რავიოლი
იტალიური სამზარეულოინგრედიენტები:
- 20 გ Elle & Vire -ის გასტრონომიული კარაქი;
- ½ შეფუთვა Elle & Vire -ის კულინარიული ნაღები 35%-იანი;
- 50 გ Granarolo-ს პარმეზანის ტიპის ყველი კვატროჩენტო;
- 100 გ ნადუღი;
- ½ ლიმონი;
- რამდენიმე ღერი პიტნა;
- 100 გ ფეტა;
- 12 ცალი კვერცხი;
- 0.5 კგ ფქვილი;
- 1 კბ. ნიორი.
მაგიდაზე მოთავსებულ ფქვილში გავაკეთოთ ღრმული და დავამატოთ 12 ცალი კვერცხის გული. დიდ ხანს ვზილოთ ცომი. გავახვიოთ ცელოფანში და დავასვენოთ ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ არ დარბილდება.
პიტნას მოვაშოროთ ფოთლები და დავკეპოთ ნიორთან ერთად.
ფეტა შევურიოთ ნადუღში, დავუმატოთ პიტნა და ნიორი. ასევე ნახევარი ლიმონის ცედრა და ცოტა ლიმონის წვენი.
ცომი გავყოთ შუაზე. კარგად გავაბრტყელოთ. ავიღოთ გულსართი და ბურთებად მოვათავსოთ ცომზე. ოდნავ დავნამოთ ცომი, გადმოვკეცოთ. მივცეთ ფორმა.
ტაფაზე მოვათავსოთ კარაქი და მოვაყაროთ ცოტა დაღერღილი წიწაკა.
მოვხარშოთ მარილიალ წყალში რავიოლი. როდესაც მივა ალდენტემდე, გადმოვიღოთ კარაქიან ტაფაზე, დავამატოთ ცოტა ლიმონი და ნაღები. სოუსის სისქის რეგულირებისთვის, პასტის წყალი გამოვიყენოთ. მოვაყაროთ ცოტა მარილი და მოვახეხოთ კვატროჩენტო 30 გრამი.
გადმოვიღოთ თეფშზე, დავამატოთ ნარჩენი სოუსი, მოვაყაროთ ყველი. დავამატოთ ნადუღის მასა, ლიმონის ცედრა და გემრიელად მივირთვათ.