პავლოვა რეცეპტი

საახალწლო კერძები
clock icon 150 წუთი pie chart icon 324 კალორია

პავლოვა არის ელეგანტური და მსუბუქი დესერტი, რომელიც გამოირჩევა ბეზეს ჰაეროვანი ტექსტურით და ხილისა და კრემის სასიამოვნო გემოთი. ეს რეცეპტი მარტივი და ეფექტურია, ხოლო შედეგი ნამდვილად შთამბეჭდავია. მოდით, დავიწყოთ ამ შესანიშნავი დესერტის მომზადება.

პავლოვას ინგრედიენტები

ბეზესთვის:

  • 3 კვერცხის ცილა (120 გრ)
  • 220 გრ შაქარი (უმჯობესია შაქრის პუდრა)
  • 1 ს/კ სახამებელი
  • 1 ს/კ ლიმონის წვენი (ლიმონმჟავა უმჯობესია)
  • ჩაის კოვზის წვერით მარილი

კრემისთვის:

  • 100 მლ 35%-იანი ნაღები
  • 200 გრ კრემყველი
  • 2 ს/კ შაქრის ფხვნილი

გასაფორმებლად:

  • სასურველი ხილი (მაგალითად, მარწყვი, ჟოლო, კივი)
  • შვარტაუს კენკრის მიქსის ჯემი
  • როზმარინი (სურვილისამებრ)

მომზადების წესი

  1. ბეზეს მომზადება:
    • გააცხელეთ ღუმელი 100 გრადუსზე.
    • კვერცხის ცილები ათქვიფეთ მარილთან და შაქართან ერთად, სანამ არ მიიღებთ თეთრ და პრიალა მასას.
    • ნელ-ნელა დაუმატეთ სახამებელი და ლიმონის წვენი, განაგრძეთ თქვეფა, სანამ მიიღებთ პრიალა და სქელ ბეზეს.
    • პერგამენტდაფენილ ფორმაზე მოათავსეთ ბეზეს ფორმები (შეგიძლიათ გამოიყენოთ კოვზი ან საკონდიტრო ტომარა), შეეცადეთ გააკეთოთ პატარა ჩაღრმავება ცენტრში, რომ კრემი კარგად მოთავსდეს.
    • გამოაცხვეთ 100 გრადუსზე 2 საათის განმავლობაში. ბეზეს მზადყოფნისას უნდა იყოს მშრალი და მსუბუქი.
  2. კრემის მომზადება:
    • ნაღები თქვიფეთ გამყარებამდე.
    • დაამატეთ კრემყველი და შაქრის ფხვნილი, განაგრძეთ თქვეფა, სანამ არ მიიღებთ ჰაეროვან და მყარ კრემს.
  3. სერვირება და მორთვა:
    • გამზადებული ბეზე მოათავსეთ თეფშზე და ზემოდან მოასხით კრემი.
    • მორთეთ სასურველი ხილით, შვარტაუს კენკრის მიქსის ჯემით და როზმარინით (სურვილისამებრ).

პავლოვა არის დახვეწილი და მარტივი დესერტი, რომელიც ნებისმიერ დღესასწაულს დაამშვენებს. მისი მომზადება საკმაოდ ადვილია და შედეგი ნამდვილად შთამბეჭდავი. ისიამოვნეთ ამ ჰაეროვანი და გემრიელი დესერტით და გაუზიარეთ თქვენი სიამოვნება ოჯახის წევრებსა და მეგობრებს. გისურვებთ სასიამოვნო მირთმევას!