით რძე და აურიეთ ნელ-ნელა, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
- დაამატეთ კვერცხები, გამდნარი კარაქი, შაქარი ან (თუ ტკბილი კრეპი გსურთ), ვანილი და მწიკვი მარილი. კვლავ აურიეთ, სანამ ცომი არ გახდება გლუვი და ერთგვაროვანი.
- ცომი დააფარეთ და დატოვეთ დასასვენებლად დაახლოებით 30 წუთი.
- კრეპის გამოცხობა:
- ტაფა (სასურველია არ იკრავდეს) კარგად გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე.
- ტაფას წაუსვით ცოტაოდენი კარაქი ან ზეთი.
- ამოიღეთ ცომი და მოუსვით თხლად ტაფაზე, ისე რომ მიღებული კრეპი იყოს თხელი და ერთგვაროვანი.
- როდესაც კრეპის ზედაპირი დაიწყებს შრობისას და ქვედა მხარე მიიღებს ოქროსფერ ფერს, ფრთხილად გადააბრუნეთ და შეაცხვეთ მეორე მხარეც.
- აცხვეთ კრეპები, სანამ ცომი არ ამოგეწურებათ.
- სერვირება:
- მზა კრეპები დადეთ თეფშზე და შეავსეთ თქვენი სურვილისამებრ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ შიგთავსები, როგორიცაა: ჯემი, ნუტელა, თაფლი, ხილი, ან მარილიანი შიგთავსები, როგორიცაა: ხორცი, ყველი, სოკო.
ფრანგული კრეპი არის უნივერსალური კერძი, რომელიც ნებისმიერ გემოვნებას აკმაყოფილებს. მისი სინაზითა და მრავალფეროვნებით შეგიძლიათ გაახალისოთ ნებისმიერი სუფრა და გააოცოთ სტუმრები. ისიამოვნეთ ამ კლასიკური ფრანგული დესერტით და გაუზიარეთ თქვენი სიამოვნება ოჯახსა და მეგობრებს. გისურვებთ სასიამოვნო მირთმევას!