ვეგეტარიანული სენდვიჩი
სამარხვო საჭმელებისენდვიჩი მარტივად მოსამზადებელი კერძია, რომელიც ხშირად ხორცეულით მზადდება, თუმცა უნდა ითქვას, რომ ბოსტნეულით მომზადებული ვეგეტარიანული სენდვიჩი იმდენად გემრიელია, რამდენადაც სასარგებლის მომტანი ჩვენი ჯანმრთელობითვის.
2 ულუფის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- 1 ბაგეტი ან 2 სენდვიჩის პური
- 5-6 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
- 2 ბადრიჯანი
- 50 გ კრემ-ყველი
- 400 გ მოცარელა (ბუფალო)
- 2 პომიდორი
- 10 - 10 გ რუკოლა და ცოცხალი ბაზილიკი
- მარილი
- პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
ვიწყებთ ბადრიჯნის შეწვით: ვჭრით სიგრძეზე 1 სმ სისქის ნაჭრებად და გახურებულ ტაფაზე, ზეთში ვწვავთ დარბილებამდე, ორივე მხრიდან დავბრაწავთ. ვაყრით მარილს და პილპილს. გადმოვიტანთ სამზარეულოს ხელსახოცზე.
სენდვიჩის ასაწყობად ბაგეტს გავჭრით სიგრძეზე, ძირზე გადავუსვამთ კრემ-ყველს, დავალაგებთ რუკოლას, ბადრიჯანს, დაჭრილ მოცარელას, თხლად დაჭრილ პომიდორს, ბაზილიკს და პურის მეორე ნაწილს. მივირთმევთ, სანამ თბილია.