ფრანგული კლასიკური ბაგეტი
ფრანგული სამზარეულოინგრედიენტები:
- ხორბლის ფქვილი -750გრ.
- Sterilgarda-ს რძე - 200მლ.
- წყალი-200მლ.
- საფუარი-1ს/კ
- შაქარი- ნახ. ჩ/კ
- მარილი-ნახ. ჩ/კ
- სიმინდის ფქვილი-2ს/კ
მომზადების წესი:
ჯამში ჩაასხით სტერილგარდას თბილი რძე, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, საფუარი და გახსენით. დატოვეთ 15 წუთით.
ცალკე ჯამში მოათავსეთ ხორბლის და სიმინდის ფქვილი, დაუმატეთ თბილი წყალი და საფუვრიანი მასა. მოზილეთ ცომი (წებოვანი ცომია). გადააფარეთ და გააჩერეთ 1 საათით, მასის გაორმაგებამდე.
როდესაც ცომი გაორმაგდება, ჩავზილავთ და გავაჩერებთ მაცივარში 30-40 წუთით.
ცომი გაყავით 4 ნაწილად, გადაკეცეთ ფრთხილად და მიეცით ბაგეტის ფორმა, გადაიტანეთ საცხობ ქაღალდზე, გადაუსვათ წყალი, გადააფარეთ და დააყოვნეთ კიდევ 15 წუთით.
გაუკეთეთ ჭრილები და გამოაცხვეთ 190 გრადუსზე 20 წუთით. (ღუმელში ჩადეთ რამდენიმე ყინულის კუბიკი).
ხორცის ბურთები
- საქონლის ფარში-500გრ.
- ხახვი-1 ცალი
- ნიორი-2 კბილი
- მარილი, პილპილი
- კვერცხი-1ც.
- Lurpak-ის კარაქი-50გრ. (შესაწვავად)
გატარებულ ხორცის ფარშს დავუმატოთ წვრილად გახეხილი ხახვი, ნიორი, მარილი, პილპილი და კვერცხი. მივცეთ ფორმა და შევწვათ ლურპაკის კარაქში, ორივე მხრიდან.
სოუსისთვის:
ლურპაკის კარაქში მოვთუშოთ ხახვი, დავუმატოთ Pomi-ს ტომატ-პასტა , 100გრ. წყალი, მარილი, პილპილი, ჩავალაგოთ ბურთები, მოვაყაროთ ცოცხალი ქინძი. უკვე მომზადებულს მოვასხათ Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი.
სენდვიჩისთვის:
ავიღოთ საშუალო ზომის ბაგეტი, გავჭრათ შუაზე. ჩავალაგოთ თხლად დაჭრილი Granarolo-ს მოცარელა, გადავუსვათ სოუსი, მოვალაგოთ ხორცის ბურთულები, მოვაყაროთ გახეხილი Granarolo-ს პარმეზანი. დავადოთ ბაგეტის მეორე ნახევარი და მივირთვათ გემრიელად!