სიცილიური პასტა
იტალიური სამზარეულო- Mafaldine-ს ხელნაკეთი პასტა
- 2-3 ნაჭერი პური
- Sterilgarda-ს რძე
- 1 კონა ოხრახუში
- 2 კვერცხი
- 2 კბილი ნიორი
- 800 გრამი საქონლის ბეჭის ფარში
- 100 გრამი ნიგოზი
- ბაზილიკი
- ქიშმიში
- პარმეზანი Pecorino Romano
- 3 s.k. Zucchi-ს ბალზამიკოს ძმარი
- Pommi-ს კანგაცლილი პომიდორი
- 1 ს.კ. შაქარი, მარილი
- მაიორანი
მომზადების წესი:
პური დავალბოთ რძეში, გავწუროთ და ავურიოთ ფარშში. დავამატოთ კვერცხი და მოვურიოთ. მოვაყაროთ ოხრახუში, ნიორი, ჩავახეხოთ ყველი. დავამატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი შავი პილპილი და მარილი, რძეში დამბალი ქიშმიში და დაკეპილი ნიგოზი, ავურიოთ და გავაკეთოთ დაახლოებით 60 გრამიანი ბურთები.
შევწვათ ბურთები ტაფაში და გადმოვიღოთ ცალკე.
ტაფაში დარჩენილ ცხიმში დავამატოთ ხახვი, ნიორი და მოვბრაწოთ. მოვაყაროთ ბაზილიკი და დავასხათ ბალზამიკოს ძმარი. დავამატოთ კანგაცლილი პომიდორი, შაქარი და ჩავაბრუნოთ შემწვარი ბურთულები. მოვაყაროთ ცოტა ბაზილიკი და მაიორანი. დავუწიოთ დაბალზე და მოვთუშოთ.
მდუღარე წყალს დავუმატოთ მარილი და მოვხარშოთ მაკარონი. დავამატოთ სოუსი პასტას, კარგად ავურიოთ. დავასერვიროთ თეფშზე, დავუდოთ ზემოდან სამი ბურთულა და მოვაყაროთ პეკორინო რომანო.