სოკოს იმერული წვნიანი
ქართული სამზარეულოსოკოს იმერული წვნიანი
დაგჭირდებათ:
• ხახვი
• ნიორი
• სოკო შიტაკი ქამა
• ჭადის ფქვილი
• მწვანილები
• ტარხუნა
• ქინძი
• ოხრახუში
• კამა
• კარაქი
• ზეთი
• მარილი
სოკოს სუპი - მომზადების წესი:
დავჭრათ ქამა, შიტაკის სოკო და ხახვი. დავიწყოთ ხახვისა და ნივრის მოთუშვა, დავუმატოთ მჭადის ფქვილი რომ მოიხალოს, შემდეგ დავუმატოთ ქამა და შიტაკის სოკო და დავასხათ შიტაკის ბულიონი; პარალელურად დავჭრათ მწვანილები. ბულიონის წამოდუღების შემდეგ, დავუმატოთ მწვანილები, მარილი და პილპილი. შემდეგ, ნიგოზი დავაჩოპეროთ ცოტაოდენ მწვანილთან ერთად, დავუმატოთ ერთი კბილი ნიორი და დავაბლენდეროთ ცოტაოდენ მარილთან ერთად. დაბლენდერებული მასა კი - დავუმატოთ წვნიანს.